0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
ЧС-2022: хто відправиться до Катару?

Вже незабаром ми знатимемо всіх учасників фінальної частини ЧС-2022, а вже наприкінці березня відчайдушно вболіватимемо за збірну України в матчі проти шотландців. Хочеться вірити, що плей-офф для України не обмежиться лише одним поєдинком, і після нього буде ще один, який і стане вирішальним. Але це буде за два місяці, а наразі відновлюються відбіркові турніри на інших континентах. Цього тижня відбудуться чергові відбіркові матчі в зонах КОНКАКАФ і КОНМЕБОЛ, а також в Азії.

Звісно, найзоряніша компанія зібралася в Південній Америці, де десять збірних ведуть боротьбу за чотири прямі путівки на ЧС-2022, а п'яте місце братиме участь у міжконтинентальному плей-офф. Збірна Бразилії вже забезпечила собі поїздку до Катару, дуже близька до цього Аргентина. досить упевнено почуваються еквадорці, та попереду в них чимало складних матчів. А ось починаючи з четвертого місця команди розташувалися надзвичайно щільною групою, і тут очікується справжня "м'ясорубка". До слова, у січні за свої збірні не гратимуть Мессі та Неймар. Одноклубники з "ПСЖ" опинилися поза грою через різні причини: якщо Неймар відновлюється після непростої травми, то Мессі потрапив до "лап" коронавірусу.

У Центральній та Північній Америці традиційними фаворитами вважаються Мексика та США. При цьому прямі путівки на "мундіаль" дістануться трьом командам, а четверта отримає ще один шанс у плей-офф. У нинішньому відбірковому циклі несподівано "вистрілили" збірні Канади та Панами, тоді як Коста-Ріка виступає несподівано слабко. Втім, до завершення групового турніру лишилося шість турів, тому багато ще може змінитися.

На азіатському континенті боротьба триває у двох групах по шість команд. Учасниками світової першості стануть дві найсильніші збірні, а володарі третіх місць розіграють ще одну путівку між собою. У групі А максимально високі шанси мають збірні Ірану та Південної Кореї, у групі Б фаворитом наразі вважається Саудівська Аравія, тоді як за друге місце сперечаються Японія та Австралія.

А в Африці відбулося жеребкування плей-офф, п'ятеро переможців якого також стануть учасниками ЧС-2022. Наприкінці березня за сумою двох матчів сильніших визначать наступні пари суперників: Єгипет – Сенегал, Камерун – Алжир, Гана – Нігерія, Др Конго – Марокко та Малі – Туніс.


Ми у Viber!