0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
FORZA ITALIA!

Минулого уїк-енду стартували англійська Прем'єр-ліга, іспанська Примера та німецька Бундесліга, а наприкінці цього тижня візьме старт італійська Серія А. Зовсім недавно "Скуадра Адзурра" тріумфувала на Євро-2020, тому стежити за чемпіонатом Італії тепер буде особливо цікаво.

Додає градусу ще й та обставина, що майже всі команди з лідируючої групи змінили головних тренерів. З колишніми наставниками залишилися тільки "Аталанта" і "Мілан". У Бергамо буквально моляться на Джан П'єро Гасперіні, а керівництво "червоно-чорних" продовжує довіряти Стефано Пьолі, проте в разі чого його хоч сьогодні готовий замінити Андрій Шевченко.

Тепер про зміни, і розпочнемо з чемпіона. Антоніо Конте завоював "скудетто" для "Інтера" і покинув клуб з високо піднятою головою. Основною причиною стали фінанси - китайські власники не готові спонсорувати клуб у колишньому обсязі. Працювати в таких умовах нецікаво вже самому Конте - він і без того надзвичайно вимогливий до посилення складу.

Про посилення цього літа не йшлося. Навпаки, "Інтер" за величезні гроші покинули Хакімі і Лукаку. І якщо втрату першого ще можна якось пережити, то рівноцінну заміну другому знайти неможливо. Замість Лукаку "Інтер" підписав 35-річного Джеко, оскільки навіть не розглядав дорожчі варіанти. А очолив команду Сімоне Індзагі, якого давно сватали до топ-клубу. Рішення запросити саме його цілком логічне. По-перше, Індзагі-молодший використовує схожу модель гри. По-друге, він не раз виводив свою команду до топ-4, маючи обмежений бюджет. Є підозра, що "Інтер" уже зараз можна називати екс-чемпіоном...

Звільнення Андреа Пірло з "Ювентуса" було неминучим, і жодні кубкові перемоги не могли його врятувати. Експеримент визнаний невдалим, і "Стару Синьйору" знову очолив Массіміліано Аллегрі. Він покинув клуб два роки тому і весь цей час провів у творчій відпустці. І хоча Кріштіано Роналдо категорично не вписується у підкреслено колективний футбол нового-старого тренера, немає жодних сумнівів, що саме "Ювентус" - головний фаворит нового сезону.

Найгучнішою подією італійського міжсезоння стало призначення Жозе Моуріньо в "Рому". Він змінив свого співвітчизника Пауло Фонсеку, який так і не проявив себе на рівні топ-чемпіонату. Моуріньо залишається найодіознішим європейським фахівцем, хоча його останні тренерські успіхи встигли покритися пилом. Проте всі пам'ятають про його роботу в "МЮ" і "Тоттенхемі", з якими Жозе безнадійно провалився.

Крім цього, тренерський місток "Лаціо" зайняв Мауріціо Саррі, а "Наполі" очолив Лучано Спаллетті. Нові наставники прийшли у "Сампдорію", "Сассуоло", "Торино", "Верону" і "Фіорентину". Цікаво, що Дженнаро Гаттузо пропрацював у Флоренції всього 23 дні, після чого залишив клуб через розбіжності з керівництвом. Замість нього команду прийняв тепер уже екс-наставник "Спеції" Вінченцо Італьяно. А тим часом за "Спецію" на правах оренди тепер виступатиме Віктор Коваленко, права на якого досі належать "Аталанті".


Ми у Viber!