0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Новини Євро

На Євро-2020 стартував плей-офф. Уже відомі шестеро учасників чвертьфіналу, але матч за участю України ще попереду. Вже сьогодні на арені в Глазго зійдуться національні команди України та Швеції, початок - о 22:00. В очікуванні жовто-синього дербі пропонуємо добірку цікавих новин, і не тільки про збірну України.

Мокра серія збірної України

На груповій стадії Євро-2020 голкіпер збірної України Георгій Бущан пропускав від усіх трьох суперників. Після цього наша серія з пропущеними голами в рамках чемпіонатів Європи досягла дев'яти матчів. На домашньому Євро-2012 команда Олега Блохіна обіграла Швецію (2-1), а потім поступилася французам (0-2) та англійцям (0-1). На Євро-2016 підопічні Михайла Фоменка програли всі три поєдинки - Німеччини (0-2), Північній Ірландії (0-2) і Польщі (0-1). На Євро-2020 збірна Андрія Шевченка поступилася Нідерландам (2-3), потім обіграла македонців (2-1) і зазнала поразки від австрійців (0-1). Попереду нас очікує поєдинок зі шведами, хоча його результат, найімовірніше, ви вже знаєте...

Україна заробила майже 13 мільйонів

Навіть якщо збірна України програє шведам і не проб'ється до чвертьфіналу, УАФ отримає солідні призові за участь у Євро-2020. За вихід до фінальної стадії кожній федерації належить отримати по 9,25 мільйонів євро. Крім цього, як і в єврокубках, передбачені бонуси за результати. За перемогу над македонцями наша збірна заробила півтора мільйона, за вихід до 1/8 фіналу - ще два мільйони. Загалом збірна України забезпечила для УАФ майже 13 мільйонів євро. Крім цього, вихід до чвертьфіналу принесе збірним по 3,25 мільйона, півфіналісти отримають по 5 мільйонів. невдасі фіналу дістануться 7 мільйонів, а переможець розбагатіє на 10 мільйонів євро.

60 000 на "Уемблі"

Півфінали і фінал Євро-2020 проходитимуть за присутності 60 000 уболівальників. Про це стало відомо після успішних переговорів між УЄФА та урядом Великобританії. Раніше повідомлялося, що Будапешт може замінити стадіон "Уемблі" в якості місця проведення вирішальних матчів турніру, оскільки на території Великобританії продовжують діяти суворі епідеміологічні обмеження. Втім, сторонам вдалося домовитися, і тепер відвідуваність "Уемблі" виросте до 75% під час півфіналів та фіналу Євро-2020.

Іспанія маже з пенальті

На груповій стадії Євро-2020 збірна Іспанії відзначилася двома нереалізованими пенальті. У матчі з Польщею удар з 11-метрової позначки "запоров" Жерар Морено, а в поєдинку зі словаками свій шанс не використав Альваро Мората. Для іспанської збірної це вже п'ятий поспіль нереалізований пенальті. Також Іспанія стала першою командою з 2000-го року, яка не забила два пенальті на одному чемпіонаті Європи.

Італійці оновили рекорд

В 1/8 фіналу Євро-2020 збірна Італії обіграла австрійців, зламавши опір суперника лише в овертаймі (2-1). Тим самим безпрограшна серія "Скуадри Адзурри" збільшилася до 31-го матчу, що стало новим національним рекордом. Остання поразка італійців була зафіксована 10 вересня 2018 року, коли в рамках Ліги націй вони поступилися португальцям. Після цього підопічні Роберто Манчіні здобули 25 перемог при шести нічиїх.

Англія: повільно, але впевнено!

Збірна Англії лише втретє виграла свою групу на чемпіонаті Європи, при цьому в трьох зіграних матчах підопічні Гарета Саутгейта відзначилися всього двома забитими м'ячами. Таким чином, англійці стали найменш результативною командою в історії Євро, що посіла на груповій стадії перше місце. Крім цього, збірна Англії завершила груповий етап без пропущених голів, ставши шостою командою в історії турніру, що зберегла свої ворота на замку. Раніше це вдавалося Італії (двічі), Німеччини (двічі) і Польщі, причому італійці теж не пропускали в перших трьох матчах на Євро-2020.

Данія може і без Еріксена!

Першим чвертьфіналістом Євро-2020 стала збірна Данії, яка обіграла національну команду Уельсу з рахунком 4-0. Тим самим підопічні Каспера Х'юлманда встановили унікальне досягнення - його команда стала першою збірною в історії Євро, якій вдалося забити чотири голи у двох матчах поспіль. До збірної Уельсу Данія розгромила Росію з рахунком 4-1. Крім цього, для данців це перша перемога у плей-офф великих турнірів за 23 роки. Востаннє вони перемагали на ЧС-1998 коли в 1/8 фіналу обіграли Нігерію (4-1). Наступний суперник Данії на Євро-2020 - збірна Чехії, яка в 1/8 фіналу несподівано переграла Нідерланди (2-0).

Як "Барселона" заробила на травмі Дембеле

Форвард збірної Франції Усман Дембеле, який травмував коліно в матчі з Угорщиною, залишив розташування команди. Найближчим часом 23-річного гравця прооперують, внаслідок чого він пропустить близько чотирьох місяців. Зважаючи на це "Барселона" отримає компенсацію від ФІФА за травму свого футболіста. Відповідно до міжнародних правил, європейські клуби отримують компенсацію за травми своїх виконавців під час перебування в збірних, якщо футболіст вибуває більше, ніж на 28 днів. День простою - це приблизно 21 000 євро. Таким чином, за травму Дембеле "Барселона" отримає близько 2,5 млн. євро.


Ми у Viber!