0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Цитати тижня: Джеррард, де Брюйне, Буффон.

Минулого тижня фінішували групові турніри єврокубків, а чемпіонат України пішов на зимову паузу. Крім цього, Руслан Малиновський та Роман Яремчук відзначилися забитими голами в Лізі чемпіонів. Пропонуємо найяскравіші футбольні висловлювання.

Джеррард про роботу в "Астон Віллі"

— Не думаю, що "Астон Вілла" потребує додаткової реклами. Це клуб, який має статус легендарного, і я з величезним ентузіазмом взявся за цю роботу. Те, що хтось досяг успіху як футболіст, зовсім не означає, що ти автоматично станеш успішним тренером. Все потрібно розпочинати спочатку, приймати новий виклик. Але це саме те, що мені подобається — нові виклики, пригоди, ризик і пристрасть. При цьому я чудово усвідомлюю відповідальність та рівень очікувань, адже я очолив непересічну команду. У мене вже був досвід тренерської роботи у легендарному клубі. Я знаю, що на мене чекає, я не боюся труднощів. Я живу з цим, відчуваю цей тиск із 17-ти років. Нам усім потрібно об'єднатися та працювати разом заради спільної мети. І тоді ми зможемо досягти приголомшливих результатів.

Гвардіола про перший матч у "Барселоні"

— Я пам'ятаю свій перший матч на чолі "Барселони". Ми програли "Нумансії" з рахунком 0:1 і всі думали, чи впорається цей новачок? У великому клубі завжди завищені очікування. Зараз я значно кращий, ніж тоді. У мене більше досвіду, я краще знаю гру та розумію футболістів. Мені було 37, а зараз мені 50. Щодня людина чомусь навчається.

Конте про свою зарплату

— Моя зарплата схожа на пограбування. Так, це ще той фінансовий тягар для будь-якого мого роботодавця... Але коли ви робите свою роботу, її потрібно робити правильно. Я виконую свою на топ-рівні, тому цілком нормально, що мені платять такі величезні гроші.

Де Брюйне про "Челсі" та Моуріньо

— Мене не хотіли відпускати з "Челсі", але я був налаштований відправитися до Німеччини. У мене було гарне передчуття щодо цього, а я завжди довіряю своїм відчуттям. Згоден, я таки трохи грав у "Челсі", але грати на виїзді проти "Суїндона" у Кубку — це зовсім сумно. До цього я не грав місяць, а потім маю зіграти проти клубу з третього дивізіону... На цьому для мене все було скінчено. Я ніколи не скаржився Моуріньо. Я наполегливо тренувався і показував достатній рівень. Але це футбольний міф, що ти матимеш шанс, якщо добре тренуватимешся. Я відчував, що застряг на одному місці, я не бачив реальних шансів грати, але це все одно дечому мене навчило. У мене не було ненависті до Моуріньо, у нас просто не склалося...

Ліппі про фаворитів Серії А

— "Мілан" і "Наполі" чудово розпочали чемпіонат, але не потрібно забувати про "Інтер" та "Аталанту". Вважаю, що "Ювентус" зробить ставку на Лігу чемпіонів. Вони без проблем фінішують вище сьомого місця, а ось перемога в Лізі чемпіонів — це їхня давня мрія. Мене дуже вражає робота Стефано Пьолі. Він не має досвіду в єврокубках, але в рамках чемпіонату демонструє помітний прогрес. Він мені нагадує Анчелотті. А щодо Золотого м'яча, то моїм фаворитом був Жоржіньо.

Буффон про невдачі "Ювентуса"

— Будь-який цикл має властивість закінчуватися, зокрема й переможний. Неможливо, щоб "Ювентус" був на вершині вічно, як останні десять років. Головне, що Аллегрі знає, як вирішити цю проблему. Раніше "Ювентус" мав таких гравців, як Барцальї, Хедіра, Тевес. Потрібно бути лідером усередині, аби повести за собою команду. Нині таким футболістом може стати К'єза. Футболісти "Ювентуса" не поступаються гравцям "Наполі", "Інтера" чи "Мілана". Важливо зробити з них справжніх лідерів, чудову команду. Думаю, Аллегрі знає рецепт цього симбіозу.

Тассотті про Шевченка

— Шева справді вкрай спокійний. Як і Анчелотті, він завжди стримує емоції, спокійно аналізує матчі, навіть якщо гру програно. Шевченко не схожий на Гаттузо, він спершу думає, а потім уже говорить. Ми навряд чи побачимо, щоб він кричав біля футбольного поля. Це може статися зі мною, але не з ним. Він дуже хотів перейти на клубну роботу після збірної України. Це зовсім інший досвід, тому він одразу прийняв пропозицію "Дженоа".

Ібрагімович про завершення кар'єри

— Щоранку я прокидаюся з болем по всьому тілу. Але поки у мене є цілі, поки я отримую дозу адреналіну, я гратиму у футбол. Я знаю, що займаюся гарною справою. Я знаю, що маю працювати, щоб залишатися на вершині. Я знаю, що можу виграти скудетто разом із "Міланом". Гратиму настільки довго, наскільки зможу. Я не хочу зупинитися, а за кілька років жалкувати про те, що поспішив.


Ми у Viber!