0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Малиновський повернувся. Час перемагати!

Отже, для збірної України настав момент істини. Настав він і для Олександра Петракова, котрий очолив команду в серпні з приставкою "в. о.". Єдина можливість затриматися на цій посаді ще на якийсь час – фінішувати у групі на другому місці та завоювати путівку до плей-офф. Що для цього потрібно?

Насамперед необхідно сказати, що не все залежить від збірної України. Ситуацію у групі контролює Фінляндія, якій залишилося зіграти два матчі. І якщо скандинави здобуть у них дві перемоги, ми вже нічого не зможемо вдіяти. Але потрібно враховувати, що суперники у фінів більш ніж серйозні. У суботу вони зіграють на полі боснійців, які також гарантовано стануть другими у разі двох перемог на фініші. А наступного вівторка фінів проекзаменує збірна Франції, яка на 99% забронює на той момент перше місце (13 листопада французи зіграють із Казахстаном на своєму полі).

Ідеальний розклад для збірної України – нічия у суботньому матчі Боснія – Фінляндія. У такому випадку ми станемо другими, якщо обіграємо боснійців на їхньому полі. Більш того, за певних обставин нас може влаштувати навіть нічия.

Для підготовки до доленосного матчу з боснійцями Олександр Петраков залучив усіх найсильніших футболістів. Єдина серйозна втрата – лівий захисник Віталій Міколенко, який травмувався в одному із матчів київського "Динамо". Замість Миколенка до збірної викликали Віктора Корнієнка з донецького "Шахтаря", і тепер на лівому фланзі оборони Петракову доведеться обирати між ним і "бельгійцем" Едуардом Соболем.

Але головним і найочікуванішим рішенням стало повернення до збірної Руслана Малиновського. Хочеться вірити, що Петраков не просто "прогнувся" під тиском громадськості, а дві сторони конфлікту справді залишили образи в минулому. Крім Малиновського, до збірної після травм повернулися Зінченко, Коваленко і Качараба. А ще не можна не помітити виклик Дениса Гармаша, якого Мірча Луческу перекваліфікував у нападника.

До вирішального матчу проти боснійців (16 листопада), а також до контрольного поєдинку із болгарами (11 листопада) готуються 25 футболістів.

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар"), Георгій Бущан ("Динамо"), Дмитро Різник ("Ворскла").

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Тимчик (всі – "Динамо"), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (всі – "Шахтар"), Едуард Соболь ("Брюгге"), Тарас Качараба ("Славія").

Півзахисники: Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський (всі – "Динамо"), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Андрій Ярмоленко ("Вест Хем"), Олександр Зінченко ("Манчестер Сіті"), Олександр Зубков ( "Ференцварош"), Руслан Малиновський ("Аталанта"), Віктор Коваленко ("Спеція").

Нападники: Роман Яремчук ("Бенфіка"), Артем Довбик ("Дніпро-1"), Данило Сікан ("Шахтар"), Денис Гармаш ("Динамо").


Ми у Viber!