0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Новини Євро

Перші дні Євро-2020 пройшли на одному диханні, хоча по-справжньому цікавих матчів було не так і багато. Справжня драма розгорнулася під час поєдинку Данія - Фінляндія. На щастя, у цій драмі вдалося уникнути найгіршого сценарію. Найголовніше, що Крістіан Еріксен залишився живий. А чи зможе він і надалі займатися своєю улюбленою справою - велике питання... Пропонуємо вашій увазі підбірку найцікавіших новин Євро-2020.

Туреччина - Італія: матч рекордів

Євро-2020 відкривали збірні Італії та Туреччини. Першого гола на турнірі довелося чекати до 53-ї хвилини, коли турецький захисник Мерих Демірал зрізав м'яч у власні ворота. Таким чином, вперше в історії першим голом на Євро став автогол (цікаво, що Демірал захищає кольори туринського "Ювентуса"). Надалі італійці відправили у ворота суперника ще два м'ячі і перемогли з рахунком 3-0. Це ще один рекорд, оскільки вперше збірна Італії забила три м'ячі в одному матчі ЧЄ, що дозволило їй здобути найбільшу перемогу в 39-ти зіграних поєдинках на Євро.

В Англії задоволені Саутгейтом

Гарет Саутгейт продовжить працювати зі збірною Англії після чемпіонату Європи незалежно від підсумкового результату. Керівництво англійської футбольної асоціації підтримує вектор, за яким розвивається команда. Організації подобається прогрес молодих футболістів під керівництвом Саутгейта, а вимагати результат від нього будуть на ЧС-2022. Саутгейт очолив збірну в 2016 році, на ЧС-2018 команда посіла четверте місце. На Євро-2020 англійці стартували з мінімальної перемоги над хорватами (1-0). До цього Англія ніколи не вигравала свій стартовий матч на ЧЄ. Крім цього, гравець дортмундської "Борусії" Джуд Беллінгем став наймолодшим футболістом в історії ЧЄ - на момент матчу з хорватами, у якому він вийшов на заміну, йому виповнилося 17 років і 349 днів.

рекорди Євро

Для збірної Росії Євро-2020 розпочався в Санкт-Петербурзі, де господарі поступилися бельгійцям з рахунком 0-3. Таким чином, росіяни виявилися причетними до найбільшої домашньої поразки в історії турніру. Збірна Північної Македонії програла австрійцям з рахунком 1-3, проте Горан Пандєв став одним з найбільш вікових бомбардирів, забивши гол у віці 37 років і 321 день. І нарешті нічия проти Уельсу (1-1) стала для збірної Швейцарії четвертою поспіль на чемпіонатах Європи, що є повторенням рекорду збірної Португалії.

Найбільш бразильський Євро

Євро-2020 вже став найбільш бразильським за всю історію. На турнір заявлені семеро натуралізованих футболістів, що народилися на території Бразилії. Йдеться про Марлоса (Україна), Тьяго Алькантару (Іспанія), Пепе (Португалія), Маріо Фернандеса (Росія), Емерсона, Жоржиньо і Толої (всі - Італія). Примітно, що чемпіонами Європи свого часу ставали лише двоє бразильців - Маркос Сенна у складі збірної Іспанії (2008) і Пепе у складі збірної Португалії (2016).


Ми у Viber!