0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Цитати тижня: Шевченко, Конте, Райола.

Минулого тижня визначилися фіналісти єврокубків, "Манчестер Сіті" не зміг стати чемпіоном Англії, а Луїш Каштру офіційно залишив донецький "Шахтар". Наводимо найяскравіші футбольні висловлювання останніх семи днів.

Шевченко про свої плани

- Я хотів би працювати тренером в Італії. Коли я завершу свою роботу зі збірною України, я хочу тренувати клуб. Зараз я зосереджений на збірній, незабаром розпочнеться підготовка до чемпіонату Європи, після чого буду дивитися по сторонах. У "Мілані" темп роботи на тренуваннях зовсім не відрізнявся від українського. Методи і підходи - так, нам давали багато тактичної інформації. Безпосередньо матчі проходили з більшою інтенсивністю. "Мілан" - це не команда, це сім'я. Коли ти перебуваєш у Міланелло, до вас там ставляться як до члена сім'ї. Тренувати "Мілан" - це моя мрія.

Конте про чемпіонство "Інтера"

- Ми насолоджуємося великим прогресом, завдяки якому стали чемпіонами. У нас є ще три матчі, щоб насолодитися моментом. Ми зуміли змінити свою гру в 2021 році, чергували різні ситуації під час матчів. Команда насправді розвивалася, навчилася використовувати різні підходи, щоб бути непередбачуваною. Ви не завжди можете просто атакувати або захищатися, секрет у тому, щоб натиснути на суперника в найпотрібніший момент. Команда не може пресингувати 90 хвилин без перерви. Противники в Італії вивчають вас і знаходять способи нейтралізувати наші сильні сторони. Присвячую це чемпіонство близьким людям: дружині, дочці, моїм братам.

Сульшер про стосунки з Погба

- Чи хочу я його переходу? Звісно, що ні. Я завжди говорив, що з ним дуже приємно працювати. Мені подобається тренувати його і спілкуватися з ним, а також ставити перед ним амбітні завдання, тому що він - переможець. Він прислухається до порад, тому що хоче ставати краще. Видно, що йому тут подобається, він постійно посміхається. Важливо, що ми ставимося один до одного з повагою, але я намагаюся так ставитися до всіх гравців. З деякими футболістами, в тому числі і з Погба, я знайомий ще з тих пір, коли вони були молодими хлопцями. Чим довше когось знаєш, тим легше з цією людиною знаходити спільну мову.

Лам про Мессі і Гвардіолу

- Гвардіола знайшов позицію для виняткового таланту Мессі. Він дозволив Ліонелю знову відчути себе на позиції центрального нападника. Робота з Гвардіолою зробила Мессі найкращим у світі. Пеп знає, що результат великих матчів вирішують лише найкращі гравці. Креативність, що з'являється завдяки майстерності самого футболіста, важливіша за тактику. Гвардіола віддає належне своїм гравцям і не ставить себе вище їх. Він хоче стати другом для кожного з них.

Цитати тижня

Де Дзербі про можливий перехід у "Шахтар"

- Це досить просто, і я вже говорив про це з гравцями "Сассуоло". Люди скрізь пишуть про мій перехід, але я сказав хлопцям, що вони і клуб першими дізнаються, якщо щось трапиться. Я в боргу перед ними, і це правильно. Можливо, я покину "Сассуоло", але з такою ж імовірністю я можу й залишитися. Гравці - професіонали, вони повністю зосереджені і можуть продовжувати грати, зі мною чи без мене. Коли мені буде що сказати, я зроблю це. Якщо навіть перейду в "Шахтар", то це не буде великою сенсацією. Я не люблю нічого приховувати і намагаюся бути справедливим у всьому.

Клопп про відновлення ван Дейка

- У ван Дейка травма коліна. Послухайте, я не хочу стримувати його, але його також не можна змусити грати на Євро. А тепер давайте будемо міркувати об'єктивно: якщо ви досить давно у футболі, то знаєте, що потрібно розпочати тренуватися заздалегідь, щоб взяти участь у такому турнірі. Тренування мають розпочатися за кілька тижнів, а не за один тиждень до турніру. Не можна пропустити 10 або 11 місяців, а потім повернути форму за тиждень. Це просто неможливо. Ніхто не стримує ван Дейка, але й змусити його ми не можемо. Йдеться про його кар'єру. Він просто намагається повернутися у форму якомога швидше. На сьогоднішній день ніхто не знає, коли саме це станеться.

Конте про призначення Моуріньо в "Рому"

- Це прекрасна новина для всіх! Бажаю йому всього найкращого, але за винятком матчів проти "Інтера". У нас немає жодної ворожнечі, навпаки, ми дуже поважаємо один одного. Тому при зустрічі ми обов'язково обіймемося, не бачу в цьому жодної проблеми. Зараз ми всі дуже раді, що змогли стати чемпіонами, і думаємо тільки про святкування. Що далі? З часом ми зустрінемося з президентом і вирішимо, що буде краще для клубу. Але якщо я навіть покину "Інтер", то точно не через прихід Моуріньо в "Рому".

Райола про важливість агентів

- Образ агента - це завжди той, хто нічого не робить, а просто набиває собі кишені. Це абсолютно помилкове судження. У величезній піраміді футболістів лише деякі стають професіоналами, але вони є частиною дійсно складної індустрії. Що стосується ФІФА, то їхня монополія не відповідає духу футболу або спорту. З іншого боку, стає все ясніше, що люди, які володіють реальною владою у футболі, це футболісти. Робота агента - максимально захистити інтереси гравців. А робота спортивних директорів - захищати інтереси клубів. Це як купити "Rolls Royce" і не платити за водія. Або купувати літак і не наймати пілота.


Ми у Viber!