0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Лукаку - новий герой "Челсі"!

Минуле літо запам'яталося футбольним уболівальникам цілою низкою сенсаційних переходів. Звісно, поза конкуренцією трансфери Леонеля Мессі і Кріштіану Роналду в "ПСЖ" і "МЮ" відповідно. Але Мессі переїхав до Парижа на правах вільного агента, а за Роналду заплатили всього 15 мільйонів євро. Очевидно, що кар'єри цих яскравих футболістів наближаються до свого завершення, і вже зараз на авансцену виходять нові герої.

Один із них - бельгійський нападник Ромелу Лукаку, за якого "Челсі" заплатив "Інтеру" 115 мільйонів євро. Цікаво, що рівно 10 років тому "Челсі" придбав Лукаку у "Андерлехта" за 15 мільйонів, та з першого разу бельгієць не закріпився у складі "аристократів". Пізніше були оренди у "Вест Бромвіч" та "Евертон", переходи в "МЮ" та "Інтер". Тепер коло замкнулося, ось тільки зараз Лукаку перебрався на "Стемфорд Бридж" в абсолютно іншому статусі. Днями футболіст розповів про своє ставлення до нових викликів у складі "Челсі" і не тільки про це.

- Я міг залишити "Інтер" тільки заради переходу в "Челсі". Сучасні діти люблять "Реал", "Барселону", "Манчестер Юнайтед", але для мене улюбленим клубом завжди був "Челсі". Всі знають, що ця команда значить для мене.

Оскільки "Челсі" заради мого трансферу тричі звертався до "Інтера" і постійно піднімав свою пропозицію, я зрозумів, що інтерес у моєму поверненні дуже великий. Це були 100 мільйонів євро, потім 105, а вже потім - усі 115 мільйонів євро. Це дуже серйозні гроші.

Переживаючи емоції від трансферу зараз, я пригадую часи, коли переходив із "МЮ" до "Інтера". Я перебував у глибокій психологічній ямі і зовсім не хотів їхати до Італії. Але зараз змушений визнати: "Інтер" зробив для мене дуже багато, тому я не міг вчинити з ним підло і проводити якісь переговори за спиною. Після одного з тренувань я зайшов до Сімоне Індзагі і сказав йому, що в моїй голові більше немає місця для Мілана, тому попросив його посприяти моєму переходу в "Челсі".

Коли я повернувся до Лондона, інтенсивність на перших двох тренуваннях вибила мене з колії. Два-три дні я дещо побоювався Тухеля і його методів підготовки. Однак за два дні до мого дебютного матчу у нас було тренування, на якому мені вдалося забити двічі, після чого я трохи заспокоївся. Вже зараз можу сказати ствердно - "Челсі" виглядає дуже добре, тренер - чудовий, а мені подобається система, за якою нас намагаються навчити грати. Чимось це все схоже на Бельгію, та акценти все-таки інші. Для мене такий футбол - фантастика, тому що ми намагаємося домінувати на полі.

Що стосується порівнянь з Кріштіану Роналду, то я дуже прошу ніколи цього не робити. Роналду для мене входить до трійки кращих гравців в історії футболу. Я не збираюся ставити його на перше місце або третє, але він у трійці. Те, що він зробив на сьогоднішній день у футболі для гравців мого покоління - це щось виняткове. Мені пощастило грати проти нього в Італії, а тепер він повернувся до Прем'єр-ліги, і це плюс для всього англійського футболу. А порівнювати статистику і таке інше - абсолютно марна справа...


Ми у Viber!