0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Київське "Динамо" - 16-разовий чемпіон України!

Після недільної перемоги над "Інгульцем" з рахунком 5-0 київське "Динамо" в 16-й раз завоювало титул чемпіона України. По гарячих слідах цю подію прокоментували головний тренер і президент клубу.

Мірча Луческу:

- У нинішньому сезоні ми прагнули створити конкуренцію між нашими гравцями, своєрідне змагання, і вони це блискуче виконали. Вдячний хлопцям, вітаю їх. Можу сказати, що було нелегко витримувати мене всі ці місяці, оскільки я постійно тиснув на них. Без тиску не буде результату - це один із найважливіших компонентів підготовки.

Якщо мене хтось запитає, яка різниця між тією командою, яку я прийняв першого серпня, і нинішньою, я відповім, що футболісти навчилися грати на перемогу. Вони навчилися бути переможцями. Звісно, існує ще багато чинників, які допомогли їм стати краще. Але це ті ж гравці, що були в команді вісім місяців тому. Я не думав, що за такий короткий час ми зможемо так піднятися, в першу чергу, за якістю гри. Хлопці все зрозуміли, що я хотів в організації оборони і в атаці. Я хотів щось хороше вкласти в цих гравців. Сьогодні ми бачимо ту різницю, яка була у них в минулому і зараз.

Головне у футболі - це не талант, а те, що ти робиш на тренуваннях щодня. Нашим хлопцям це вдалося, вони багато працювали для того, щоб стати чемпіонами, стати переможцями.

Що стосується літніх трансферів, то ще не закінчився нинішній сезон. Зараз потрібно радіти тому результату, якого ми досягли. Попереду є кілька тижнів, у нас будуть матчі чемпіонату і кубковий фінал. До нього потрібно готуватися дуже відповідально. А потім подивимося, до чого ми прийшли.

Ігор Суркіс:

- Ми повернули чемпіонство до Києва, це було нелегко! Я вдячний усім працівникам клубу, але насамперед я хочу висловити вдячність Мірчі Луческу, який за короткий період зумів створити боєздатну команду. Тільки сліпий не бачить, що команда піднялася на новий рівень. Сьогодні вона грає по-іншому, вона знає, чого хоче на футбольному полі. Скажу прямо: я ризикував, призначаючи головним тренером Мірчу Луческу. Але ризик виправданий! Дай Бог йому багато років здоров'я, щоб він міг і надалі працювати на такому рівні.

Я впевнений, що Луческу залишиться головним тренером "Динамо". У мене немає жодних сумнівів у ньому. Він створював цю команду. Він сам захотів працювати з нашими молодими гравцями. Луческу довірився їм, а вони виправдали його довіру. Сьогодні це єдиний колектив, єдина команда. Думаю, настав час на щось замахнутися в Європі.


Ми у Viber!