0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Ліга чемпіонів: ехо фіналу

Всупереч очікуванням і численним прогнозам, найсильнішим клубом Європи сезону-2020/21 став лондонський "Челсі". У суто англійському фіналі команда Томаса Тухеля завдала поразки "Манчестер Сіті". Єдиний гол у цьому матчі забив Кай Хаверц, який відзначився на 42-й хвилині. У другому таймі "городяни" відчайдушно намагалися відігратися, Кевіну де Брюйне зламали ніс, та ворота лондонців так і залишилися недоторканими.

Для "Челсі" це вже другий тріумф у Лізі чемпіонів, тоді як "Манчестер Сіті" все ще продовжує мріяти про головну вершині в європейському футболі. Продовжує про неї мріяти і наш Олександр Зінченко, який відіграв у фіналі всі 90 хвилин. Примітно, що до єдиного взяття воріт у цьому поєдинку призвела помилка саме українського футболіста. Пропонуємо вашій увазі післяматчеві коментарі головних тренерів, а також аналіз фіналу від легендарного Арсена Венгера.

Томас Тухель (головний тренер "Челсі"): "Ділитися цією радістю з усіма - це неймовірно! Ми зробили це! Я навіть не знаю, що сказати. Я був дуже щасливий вдруге зіграти у фіналі Ліги чемпіонів. Я почувався дуже незвично. Я відчував, що перемога стає все ближче і ближче. Мої гравці були націлені тільки на перемогу. Ми хотіли бути камінцем у черевику "МС". Ми мотивували всіх зробити крок уперед, діяти сміливіше і створювати небезпечні контратаки. Це була важка фізична гра, у якій кожен наш гравець був зобов'язаний допомагати один одному".

Хосеп Гвардіола (головний тренер "МС"): "Для першого фіналу Ліги чемпіонів в історії клубу ми зіграли непогано. Ми проявили сміливість у своїх діях, особливо в другому таймі. Нікому не легко грати в даному турнірі, але ми робили все від нас залежне для перемоги. Я хочу привітати своїх гравців із видатним сезоном і тією грою, яку вони продемонстрували сьогодні. Я постарався виставити оптимальний склад для перемоги. У першому таймі нам не вдавалося пройти їхню оборону. Після перерви стало значно краще. Проти захисних побудов "Челсі" це було непросто. Ми не дуже справлялися з довгими передачами та підборами, у таких моментах має бути натхнення. Наші тренерські рішення завжди спрямовані на те, щоб здобути перемогу. у другому таймі у них була лише одна контратака - за участю Пулішича. "Челсі" - дуже сильна команда, але ми ідеально їй протистояли. Заслуговували забити один гол після перерви, але не змогли".

Арсен Венгер (екс-наставник "Арсенала"): "Гвардіолу визнали тренером року в Англії, тому що він виграв Прем'єр-лігу в домінуючій манері. Однак фінал - це лише одна гра, і тільки в ній потрібно проявити себе і бути на висоті. гравцям "МС" фінал не вдався. Вони поступилися "Челсі" вже тричі протягом короткого часу. Недавні перемоги посилили віру "Челсі" в себе, а футболісти "МС" діяли невпевнено. Невідомо, які сліди поразки залишають у свідомості, але в цьому матчі "Челсі" був упевнений, що зможе перемогти".

"Тухель прийняв класне рішення, коли частіше задіяв Маунта і Хаверца в захисті. Через це "Сіті" не міг знайти вихід в атаку через центр поля. Їм доводилося грати широко на флангах, де "Челсі" теж мав перевагу. Гвардіола зіткнувся з великою тактичною проблемою, з якою так і не розібрався. Його команда не була збалансованою, вони не знайшли способи для загострення гри, всі їхні спроби "Челсі" успішно нейтралізував".


Ми у Viber!