0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Цитати тижня: Малиновський, Венгер, Клопп.

Минулого тижня визначилася фінальна пара Кубка англійської ліги, а на Кубку Африки настала пора матчів на вибування. Гучних трансферів помічено не було, та попереду ще цілий тиждень відкритого трансферного вікна. Пропонуємо найцікавіші футбольні висловлювання.

Малиновський про задачі "Аталанти"

— Наша мета — посісти те місце, яке дає право виступати в Лізі чемпіонів. Це головне завдання, а з рештою подивимося, як складатиметься чемпіонат. Суперники дуже сильні: "Мілан", "Інтер" та "Наполі" зараз набирають хід, і про "Ювентус" теж не можна забувати. Є багато команд, що претендують на місце в Лізі чемпіонів. Це "Рома", "Лаціо", "Фіорентина" та інші. Тож у другому колі нам буде дуже складно. Я вважаю, що наше основне завдання – потрапити до Ліги чемпіонів, а здобути чемпіонство у команди завдання немає.

Венгер про втрачені можливості

— Я повністю ототожнював себе з Арсеналом, і це стало моєю помилкою. Мій головний недолік — я дуже люблю місце, де знаходжуся прямо зараз. Жалкую про це. Я міг попрацювати в іншому місці, але не скористався цією можливістю. У 2007 році я вперше відчув, що в керівництві клубу є конфлікти. Я досі запитую себе, чи правильно вчинив, тому що після того моменту життя вже не було колишнім. Я міг очолити збірну Франції, до збірної Англії мене запрошували двічі або тричі. Двічі я міг очолити мадридський "Реал", Також мене звали до "Манчестер Юнайтед", "ПСЖ" та "Ювентусу", але я завжди робив вибір на користь "Арсеналу".

Рангнік про повернення Погба

— Якщо Погба справді хоче залишити "МЮ" влітку, то чому б йому саме зараз, після двох із половиною місяців із травмою, не показати себе у найкращій формі? Я впевнений, що він хоче показати фанатам "Юнайтед", раді директорів та усьому світу, яким гравцем він справді є. Якщо цього виявиться достатньо для того, щоб він отримав контракт в іншому клубі, то чому я маю ставати на його шляху? Найголовніше те, як футболісти долають важкі ситуації, у які рано чи пізно потрапляють. Якщо футболіст демонструє професійний підхід, то йому точно є місце в стартовому складі моєї команди, навіть якщо невдовзі він нас залишить. У нас із Полем була довга розмова тривалістю більше години, дуже грунтовна розмова. Він узяв на себе зобов'язання відіграти за клуб до кінця сезону, сказав, що може бути найкращим Полем Погба, якого колись бачили вболівальники. Особисто я на це дуже сподіваюся, нам дуже потрібна його допомога.

Клопп про від'їзд гравців на Кубок Африки

— Я хочу нагадати, що один із найвеличніших матчів в історії "Ліверпуля" ми зіграли без Роберто Фірміно та Мохамеда Салаха, коли обіграли "Барселону" з рахунком 4:0. Цього сезону ми перемагали на виїзді "Кристал Пелас" із рахунком 7:0, хоча Салаха теж не було в стартовому складі. Ми перемагали Манчестер Юнайтед, і Салаха знову не було з нами. Від'їзд наших гравців на Кубок Африки — це не круто, але це зовсім не те, від чого ми маємо підняти руки та здатися. Ми маємо знаходити рішення, а не завжди говорити про проблеми. Йдеться тільки про те, як команда грає у футбол, а не ким вона грає. Кожен може стати зіркою матчу, кожен може забити гол. Ми повинні пройти цей період так, щоб отримати з нього максимум користі. При цьому я завжди говоритиму, що Фірміно не варто змінювати свій ігровий стиль, ставати більш егоїстичним. Боббі — надзвичайно розумний футболіст, а коли йдеться про використання партнерів по команді, він це робить найкраще в світі.

Мхітарян про Дортмунд і не тільки

— Я зберігаю контакт із людьми в Німеччині, ніколи не забуду час, проведений у Дортмунді, де я провів найкращий період у кар'єрі. Завдяки тренерам і колишнім партнерам я став тим футболістом, якого знають сьогодні. Коли я переїхав із "Шахтаря" до "Борусії", для мене це був величезний крок уперед. Я вдячний Юргену Клоппу за те, що дав мені шанс, і товаришам по команді — за підтримку. Це неправда, що я вирішив перебратися до Англії через гроші. Якби я грав заради грошей, то сидів би десь у Росії чи подібному місці. Просто в мене була мрія — колись зіграти в АПЛ, і я зробив усе, щоб її здійснити. Хочу грати якомога довше, це залежатиме від багатьох факторів. У цьому віці не так легко стежити за своїм тілом. Мозок каже мені: "Ти ще легко можеш пограти п'ять-шість років". Сподіваюся, моє тіло теж так вважає. Не знаю, скільки в мене ще залишилося часу, тож постараюся з користю провести кожну секунду.


Ми у Viber!