0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Новини Євро

Виступ збірної України на Євро-2020 завершився минулої суботи. Тепер на європейську корону маємо всього чотирьох претендентів. Представляємо найцікавіші новини чемпіонату Європи, в рамках якого залишилося провести лише три матчі.

Ціна перемоги збірної України

Одним із ключових моментів матчу Швеція - Україна стало вилучення Маркуса Даніельсона за грубий фол проти Артема Бесєдіна. Під час відбору м'яча шведський захисник в'їхав прямою ногою в коліно українського форварда. Незважаючи на те, що швед був першим на м'ячі, арбітр показав йому червону картку після перегляду VAR. Про наслідки травми для нашого футболіста розповів головний лікар київського "Динамо" Андрій Шморгун: "Артем пройшов МРТ-обстеження в Києві. У нього виявлені: часткове пошкодження задньої хрестоподібної зв'язки, часткове пошкодження внутрішньої і зовнішньої бокових зв'язок, а також перелом виростків стегнової кістки без зміщення. Від удару прямою ногою у Артема трапилася гиперекстензия, тобто перерозгинання в колінному суглобі, що й викликало такі серйозні наслідки. Зараз ми проводимо консультації з травматологами і хірургами з приводу тактики лікування. Попередньо планується консервативне лікування. Терміни відновлення - близько шести місяців".

Спінаццола вибув на рік

Збірна Італії мінімально обіграла Бельгію в чвертьфіналі Євро-2020 (2-1), але успіх "Скуадри Адзурри" затьмарила серйозна травма Леонардо Спінаццоли - одного з найкращих італійських гравців на цьому турнірі. На 79-й хвилині захисник "Роми" отримав пошкодження на рівному місці, після чого покинув поле на ношах зі сльозами на очах. Під час медобстеження у 28-річного футболіста виявлений розрив ахіллового сухожилля. Через цю травму він може пропустити близько 12-ти місяців. Під час чемпіонату Європи Спінаццола двічі визнавався кращим гравцем матчу. Ця нагорода йому діставалася за результатами поєдинків з Туреччиною і Австрією.

Кому дістанеться Золота бутса?

Капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду лідирує в турнірі бомбардирів Євро-2020. На рахунку 36-річного португальця п'ять забитих м'ячів, 3 з яких - з пенальті. У форварда збірної Чехії Патріка Шика аналогічна кількість голів, один з яких він теж забив з "точки". Золота бутса за підсумками турніру дістанеться Роналду, якщо найближчі переслідувачі НЕ наздоженуть його в матчах, що залишилися. Він випереджає Шика завдяки єдиній результативній передачі, зробленій у грі з Німеччиною. Випередити Роналду ще можуть англійці Рахім Стерлінг і Харрі Кейн, а також данець Каспер Дольберг, чиї команди продовжують свої виступи на турнірі. У кожного з них по три голи.

16 мільйонів для України

На Євро-2020 збірна України вийшла до чвертьфіналу і заробила 16 мільйонів євро. За участь у турнірі кожному учаснику належить отримати по 9,25 мільйона, за перемогу над Північною Македонією наша команда додала до цієї суми ще 1,5 мільйона. Крім цього, за вихід із групи всі учасники отримають по 2 мільйони, а за вихід до чвертьфіналу - по 3,25 мільйона. Ці кошти будуть перераховані Української асоціації футболу. Про суми призових для футболістів і тренерського штабу не повідомляється.

Бий своїх, щоб чужі боялися!

У чвертьфіналі Євро-2020 іспанці обіграли швейцарців по пенальті, а основний час завершився внічию 1-1. Рахунок у матчі був відкритий уже на восьмій хвилині, коли швейцарський захисник Денис Закарія зрізав м'яч у власні ворота. Цей автогол став уже десятим на Євро-2020, тоді як на всіх попередніх чемпіонатах Європи загалом було забито дев'ять автоголів.

Англія б'є рекорди

Переможний матч проти України з рахунком 4-0 став для англійців сьомим поспіль, у якому "леви" зберегли свої ворота на замку. Для збірної Англії це рекордний показник - серія без пропущених м'ячів триває 662 хвилини. Крім цього, Англія стала першою національною збірною, яка розпочала чемпіонат Європи з п'яти сухих матчів поспіль. А ще команда Гарета Саутгейта стала першою в історії Євро, якій вдалося забити три м'ячі головою в одному поєдинку. До слова, на Євро-2020 головою забито вже 27 голів, що більше, ніж на будь-якому іншому чемпіонаті Європи. При цьому до закінчення турніру залишилося провести три матчі.

Де Бур пішов, Дешам залишився

Однією з головних сенсацій Євро-2020 став ранній виліт французів - чинних чемпіонів світу. В 1/8 фіналу збірна Франції по пенальті поступилася команді Швейцарії, при цьому в основний час підопічні Дешама втратили перевагу у два м'ячі, а в серії пенальті вирішального промаху припустився Кіліан Мбаппе. Втім, жодних рішень щодо Дідьє Дешама прийнято не буде - він і надалі керуватиме національною збірною. А ось Франку де Буру, який очолював на Євро-2020 збірну Нідерландів, пощастило менше. Майже відразу після поразки від Чехії в 1/8 фіналу його відправили у відставку. Також залишає свою посаду Йоахім Лев, який тренував збірну Німеччини протягом 15-ти років, однак про це було оголошено ще навесні.


Ми у Viber!