0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Говорить і показує Луческу

Мірча Луческу завжди користувався підвищеною увагою у представників ЗМІ, а після рішення очолити київське "Динамо" інтерес до 75-річного румунові збільшився в рази. Нові інтерв'ю з Луческу з'являються мало не щотижня, наводимо найцікавіші фрагменти за останні сім днів.

Про конкуренції Бесєдіна і Супряги

- На жаль, Супряга не виправдав тих сподівань, які ми на нього покладали. Коли Циганков і Буяльський травмувалися, нам потрібні були забиті голи у виконанні Супряги. Однак він не витримав цього навантаження. Він достатньо грав, особливо в першому колі, старався, але не робив того, що весною робив Бесєдін. Супряга не допомагав нам належним чином. У нього чимало плюсів: гра обома ногами, швидкість, гра головою. Але немає агресивності. Він дуже легко втрачає м'яч і поступається в єдиноборствах. Одним словом, він програв конкуренцію Бесєдіну у другому колі. Звісно, якби команда була десь у середині таблиці, він грав би частіше. Зараз йому потрібно більше ігрового часу.

Про бажання повернутися в "Шахтар"

- Два роки тому мені потрібна була пауза після роботи у збірній Туреччини. Були проблеми зі здоров'ям, треба було побути вдома. Тоді я кілька разів дзвонив в "Шахтар" і пропонував свої послуги безкоштовно. Говорив, що можу повернутися і допомогти молоді. Насправді процес становлення молодих футболістів дуже складний. Я відчував, що можу і хочу працювати, але "Шахтар" вибрав інший шлях і зробив правильно.

Про згоду очолити "Динамо"

- Мені сподобалася ідея з роботою в "Динамо". Спочатку я думав, що буду щось підказувати у якості консультанта. Потім, коли я приїхав додому до братів Суркісів, їхній неймовірний батько вмовив мене очолити команду. Він сказав, що переживання як в останньому турі з "Колосом" ще раз не переживе. В тому матчі, який "Динамо" програло, вирішувалася доля другого місця, та в паралельній грі "Зоря" не змогла обіграти "Десну". Він говорив тоді: "Мені 100 років, і я більше не хочу таких емоцій". Він здивував мене своїм ставленням до життя і любов'ю до "Динамо". Це було щось дивовижне! Після цього я підписав контракт.

Ігор Суркіс про Мірчу Луческу

- Він об'єднав навколо себе всіх: кухарів, масажистів, тих, хто прибирає в кімнатах, пере білизну. Всіх, хто працює на базі, а це близько двохсот чоловік. Мірча вважає, що якщо з цієї ланки випаде хоч одна людина - кухар відпрацює з поганим настроєм, погано приберуть ліжко, то це позначиться на кінцевому результаті. Тому він придумав таку формулу, коли преміальні отримують усі, навіть співробітники бази. Коли команда обідає, Луческу десять разів подякує офіціантові, подякує дівчині, яка змінить йому тарілку. Це дуже приємно і викликає величезну повагу. Такі речі не купиш ні за які гроші. Сьогодні Луческу - справжній господар динамівської бази.


Ми у Viber!