0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Новини Євро

З кожним днем до Євро-2020 залишається все менше часу, а значить новин щодо чемпіонату Європи стає все більше. І вже майже немає сумнівів, що турнір все-таки відбудеться. Топ-новиною останніх днів стала неофіційна інформація про те, що всіх учасників турніру зобов'яжуть вакцинуватися від коронавірусу. Наразі це лише чутки, ми ж пропонуємо добірку новин із офіційних джерел.

Україна гратиме з глядачами

Європейський футбольний союз отримав підтвердження від Амстердама, Баку, Бухареста, Будапешта, Копенгагена, Глазго, Лондона і Санкт-Петербурга про готовність проводити матчі Євро-2020 за присутності глядачів. Лондон готовий заповнити "Уемблі" на 25% під час матчів групового раунду і вдвічі збільшити кількість глядачів на півфінал і фінал турніру. Амстердам, Бухарест, Копенгаген і Глазго наразі не визначилися з точною кількістю, але заявили, що вболівальники зможуть заповнити від 25% до 33% місткості трибун. Баку і Санкт-Петербург заповнять свої арени на 50%, а Будапешт заявив про бажання заповнити трибуни на 100%.

Це означає, що національна збірна України всі свої матчі групового раунду проведе з глядачами. Команда Андрія Шевченка зіграє 13 червня проти Нідерландів (зустріч відбудеться в Амстердамі), а потім проведе два матчі в Бухаресті: 17 червня з Північною Македонією і 21 червня з Австрією.

Наразі під питанням

У деяких містах (Рим, Мюнхен, Дублін і Більбао) ситуація з допуском уболівальників на трибуни під час матчів Євро-2020 залишається невизначеною. Після того, як Ірландія заявила, що поки не може гарантувати проведення матчів за присутності глядачів, поєдинки, заплановані в Дубліні, можуть перенести в Манчестер або Ньюкасл (про це пише The Sun).

Також ще не готові надати гарантії італійська та німецька влада, причому представники НОК Італії заявили, що диктат з боку УЄФА у даному питанні не доречний. Варіанти з заміною Риму і Мюнхену наразі не розглядаються. Суперечлива ситуація склалася з Більбао. Уряд Країни басків гарантує мінімум 13 000 уболівальників на матчах, але на це не погоджується іспанська влада. До 19 квітня УЄФА надав урядам Італії, Німеччини, Іспанії та Ірландії час на роздуми, після чого може позбавити їх права проводити матчі фінального турніру.

Все заради збірної!

Більшість клубів української Прем'єр-ліги погодилася завершити сезон на один тиждень раніше запланованого терміну на прохання збірної України. Таким чином, передостанній тур буде зіграний 5 травня, а останній відбудеться 9 травня. Раніше фініш чемпіонату України був запланований на 16 травня. Остаточно футбольний сезон закриє фінальний поєдинок національного Кубку, що відбудеться в Тернополі 12 травня. Євро-2020 стартує 11 червня 2021 року. До цього часу команда Андрія Шевченка проведе три контрольні зустрічі - проти Бахрейну (23 травня), Північної Ірландії (3 червня) і Кіпру (7 червня).


Ми у Viber!