0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Цитати тижня: Сімеоне, Бензема, Ярмоленко.

Минулого тижня стартував чемпіонат України з футболу, а "Ворскла" стартувала в Лізі конференцій. Футбольне життя б'є ключем, про що свідчить величезне число цікавих футбольних висловлювань. Пропонуємо добірку найяскравіших із них.

Сімеоне про Яна Облака

- Безумовно, Облак є найкращим голкіпером світу прямо зараз. Він найкращий серед  усіх вже протягом багатьох років. Він виріс в усіх відношеннях. Зазвичай найбільше спостерігають за тими, хто перемагає. тА оскільки останнім часом "Атлетико" не вигравав ані Ла лігу, ані Лігу чемпіонів, Облак не отримував належного визнання. Несумнівно, він найкращий. У нього фантастична холоднокровність, він постійно спокійний, а це те, що потрібно команді-чемпіону. Я ніколи не бачив команду-чемпіона, у якої був би слабкий голкіпер. Це неможливо!

Облак про чемпіонство "Атлетико"

- Наш клуб завжди відчував безліч страждань у боротьбі за перемогу в Ла Лізі. Від того часу, як я дізнався про "Атлетико", не пригадаю, щоб ця команда завойовувала титули в невимушеному стилі. Хтось мені казав, що з 11-ти чемпіонських титулів, які вигравав "Атлетико", лише один був здобутий не в останньому турі. У минулому сезоні історія повторилася. Що ж, потрібно здобувати і такі перемоги, адже саме це робить футбол привабливим. Щодо мого майбутнього, не сумнівайтеся в тому, що я відпрацюю свій контракт до кінця, тобто до літа 2023 року. Що буде далі - не знаю, хоча всім відомо, що мені дуже подобається англійська Прем'єр-ліга, а я люблю нові виклики.

Президент "Севільї" про Хулена Лопетегі

- Я вірю в Лопетегі, а він вірить у наш проект. Ми вже вдарили по руках щодо нового контракту на два роки, а зараз я абсолютно не сумніваюся, що він залишиться навіть на більший термін. Це той типаж тренера, якому не цікаві економічні подробиці - він сам мені про це завжди нагадує. Він мені говорив, що навряд чи знайде клуб, де буде щасливішим, ніж у "Севільї". Але якщо він скаже, що хоче піти, я не стану його утримувати. У нас кристально чисті стосунки у спільній справі, тому мені немає сенсу намагатися утримати його всіма можливими способами.

Президент "Інтера" про новий стадіон

- Ми вклали в клуб чимало коштів і сил, щоб виграти чемпіонат Італії. Такий клуб, як "Інтер", завжди повинен бути конкурентоспроможним і йти переможним шляхом. Цей трофей доводить, що ми зробили щось важливе. Тепер вкрай важливо побудувати новий стадіон, інноваційну структуру для клубу, яка може запропонувати безліч послуг уболівальникам. Без нового стадіону ми будемо відставати від інших топ-клубів.

Ярмоленко про найбільший штраф

- Мій найбільший штраф - 50 тисяч доларів. Все по справі, Ігор Суркіс провів виховну роботу. Це було дуже давно - в 22-23 роки. Я тоді пішов до нічного клубу, а у нас було правило, щоб після 23:00 нас ніхто в місті не бачив. Це вся Україна знає. Я думав, що мене ніхто не впізнає, і я спокійно піду погуляти. Такий вік був, що хотілося десь погуляти. Наступного дня подзвонив Ігор Михайлович. Запитує: "Ну що, погуляв?". Я відповів, що так. Мене оштрафували, і це відбило бажання гуляти. Президент "Динамо" часто прощав штрафи, але не в цій ситуації.

Бензема про "Зубастика" Роналдо

- Він той, хто змусив мене повірити в себе. Він був на рівень вищий за мене. Роналдо - єдиний гравець, трюки якого я намагався перейняти. Мені подобається такий тип форвардів. Коли я був молодий, я дійсно любив його. У мене були відеокасети із записами його матчів за "Барселону". Я завжди хотів бути зразковим форвардом. Тим, хто вміє забивати, показувати яскравий футбол, одним дотиком м'яча робити шоу.

Флік про призначення бундестренером

- Переговори про підписання контракту пройшли напрочуд швидко. Я дуже радий, що буду працювати тренером збірної Німеччини починаючи з найближчої осені. Два роки в "Баварії" допомогли мені підтримати необхідний запал. Стосунки з гравцями були просто неймовірними, тому я зможу багато що почерпнути з цього досвіду. Я дійсно чекаю моменту початку роботи зі збірною, тому що вже незабаром я працюватиму з найкращими німецькими футболістами. Саме тому я з оптимізмом дивлюся в сторону майбутніх турнірів, і особливо - на домашній Євро-2024.

Аньєллі про Суперлігу

- Ми щосили намагалися змінити міжнародні змагання. Суперліга була не державним переворотом, а відчайдушним попередженням для системи, яка перебувала на межі краху ще до пандемії. Наше прагнення до діалогу з УЄФА і ФІФА залишилося незмінним. З роками формат інших видів спорту змінився, наприклад, баскетбольна Євроліга, що принесло величезну користь уболівальникам, клубам і гравцям. Майже всі зацікавлені сторони вважають, що футбол необхідно реформувати, але тих, хто вносить пропозиції, демонізують. "Ювентус", "Реал" і "Барселона" мають намір продовжити реалізацію наших пропозицій, у тому числі в знак солідарності з тими, хто занадто боявся їх дотримуватися.


Ми у Viber!