0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Новини Євро

Протягом цілого місяця немає важливіших футбольних новин, ніж новини Євро-2020. Пропонуємо добірку найцікавіших із них.

Еріксена виписали з лікарні

Крістіан Еріксен переніс операцію на серці і був виписаний з лікарні. 29-річному півзахисникові був інплантований кардіовертер-дефібрилятор серця. Данський футбольний союз підтвердив, що Еріксена відпустили додому після успішної операції. Він відправився до своєї сім'ї після того, як відвідав розташування збірної Данії. Нагадаємо, наприкінці першого тайму матчу проти Фінляндії Еріксен знепритомнів і впав на газон. Пізніше стало відомо, що він переніс зупинку серця, але лікарі змогли врятувати життя гравцеві.

Де Брюйне розповів про свою травму

Півзахисник збірної Бельгії Кевін де Брюйне розповів про свою травму, яку отримав у фіналі Ліги чемпіонів: "Ліва сторона обличчя у мене взагалі нічого не відчуває. Таке враження, що я після походу до стоматолога. Це не дуже приємно, але я можу грати в футбол, і це дуже добре. в останні місяці у мене було чимало дрібних травм. у грі з "Челсі" мені пошкодили ніс та око, потрібно було почекати. Я повернувся в найкоротші терміни і зміг зіграти проти Данії. Свій виступ можу оцінити як нормальне. боюся вступати в єдиноборство головою, але це нормально. я радий, що зміг допомогти команді, та чи готовий я провести на полі 90 хвилин - навіть сам не знаю. ми ще раз оцінимо ситуацію після гри з Фінляндією. Добре, що ми вийшли у плей-офф, так що подивимося, як вестиме себе моє тіло".

На пологи під час Євро

Янн Зоммер і Кінгслі Коман встигли під час чемпіонату Європи побувати на пологах своїх дружин. У свою чергу Матвія Сафонова, який дебютував у переможному матчі з Фінляндією, не відпустили - голкіпер залишився в таборі збірної Росії. Першим, хто відпросився зі своєї збірної, став воротар збірної Швейцарії Янн Зоммер - він був присутній при народженні доньки між матчами з Італією і Туреччиною, в яких відіграв по 90 хвилин. А ось Коман через таку ж причину не встиг повернутися в розташування збірної Франції і пропустив гру з угорцями.

Ярмоленко в символічній збірній

Авторитетний портал WhoScored опублікував символічну збірну найкращих футболістів Євро-2020 за підсумками перших двох турів. До її складу потрапив капітан збірної України Андрій Ярмоленко, який відзначився двома голами та однією результативною передачею в матчах проти Нідерландів і Північної Македонії. Крім 31-річного українця до символічної збірної потрапили Градецький (Фінляндія), Цоуфал (Чехія), О'Шонессі (Фінляндія), Шкриньяр (Словаччина), Спінаццола (Італія), де Йонг (Нідерланди), Локателлі (Італія), Бейл (Уельс), Роналду (Португалія) і Шик (Чехія).

Неймовірна Італія

Перемога над Уельсом із рахунком 1-0 стала історичною для збірної Італії та її наставника Роберто Манчіні. Він не програє в якості тренера збірної вже 30 матчів - це повторення рекорду. З 1936-го по 1939-й збірна Італії під керівництвом Вітторіо Поццо теж не знала поразок у 30-ти поєдинках. Окрім цього, команда Манчіні здобула вже десяту суху перемогу поспіль, різниця м'ячів 32-0. Ця неймовірна серія триває з листопада 2020 року, тоді як Манчіні очолив "Скуадру Адзурру" у 2018-му. До поєдинку з Уельсом збірна Італії перемогла Естонію (4-0), Польщу (2-0), Боснію і Герцеговину (2-0), Північну Ірландію (2-0), Болгарію (2-0), Литву (2-0), Сан-Марино (7-0), Чехію (4-0), Туреччину (3-0) та Швейцарію (3-0). Нагадаємо, команда Манчіні стала першим учасником плей-офф на Євро-2020.

Шокує Шакірі!

У третьому турі Євро-2020 Швейцарія впевнено обіграла Туреччину (3-1), а півзахисник "Ліверпуля" Шакірі відзначився двома забитими м'ячами. Ця подія стала знаковою для Шакіри - він став першим швейцарцем, який забивав на чотирьох великих турнірах поспіль. Раніше він відзначився на ЧС-2014, Євро-2016 і ЧС-2018. Аналогічним досягненням можуть похвалитися португалець Кріштіану Роналду, бельгієць Ромелу Лукаку і хорват Іван Перишич.

Наймолодший і найскорострільніший

Збірна Польщі у другому турі групового турніру зіграла внічию з Іспанією (1-1). У складі поляків на 55-й хвилині на поле вийшов Кацпер Козловський, який став наймолодшим учасником в історії чемпіонатів Європи. Він зіграв за збірну у віці 17 років і 246 днів і поновив зовсім свіжий рекорд англійця Джуда Беллінгема, встановлений у матчі Англія - Хорватія. Також у другому турі Бельгія обіграла Данію (2-1). Рахунок у цьому матчі був відкритий вже через 1 хвилину і 39 секунд після стартового свистка - відзначився данець Юссуф Поульсен. Раніше цього часу на чемпіонатах Європи забивав тільки росіянин Дмитро Кириченко, який вразив ворота греків у 2004-му році на 65-й секунді.

18 червня - день Шотландії

У другому турі групового турніру збірна Шотландії сенсаційно не програла англійцям (0-0), завдяки чому здобула своє перше очко на Євро-2020. Для шотландців це лише третій чемпіонат Європи після 1992 і 1996 років і восьме набране очко на груповій стадії. При цьому сім із них були здобуті саме 18 червня, коли й проходила принципова зустріч з Англією на "Уемблі".


Ми у Viber!