0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Збірна України: надія на Бухарест!

Первые дни Евро-2020 прошли на одном дыхании, хотя по-настоящему интересных матчей было не так и много. Настоящая драма случилась во время поединка Дания - Финляндия. К счастью, в этой драме удалось избежать худшего исхода. Самое главное, что Кристиан Эриксен остался жив. А вот сможет ли он и дальше заниматься своим любимым делом - большой вопрос... Предлагаем вашему вниманию подборку самых интересных новостей Евро-2020.

Турция - Италия: матч рекордов

Чемпионат Европы открывали сборные Италии и Турции. Первого гола на турнире болельщикам пришлось ждать до 53-й минуты, когда турецкий защитник Мерих Демирал срезал мяч в собственные ворота. Таким образом, впервые в истории первым голом на Евро стал автогол (любопытно, что Демирал защищает цвета туринского "Ювентуса"). В дальнейшем итальянцы отправили в ворота соперника ещё два мяча и победили со счетом 3-0. Это ещё один рекорд, поскольку впервые сборная Италии забила три мяча в одном матче ЧЕ, что позволило ей добыть самую крупную победу в 39-ти сыгранных поединках на Евро.

В Англии довольны Саутгейтом

Гарет Саутгейт продолжит работать в сборной Англии после чемпионата Европы вне зависимости от итогового результата. Руководство английской футбольной ассоциации довольно вектором, по которому развивается команда. Организации нравится прогресс молодых футболистов под руководством Саутгейта, а требовать результат от него будут на ЧМ-2022. Саутгейт возглавил сборную в 2016 году, на ЧМ-2018 команда заняла четвертое место. На Евро-2020 англичане стартовали с минимальной победы над хорватами (1-0). До этого Англия никогда не выигрывала свой стартовый матч на ЧЕ. Кроме этого, вышедший на замену Джуд Беллингэм стал самым молодым футболистом в истории ЧЕ - на момент матча ему исполнилось 17 лет и 349 дней.

Рекорды Евро

Для сборной России Евро-2020 начиналось в Санкт-Петербурге, где они уступили бельгийцам со счетом 0-3. Таким образом, россияне оказались причастны к самому крупному домашнему поражению в истории турнира. Сборная Северной Македонии потерпела поражение от австрийцев со счетом 1-3, однако Горан Пандев стал одним из самых возрастных бомбардиров, забив гол в возрасте 37 лет и 321 день. И наконец ничья против Уэльса (1-1) стала для сборной Швейцарии четвертой подряд на чемпионатах Европы, что стало повторением рекорда сборной Португалии.

Самое бразильское Евро

Стартовавший чемпионат Европы уже стал самым бразильским за всю историю. На турнир заявлены семь натурализованных футболистов, которые родились на территории Бразилии. Речь идет о Марлосе (Украина), Тьяго (Испания), Пепе (Португалия), Марио Фернандесе (Россия), Эмерсоне, Жоржиньо и Толои (все - Италия). Примечательно, что чемпионами Европы в свое время становились лишь двое бразильцев - Маркос Сенна в составе сборной Испании (2008) и Пепе в составе сборной Португалии (2016).У першому матчі на Євро-2020 збірна України грала проти головного фаворита групи C і традиційного фаворита всіх великих турнірів. Втім, відчуття повної безнадії перед стартовим свистком в Амстердамі не було. Це зовсім не ті голландці, які блискуче провели не один великий турнір. Після ЧС-2014, у якому команда Луї ван Гаала фінішувала третьою, голландці потрапили в затяжне піке, в результаті якого не пройшли кваліфікацію ЧЄ-2016 і ЧС-2018. Протягом цього часу у них змінилося кілька наставників і ціле покоління футболістів, поки на чолі команди майже випадково не опинився Франк де Бур.

На чолі помаранчевої збірної один із знаменитих братів змінив Рональда Кумана, що не встояв перед пропозицією "Барселони". До цього Франк де Бур спробував себе на чолі "Інтера" і "Кристал Пелас", але не протримався в цих клубах навіть сто днів. А до збірної його покликали тільки через те, що на той момент у голландців не було кращої кандидатури. Від того моменту, як де Бур очолив збірну, минуло близько року, але критичні стріли в його сторону летять постійно. "Прилітає" йому майже за все! Зараз йому дістається за дивне рішення перейти на тактику з п'ятьма захисниками, яку в історично атакуючій Голландії з її знаменитими 4-3-3 просто не сприймають.

І ось на такому тлі, а ще без травмованих ван Дейка і де Ліхта, Нідерланди вийшли на стартову гру з Україною. Здавалося, проти такого суперника цілком можна грати. Більш того, у нього потрібно відбирати очки. Але цього вечора у нашої команди мало що виходило. Перший тайм проходив із величезною перевагою господарів поля, і якби не блискучі дії Бущана, гра була б закрита ще до перерви. Але якщо в першому таймі ми ще якось протрималися, то в другому отримали два м'ячі у власні ворота, які стали наслідком наших же помилок. Практично всі моменти приходили з лівого флангу нашої оборони, де провалився Миколенко. А далі, як ланцюгова реакція, слідували помилки інших наших гравців.

Однак після 75-ї хвилини, до якої у збірної України моментів майже не було, сталося неймовірне - ми відігралися протягом п'яти хвилин! Спочатку Ярмоленко забив свій фірмовий гол у дальній кут, а потім Малиновський і Яремчук вдало розіграли стандарт. Здавалося, ось воно - щастя! Але на нашу біду голландці дуже швидко оговталися, трохи натиснули і змусили наших гравців зробити чергову гольову помилку. У підсумку 3-2 на користь господарів, а ми не змогли втриматися за свій шанс, який виник майже нізвідки. Можна порадіти хіба що тій обставині, що матч Нідерланди - Україна був однозначно кращим на Євро-2020.

Дві наступні зустрічі збірна України проведе в Бухаресті. Вже в четвер ми зіграємо проти Північної Македонії, і це абсолютно вирішальний поєдинок. Якщо ми продовжуємо мріяти про 1/8 фіналу, то просто зобов'язані вигравати цю зустріч. А македонці, між іншим, суперник вкрай неприємний, і матч зі збірною Австрії це підтвердив. І нехай австрійці все-таки вирвали перемогу з рахунком 3-1, вирішальної переваги вони домоглися лише в кінцівці. Хочеться вірити, що продовження у виконанні збірної України вийде більш радісним, і на поєдинок з Австрією ми вийдемо з хорошими перспективами...

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!