0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Кубок України: час півфіналів

У Кубку України залишилося всього чотири претенденти на трофей, а в середу ввечері визначиться пара фіналістів. Примітно, що обидва півфінали проходитимуть з уболівальниками, але лише за часткової заповненості трибун. Фінал запланований на 12 травня, він відбудеться в Тернополі.

Агробізнес - Динамо

21 квітня, 16:00

"Агробізнес" із невеликого Волочиська - одного з райцентрів Хмельницької області - став головною сенсацією чергового розіграшу Кубка України. Першу гучну сенсацію цей молодий клуб підніс в 1/8 фіналу, коли була обіграна полтавська "Ворскла". Але це був лише початок, а неймовірним продовженням стала перемога над "Шахтарем" у чвертьфіналі турніру.

Цей пам'ятний матч, який відразу став найяскравішою сторінкою в історії "Агробізнесу", відбувався в Києві на стадіоні "Динамо". Ясна річ, що "Шахтар" недооцінив свого суперника. Але потрібно віддати належне і команді з Волочиська, яка зразково діяла в обороні і здійснювала досить сміливі атакуючі набіги. Один із них увінчався голом, причому трапився він під час овертайму і став єдиним у цьому матчі. У підсумку "Агробізнес" здобув історичну перемогу, а "Шахтар" зазнав ганебної поразки.

А далі одного з лідерів першої ліги очікує київське "Динамо", причому зустріч відбудеться в Тернополі. "Агробізнес" знову вийде на гру в статусі "андердога", але ця роль номінальним господарям дуже зручна. Втратити у цій зустрічі вони не можуть нічого, а от будь-який успіх піднесе їх на небувалу висоту. Також потрібно враховувати, що "Динамо" завітає до Тернополя після надважливої і вкрай емоційної перемоги над "Шахтарем" (1-0), тому недооцінка і певне спустошення цілком можливі. Якщо Луческу не поверне підопічних з небес на землю, "Динамо" може зустрітися з несподіваними проблемами.

Олександрія - Зоря

21 квітня, 18:30

У другому півфіналі теж присутній фаворит, але він не настільки очевидний, як у випадку з київським "Динамо". Звісно, ми маємо на увазі "Зорю" - об'єктивно більш класну команду у цьому двобої. Втім, "Олександрія" гратиме вдома, і ця обставина дещо урівнює шанси суперників.

Для "Олександрії" цей півфінал - найважливіший матч нинішнього сезону на сьогоднішній день. По-перше, це шанс вперше в історії клубу пробитися у фінал Кубка України. По-друге, це можливість поборотися за путівку до єврокубків (зробити це через чемпіонат команді не вдалося). Щоб якнайкраще підготуватися до "Зорі", Володимир Шаран приберіг своїх лідерів у попередньому турі чемпіонату і поплатився за це поразкою від "Львова" (1-3). Чи берегла "Зоря" сили у грі з "Ворсклою", сказати важко, але вона теж зазнала поразки (2-4), причому провела свій найгірший матч у 2021 році.

А ще "Олександрія" і "Зоря" - це команди-антиподи. "Олександрія" - фізично надзвичайно потужний колектив, що віддає перевагу силовому футболу. Грати по-іншому команда Шарана просто не вміє і навіть не намагається цього робити. Якщо у господарів вийде втягнути "Зорю" у свою гру, їхні шанси стрімко зростуть. Вони здатні буквально затоптати легкого, технічного і швидкісного суперника, якщо той погодиться на умови, висунуті господарями поля. Іншими словами, ключовою в цьому протистоянні стане боротьба тренерських ідей. Той, хто нав'яже супернику свою гру, зробить власні шанси на фінал максимально високими.

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!