0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Мессі залишив "Барселону". Що далі?

Головною футбольною новиною минулого тижня стала звістка про те, що Леонель Мессі більше не гратиме за "Барселону". Його контракт закінчився цього літа, після тривалих переговорів сторони домовилися про його продовження, але іспанська ліга наклала вето на цю угоду. Після цього Мессі зібрав велику прес-конференцію і попрощався з "Барселоною". Наводимо найцікавіші моменти.

Чому він пішо?

- Я зробив усе можливе для того, щоб залишитися, але зробити це не дозволили норми Ла Ліги. Я не зміг нічого вдіяти. Рішення Ла Ліги було для нас несподіваним. Президент клубу до останньої хвилини був упевнений, що нам вдасться підписати контракт, але несподівано з'явилася нова інформація. У клубу великий борг. Керівництво просто не може з ним впоратися в такі короткі терміни. Саме тому мені довелося піти. Якби я залишився, це ще більше могло ускладнити становище "Барселони".

Про фінансові запити

- Я пропонував знизити мою зарплату на 50%. Це неправда, що я просив підвищення на 30%. Я був повністю прозорий. Я не збираюся говорити про когось погано, я завжди був відвертий, я нікому і ніколи не брехав. Я хотів, щоб про мене і клубі говорили правду. Ми разом росли і насолоджувалися життям і футболом усі ці роки. Моя сім'я і я були впевнені, що залишимося тут. Це те, чого ми всі хотіли більше всього на світі. Ми зробили це місце своїм будинком і думали, що залишимося в Барселоні. Час, який я провів тут, був неймовірним, але сьогодні я повинен попрощатися. Я був тут стільки років, усе своє життя, починаючи з 13-ти років.

Чи перейде в "ПСЖ"?

- У моїй історії з "Барселоною" можна ставити крапку. Тепер розпочнеться нова сторінка. Так, зараз я переживаю один із найскладніших моментів у своєму житті. Я не хочу залишати цей клуб. Цей момент став для мене несподіваним. Минулого року я хотів піти, а тепер хотів залишитися, тому зараз мені так сумно. Перехід у "ПСЖ" можливий. На даний момент у мене немає контракту з жодним клубом. У ці дні у мене було багато дзвінків, і ми багато про що говорили з різними клубами. На щастя, досі у мене не було серйозних травм. Давайте продовжувати рухатися вперед, оскільки кар'єра така річ, яка може швидко закінчитися. Поки я не зрозумію, що вже не можу грати, я буду боротися.


Ми у Viber!