0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Збірна України: нічийний синдром

Незважаючи на зміну головного тренера і всього тренерського штабу, збірна України продовжує штампувати нічиї у відбірковому турнірі ЧС-2022. Ми тричі розійшлися миром у березневих матчах, ще дві нічиї трапилися на початку вересня. Тепер у збірної України п'ять очок. Це на чотири менше, ніж набрали французи, і рівно стільки ж, як у збірної Фінляндії. Ось тільки наша команда провела вже п'ять матчів, тоді як скандинави зіграли лише три поєдинки.

Схоже, з переможцем групи D ми вже визначилися, а ось за друге місце точиться запекла боротьба. Реальних претендентів троє - скидати з рахунків боснійців точно не можна. Парадокс полягає в тому, що попри десять втрачених очок збірна України залишається у грі з досить пристойними шансами. Вони стануть ще більшими, якщо у жовтні ми обіграємо Фінляндію на її полі і якщо фіни будуть втрачати очки у двох матчах проти французів. Також нам залишилося зіграти два матчі з боснійцями, де потрібно набирати не менше чотирьох очок. Очевидно, що нічого неможливого в матчах, що залишилися, для збірної України немає.

Що стосується змін, пов'язаних із призначенням нового наставника, то нічим особливим Олександр Петраков не здивував. Ніхто, власне, і не сумнівався, що з приходом цього фахівця наша збірна повернеться до максимально прагматичного футболу часів Михайла Фоменка і результат буде понад усе. Гра в три центральні захисники сюрпризом також не стала, адже саме так грали всі команди Петракова останнім часом. Здивувало хіба що відсутність Руслана Малиновського у стартовому складі. Схоже, занадто креативні футболісти не вписуються у прагматичні плани нового тренера.

Олександр Петраков (в. о. головного тренера збірної України):

- Я вперше виводив свою команду на НСК "Олімпійський". Коли виходиш на такий стадіон, була відповідальність. Розумієш, що керуєш національною збірною. Було важко. Коли гра почалася, втягнувся, все вийшло добре. Ось тільки пропустили м'яч якийсь не такий. Сказав у перерві хлопцям, що продовжуємо грати по тій же структурі. Потрібно було стримати їх десять хвилин. Але не змогли стримати. Чому? Це футбол, це збірна Франції - діючі чемпіони світу. Вдячний хлопцям, ми залишаємося в грі.

Чому поміняв Шапаренка на Сидорчука? Я грав проти збірної Франції. Стільки людей прийшло! Я що буду випускати три або чотири форварди? Я хотів у кінцівці зберегти результат. Збірна Франції дуже сильна, у них було ким замінити Мбаппе. Ми говорили на установці, щоб Яремчук накривав Погба. Це зірка світового футболу, це Погба, і цим усе сказано.

Я говорив хлопцям, що буде ротація. Був важкий переліт, гра через три дні. Дай Бог, щоб у нас була на такому рівні ротація. Шапаренку і всім хлопцям велика вдячність. Що з Малиновським? Я знайомлюся з командою, граю за новою схемою. Ми поговорили з Русланом, він ображається, що я його не випустив. Я попросив у нього пробачення, але він образився. Мені потрібні швидкі футболісти. Не знаю, як буде далі.

Це поки не моя команда. Потрібен час. Так як я прийняв команду, такого ще не було. Тільки я міг на це піти. Дякую Андрію Шевченку, Андреа Малдера, Мауро Тассотті. Вони дуже багато зробили для збірної за ці п'ять років.


Ми у Viber!