0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Цитати тижня: Яремчук, Клопп, Мессі.

Минулого тижня фінішувала зимова Олімпіада і нарешті поновилися єврокубки. Крім цього, підготовка українських клубів до весняної частини сезону вийшла на фінішну пряму. Пропонуємо найцікавіші футбольні висловлювання.

Яремчук про виступи за "Бенфіку"

— "Бенфіка" — титулований і дуже сильний клуб, тому будь-який невдалий результат викликає великий тиск. У команді чудові гравці, які дуже хочуть перемагати. Це був мій вибір. Я знав, що "Бенфіка" — чудова команда, тому ні про що не жалкую. Якість гравців дуже висока, ми граємо в Лізі чемпіонів, до пробилися до 1/8 фіналу. Я чекав від себе більшого, та наразі не все виходить. Потрібно продовжувати працювати над собою.

Нерес про перехід до "Шахтаря"

— Я звик жити за кордоном. Знаю, що таке європейський футбол і холод, це моя перевага. Думаю, адаптація до нових умов не буде для мене великою проблемою. У "Шахтарі" всі хлопці дуже кваліфіковані. У мене буде конкуренція не лише на моїй позиції, а й по всій лінії атаки. Не тільки я, а й усі хлопці можуть грати на різних позиціях. Куди б мене не поставив головний тренер — віддаватимусь максимально. Де Дзербі надзвичайно вимогливий. Йому дуже подобається грати з м'ячем, мені це теж подобається. Вважаю, мені ще потрібно багато в чому додати. Максимально викладатимуся і намагатимуся виконувати будь-яке поставлене завдання. Вірю в працю і вірю в "Шахтар", з нетерпінням чекаю першого офіційного матчу.

Буффон про варіант із "Шахтарем"

— Єдиною командою, з якою я розмовляв особисто, був донецький "Шахтар" у 2015 або 2016 році. Ми з Луческу поговорили. Це був досвід, який мені здавався привабливим. Проти "Шахтаря" я грав, коли виступав за "Ювентус". Це конкурентоспроможна команда, що грає в Лізі чемпіонів. Так, можливо, їй важко пройти стадію 1/8 фіналу, але це якісна команда з високим індивідуальним класом гравців. Вони грають у Лізі чемпіонів та можуть вилетіти у першому раунді плей-офф, а можуть дійти до фіналу. Мене цікавить саме це — я хочу грати за тих, хто бореться за титули і може їх здобути. А грати за найсильнішу команду не дуже цікаво, тому що такий досвід у мене вже був.

Клопп про необхідність п'яти замін

— Я не можу збагнути, як усі ці телевізійні експерти не розуміють, що п'ять замін просто необхідні. Всі, хто кажуть, що я прошу впровадити п'ять замін заради власної вигоди, нічого не тямлять у футболі. Я не можу повірити, що в Англії досі немає п'яти замін! І ще більше мене вразило, що мені закидають лобіювання власних інтересів. У багатьох чемпіонатах давно запровадили це правило і нічого страшного не сталося. Це не призвело до того, що "Баварія" або якийсь італійський клуб різко відірвався на 20 очок. Нам потрібні п'ять замін заради нашого майбутнього, заради майбутнього англійського футболу.

Хуммельс після поразки від "Рейнджерс"

— Зараз футбол дортмундської "Борусії" нелогічний. Ми показуємо безглузду гру, на тлі якої кожен суперник здається сильнішим за нас. Ми все ускладнюємо. Якщо ми продовжимо так грати, то іноді будемо вигравати, іноді будемо програвати. Але знайте, глобального успіху нам не досягти.

Агуеро про Мессі

— Лео грає просто чудово, розкриває оборону суперників, тримає свій рівень. Я говорю це не тому, що я його друг, а тому, що бачу, як він викладається на футбольному полі. Він справді був одним із найкращих у матчі з "Реалом". У Франції його вбивають журналісти. У мене була можливість дати інтерв'ю одному французькому журналу, але я бачив, що вони написали до цього про Мессі, тому відразу сказав тверде ні, до побачення! Зараз я дуже злий на них.

Мессі про чемпіонат Франції

— Ліга 1 сильно прогресує останнім часом. Заслуга "ПСЖ" у цьому дуже велика. Клуб значно підвищив інтерес до чемпіонату Франції в усьому світі. Сьогодні це дуже конкурентоспроможна ліга, де будь-яка команда може обіграти тебе чи створити проблеми. Французький чемпіонат мені здається все збалансованішим турніром, як і футбол загалом. Сьогодні все складніше вигравати матч за матчем.

Балотеллі про збірну Італії

— Я мало стежив за збірною Італії під час Євро-2020. Якщо чесно, мені боляче дивитися ігри національної команди без моєї участі. Ця команда виграла Євро без мене, вона повністю заслужила на це. Був би я в тих фізичних кондиціях, що дозволили б мені зіграти на чемпіонаті Європи, ми б виграли ще легше.


Ми у Viber!