0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Новачки на 40 мільйонів. Хто вони?

Минулого тижня донецький "Шахтар" оголосив про придбання вже третього новобранця під час літнього міжсезоння. Ним став 25-річний захисник "Сассуоло" Марлон, що переїхав в Україну слідом за своїм тренером. Раніше гравцями "Шахтаря" стали 23-річний півзахисник "Бенфіки" Педріньо та 20-річний форвард "Аякса" Лассіна Траоре. З усіма новачками підписані п'ятирічні контракти. За словами генерального директора Сергія Палкіна, "Шахтар" більше не планує придбань цього літа. Представляємо новачків донецького клубу.

Немає жодних сумнівів, що ідейним натхненником усіх переходів став новий наставник "Шахтаря" Роберто Де Дзербі. Як мінімум, з італійцем були узгоджені кандидатури Педріньо і Траоре, а Марлона Де Дзербі привів за собою з "Сассуоло". Офіційно про суми відступних за новачків не повідомляється, але за неофіційною інформацією за Педріньо "Шахтар" заплатив 18 мільйонів євро, Траоре обійшовся у 8 мільйонів, а за Марлона довелося викласти 12 мільйонів.

Очевидно, що серйозна робота на трансферному ринку була однією з умов, які Де Дзербі висунув клубу перед своїм призначенням. Без якісного підсилення в усіх лініях італійцеві буде вкрай складно повернути "Шахтарю" чемпіонство і пробитися з командою до групового турніру Ліги чемпіонів. Не потребує підсилення тільки позиція голкіпера, де минулого сезону розкрився Анатолій Трубін, а на підміні у нього досвідчений Андрій П'ятов.

Як уже сказано вище, бразильця Марлона Де Дзербі запросив зі свого колишнього клубу, де вони разом провели три останні сезони. Свого часу вихованець "Флуміненсе" перейшов у "Барселону", але не зміг закріпитися в каталонському клубі. А далі були "Ніцца" і "Сассуоло", після чого відбувся переїзд в Україну. Марлон вважається дуже технічним захисником і однозначно стане в "Шахтарі" гравцем стартового складу. А ось хто гратиме поряд - покаже час.

Дещо раніше ще одним бразильцем, що поповнив ряди донецького клубу, став атакуючий півзахисник Педріньо. Він так і не зміг розкритися в "Бенфіці", куди переходив у якості великого таланту з "Корінтіанса". Педріньо може стати мало не головним гравцем в атакуючих побудовах "Шахтаря", якщо Де Дзербі знайде до нього правильний підхід і знайде застосування кращим якостям гравця. За великим рахунком, Педріньо здатний стати новим Тайсоном, але це тільки за сприятливого розвитку подій. Та якщо щось піде не так, "Шахтар" отримає постійне джерело проблем, як свого часу було з мексиканцем Нері Кастільо.

Коли цієї весни важкої травми зазнав Жуніор Мораєс, стало зрозуміло, що "Шахтарю" не обійтися без покупки форварда під основний склад. Ця покупка назрівала ще до травми бразильського українця, адже минулий сезон став одним із найгірших у його виконанні. Замінити 34-річного Мораєса покликаний форвард збірної Буркіна-Фасо Лассіна Траоре, який виступав із 2019 року за амстердамський "Аякс". Поки у Мораеса триває відновлення, Траоре буде безальтернативним форвардом основного складу. А далі на вболівальників чекає досить цікава конкуренція.

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!