0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Шахтар - Динамо: ехо "класичного"

Суботній двобій "Шахтаря" і "Динамо" поставив крапку у протистоянні цих клубів нинішнього сезону. Динамівці виграли з рахунком 1-0, здобувши перемогу не лише в конкретній зустрічі, але й за підсумками всього чемпіонату. За чотири тури до фінішу їхній відрив від "Шахтаря" досяг десяти очок. Тепер "Динамо" готується до чемпіонства, а ми цитуємо головних тренерів команд після чергового українського класико.

Мірча Луческу: "З точки зору людського ставлення до "Шахтаря" мені важко, про жодну помсту не може бути й мови. Гра була рівна, тактична гра. У них був хороший контроль м'яча. Ми дуже організовано грали в обороні, закривали всі коридори, виходили на гравця, який володіє м'ячем, і не дали створити жодного моменту біля своїх воріт. Ми знали, що робити на полі і як захистити результат".

"Мені було складно за такий короткий час організувати гру "Динамо" і добитися результату. Але ми це зробили. Зі свого тренерського досвіду я знаю, що чемпіонат виграється завдяки організації гри в захисті. Існує два методи такої організації. Перший ми застосовуємо в "Динамо" - через фізичну і тактичну підготовку футболістів. Другий метод я використовував у "Шахтарі" - через контроль м'яча, коли ти майже не віддаєш його суперникові. У "Шахтаря" індивідуально сильні виконавці, які добре контролювали м'яч. Але ми знали все про них і донесли це до своїх гравців. В обороні хлопці виконали все, про що я їх просив. Ми не можемо дійти до бразильської техніки в індивідуальному плані, але маємо рости в плані командних взаємодій і здійснення колективного контролю м'яча".

Луїш Каштру: "Ми чудово знали, що не можемо повністю віддаватися атакуючій грі без балансу в обороні. Ми знали, що потрібно розташовуватися між лініями півзахисту та оборони "Динамо". Але ці дві лінії у них були дуже компактні, і це не дозволяло нам проводити ту гру, яку ми хотіли. Гра була дуже тактичною, у команд майже не було гольових моментів. "Динамо" привело гру туди, куди вони хотіли. вони почувалися комфортно з відривом у сім очок, а ми намагалися скоротити своє відставання. Цей комфорт дав "Динамо" спокій, для них це була просто чергова гра. А ми не могли почуватися спокійно, адже для нас це був вирішальний матч".

"Щодо моєї відставки, то я готовий до всього. Моє життя завжди було побудоване на роботі. Той, хто працював у житті так, як це робив я, не боїться нічого. Так що я готовий до всього".


Ми у Viber!