0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Цитати тижня: Конте, Пірло, Куртуа.

Минулого тижня міланський "Інтер" став ще ближче до чемпіонства, Хосеп Гвардіола розкритикував ФІФА і УЄФА, а Серхіо Рамос зізнався, що навіть не думає про завершення кар'єри. Пропонуємо найяскравіші футбольні висловлювання.

Антоніо Конте про боротьбу за скудетто

- Залишилося вісім турів, і для нас кожен із них на шість очок. Так само, як і для наших переслідувачів. Кожна наша перемога - це послання для них. Кожна наша перемога - це суміш задоволення зі втомою. Ми намагаємося досягти чогось прекрасного для клубу, який не перемагав десять років. Скудетто було в руках "Ювентуса" протягом дев'яти сезонів. Було б неймовірно скинути їх зі трону.

Андреа Пірло про нинішній сезон

- Так, ми втратили багато очок по ходу сезону. Але коли демонструєш волю до перемоги, коли б'єшся за інших гравців, то досягаєш потрібних результатів. У деяких матчах ми були занадто втомленими, в інших вважали, що перемога нам гарантована, і зрештою її втрачали. Іноді ми намагалися перемагати за рахунок індивідуальних якостей гравців. У цьому сезоні дещо було зроблено не так, але я б все-одно нічого не міняв. Перший рік складний, потрібно вірити у свої ідеї і віддаватися роботі. Нашою метою є топ-4, тому що дістатися вершини таблиці важко. Ми маємо перемогти у всіх матчах, що залишилися, і виграти Кубок Італії. Дуже шкодуємо і з приводу Ліги чемпіонів. Але працюючи в "Ювентусі", потрібно не обирати між цілями, а досягати їх.

Стефано Пьолі про задачі "Мілана"

- Про нашу боротьбу за скудетто говорять тільки журналісти, а вітер розносить їхні слова по світу. Насправді за скудетто "Мілан" не боровся, таке завдання перед нами не стояла. Перед нами стоїть завдання пробитися в Лігу чемпіонів, і ми наразі з ним справляємося. Так, нещодавно наше становище дозволяло задуматися про чемпіонство, але ми лише намагалися набирати максимум очок у кожному наступному турі. Тому після деяких невдач ми можемо бути розчаровані через втрату очок, але зовсім не через втрачені шанси на титул.

Агент Малиновського та Коваленка про їхнє майбутнє

- Вони не говорили мені, що мають проблеми з методами Гасперині. Це залежить від того, наскільки успішно різні гравці адаптуються до різних тренерів. Професіонал має пристосовуватися. Щодо Коваленка - у мене немає інформації про його можливу оренду. Думаю, це було б нелогічно. Вважаю, він входить у плани "Аталанти". Якщо ви вірите у гравця, йому потрібно дати час на адаптацію. Навколо Малиновського завжди багато чуток. Якщо надійде вигідна і конкретна пропозиція, очевидно, що "Аталанта" її розгляне. Але Руслан добре почувається в Бергамо, у нього контракт до 2024 року. Не потрібно говорити про продовження угоди, зараз у цьому немає необхідності.

Хосеп Гвардіола про ФІФА і УЄФА

- Мої футболісти люди, а не машини. Я тримаю близький контакт з усіма гравцями, і добре бачу, наскільки вони засмучені від того, що не можуть грати в кожному матчі. Але це просто неможливо! Якщо ви хочете брати участь у всіх турнірах, як це робимо ми, то необхідна постійна ротація. Мої гравці можуть грати цілі серії матчів поспіль, у них неймовірний менталітет, але їм теж потрібен відпочинок. УЄФА і ФІФА вбивають гравців, ми проводимо занадто багато матчів. У нас не було жодного тижня повноцінного відновлення від того часу, як розпочався чемпіонат. Немає жодного гравця, який міг би витримати такі навантаження не лише на фізичному, але й на моральному рівні.

Ріяд Марез про дриблінг і вуличний футбол

- Я дійсно люблю грати в напруженому графіку і насолоджуюся цим моментом. Мені дуже подобається, коли "Манчестер Сіті" грає через два дні на третій. Я був просто щасливий, коли команда увійшла в такий ритм. Ми займаємося тільки тим, що готуємося до матчів і живемо виключно футболом. Ми повертаємося додому після гри, їмо, спимо, і знову йдемо на тренування. І так повторюється щодня. Я почуваюся добре, але все ще не впевнений, що перебуваю у своїх найкращих кондиціях. Моя сильна сторона - дриблінг. Йому я навчився на вулицях Франції, граючи у вуличний футбол. Там усе вирішує тільки дриблінг, тому там грати значно цікавіше, ніж у великий футбол, де все більш прагматично.

Серхіо Рамос про завершення кар'єри

- Я думаю про п'яту перемогу в Лізі чемпіонів, про чемпіонат світу, Олімпіаду... Я закінчу тоді, коли настане час. Мій план полягає в тому, щоб стати частиною історії найкращого клубу світу - мадридського "Реала". Сьогодні мені здається, що я завершу кар'єру ще не скоро. Думаю, моє тіло відчує, коли цей момент настане. Наразі цього не сталося. Зараз моє тіло добре справляється, тому що я дбаю про кожен його міліметрі. Я дійсно хочу змагатися і перемагати.

Тібо Куртуа про найкращих голкіперів світу

- Такі питання завжди складні, рівень голкіперів зараз дуже високий. Є покоління голкіперів - Облак, тер Штеген, Аліссон, я. Ми всі приблизно одного віку, одного покоління. Нойєр все ще в порядку. Але право розставити нас по місцях залишу публіці. У дитинстві я був великим шанувальником Касильяса, та пізніше зрозумів, що він нижчий за мене і в нього інший стиль. Також захоплювався Чехом і Буффоном. Але найпильніше стежив за ван дер Саром - саме він був моїм орієнтиром серед воротарів.


Ми у Viber!