0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Знайомтеся - Роберто Де Дзербі!

Чутки про те, що наступним тренером "Шахтаря" може стати Роберто Де Дзербі, з'явилися вже давно. Але офіційно ця новина пролунала лише минулого тижня, коли з італійським фахівцем був підписаний дворічний контракт. Це перший іноземний досвід у тренерській кар'єрі Де Дзербі, раніше він очолював "Фоджу", "Палермо", "Беневенто" і "Сассуоло". Днями новому наставнику "Шахтаря" виповниться 42 роки. Відразу після свого призначення він роздав чимало інтерв'ю, наводимо найцікавіші висловлювання.

"Робота в "Шахтарі" - це виклик і прекрасна можливість професійного росту. Ми сподіваємося, що й тут зможемо добре виконати свою роботу. Хочемо прищепити команді наше бачення футболу і перемагати. Клуб надав мені можливість привезти всіх тих фахівців, які допомагали мені в "Сассуоло". Це дуже численний штаб, і кожен із них знає, які завдання має виконувати. ми намагатимося також тут чомусь навчитися. Хоча ми приїхали із сильного, престижного чемпіонату, алей "Шахтар" грає в серйозному турнірі і має сильних гравців. Відчуваємо ентузіазм від того, що буде можливість тренувати таких прекрасних футболістів, допомагати їм зростати".

"Я вважаю, що "Шахтар" - це топ-клуб. У керівництва "Шахтаря" такі ж філософія та ідеї, як і в мене. Я дуже хотів тренувати за кордоном. Працювати в Італії - це одне, але робота за кордоном дає зростання моїй кар'єрі. Я міг би говорити про футбол 24 години на добу. Я хотів би спілкуватися не лише італійською, а ще поліпшити свій рівень володіння англійською і також знати вашу мову. Я і раніше захоплювався стилем гри "Шахтаря". Тут чимало талановитих гравців, звідси вийшло багато відомих футболістів. Вважаю, що у нас спільне з клубом бачення футболу. Я приїхав з ентузіазмом, і за важливістю ставлю свою роботу в "Шахтарі" вище за все інше".

"Тут прекрасний стадіон, мені дуже сподобався. Інша інфраструктура теж виглядає дуже добре, але потрібно поліпшити рівень. Так, треба розуміти, що це не наше місто. Сім років тому "Шахтар" переїхав до Києва, потрібно адаптуватися до ситуації. Моя мета - поліпшити рівень футболістів і вигравати трофеї, а ще допомогти клубу підвищити рівень, як і клуб підвищуватиме мій. Говорячи про це, я маю на увазі все: футболістів, інфраструктуру та рівень гри".

"Чи будуть у "Шахтарі" гравці "Сассуоло"? Подивимося. Потрібно зрозуміти, на які саме позиції нам потрібні футболісти. Я не братиму з собою гравців просто тому, що я з ними працював. Для мене найголовніше, щоб вони підходили під мою філософію гри та філософію "Шахтаря", тоді чому б і ні?".

"До кваліфікації Ліги чемпіонів є Суперкубок, який для нас дуже важливий, а потім стартовий матч чемпіонату України. Ми хочемо розпочати добре - з перемоги. Потім, звісно, будемо думати про Лігу чемпіонів, тому що хочемо пробитися до групового турніру. Ми приїхали сюди без сімей. ми приїхали сюди не відпочивати, а самовіддано працювати. Виграти - це кінець шляху. Але кожен день ми працюватимемо, щоб цей шлях був успішним. ми хочемо дивувати всіх уболівальників і весь футбол тим, як ми граємо. хочемо, щоб усі отримували задоволення від матчів "Шахтаря". І якщо зрештою ми встигнемо зробити все це, то обов'язково будемо вигравати титули".

Ринат Ахметов (президент "Шахтаря"): "Я дуже радий, що Роберто прийняв нашу пропозицію. Я переконаний, що цей тренер буде показувати яскравий, красивий, змістовний футбол. Ми хотіли саме цього фахівця, і ми його отримали. Вся наша команда його рекомендувала. Роберто - молодий, амбітний тренер, але він уже сильний тренер, який проповідує Той стиль гри, який подобається нам і нашим уболівальникам. Завдання Де Дзербі - грати красиво. Але у нас чемпіонські амбіції. у нас інших амбіцій немає. де Дзербі - це дуже сильне рішення "Шахтаря". у Роберто аналітичний склад розуму. Я переконаний, що він дивився і глибоко знає весь наш склад, наш стиль гри, у що ми граємо і як ми граємо. Перед тим, як прийти до нас, у нього було чимало інших пропозицій, але він обрав нас. Чому? Тому що вважає, що цей проект - саме той, яким ми будемо пишатися".

Сергій Палкін (генеральний директор "Шахтаря"): "Це дуже престижне призначення. Як мінімум, італійська преса щотижня буде говорити про наш клуб, про те, що ми робимо, як ми граємо і що у нас відбувається. Приїзд Де Дзербі приверне чимало уваги до "Шахтаря" - сканувати та оцінювати нас буде вся Європа. Тому для нас це дуже престижно. Але тренер такого рівня не приїхав би до нас, якби не вірив у наш проект. Йому подобається той футбол, який ми показуємо, і той функціонал, який мають наші футболісти. Всі ці фактори склалися разом, ми підписали дворічний контракт, і обидві сторони дуже щасливі. Коли ти дивишся той футбол, у який грає Де Дзербі, він змушує тебе закохатися в його футбол".

Даріо Срна (директор "Шахтаря"): "Якщо дивитися гру "Сассуоло" - вона повністю збігається з нашою грою. Роберто любить молодих футболістів, любить грати у футбол. Я переконаний, що разом із якісним футболом результат не змусить себе довго чекати. Роберто дуже відкритий, добрий, але на тренерському містку ви побачите іншого Роберто - людину, що триматиме під тиском всю команду. Де Дзербі любить працювати з ранку до вечора, і я впевнений, що наші футболісти знайдуть під його керівництвом друге дихання і досягнуть наших цілей".

Пауло Фонсека (екс-наставник "Шахтаря"): "Шахтар" зробив чудовий вибір. Де Дзербі - один із найкращих італійських фахівців. Він мені подобається, тому що є прихильником атакуючого футболу. "Шахтар" не міг знайти кращу кандидатуру. Немає жодних сумнівів, що Де Дзербі очікує успіх у "Шахтарі".

Ми у Viber!