0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Цитати і новини: Яремчук, Соболь, Роналду.

Футбольний сезон поступово набирає обертів, старт європейських топ-чемпіонатів уже зовсім близько. А поки провідні клуби знаходяться на заключному етапі підготовки, нарешті завершилася трансферна сага Романа Яремчука. Підшукав новий клуб і Роман Зозуля, а Едуард Соболь приніс три очки "Брюгге" у другому турі чемпіонату Бельгії. Пропонуємо добірку футбольних новин, розбавлених футбольними цитатами.

Яремчук - гравець "Бенфіки"

Нарешті завершилася епопея з переходом Романа Яремчука з бельгійського "Гента". Новим клубом гравця збірної України стала лісабонська "Бенфіка", контракт з якою підписаний до 2026 року. За неофіційною інформацією, за 25-річного форварда заплатили 15 мільйонів євро плюс різні бонуси. Яремчук уже провів перше тренування в "Бенфіці", його офіційно представили вболівальникам. Дебют у новій футболці може відбутися найближчої середи, коли "Бенфіка" гратиме з московським "Спартаком" у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Зозуля - гравець "Фуенлабради"

Український нападник Роман Зозуля став гравцем "Фуенлабради", що виступає в іспанській Сегунді. Контракт із 31-річним форвардом підписаний на два роки з можливістю продовження ще на один сезон. Зозуля перейшов до нового клубу на правах вільного агента, він покинув "Альбасете" після вильоту з Сегунди. Раніше Зозуля міг перейти в іспанський "Алькоркон" або португальський "Ешторил", але ці трансфери зірвалися через негативну реакцію вболівальників.

Соболь приніс перемогу "Брюгге"

Захисник Едуард Соболь став одним із героїв другого туру чемпіонату Бельгії, в якому "Брюгге" грав проти "Сен-Жилуаза" (1-0). Український футболіст залишився на лаві запасних, однак вийшов на поле відразу після перерви і забив єдиний гол у ворота суперника. Після розіграшу стандарту Соболь упіймав м'яч зльоту і влучив точно в "дев'ятку". Після двох турів "Брюгге" набрав чотири очки і ділить перше місце з "Шарлеруа".

Коваленко забив за "Аталанту"

"Аталанта" провела товариський матч з представником Серії Б "Порденоне". Зустріч завершилася з рахунком 2-1 на користь бергамасків, а переможний гол забив український півзахисник Віктор Коваленко. За нічийного рахунку на 74-й хвилині він успішно замкнув флангову передачу і приніс перемогу своїй команді. Раніше з'являлася інформація про те, що 25-річний Коваленко може продовжити кар'єру в іншому італійському клубі, однак прямо зараз українець готується до сезону разом з "Аталантою".

Аллегрі про роботу з Роналду

- Вважаю Роналду великим гравцем і дуже розумною людиною. Попереду у "Ювентуса" дуже важливий сезон, і я радий, що ми будемо разом. Я покладаю на нього великі надії в плані відповідальності за команду, адже вона істотно омолодилася, і досвідчені ветерани мають допомагати нам. При цьому я пояснив Роналду, що він, навіть коли перебуває в ідеальній формі, не повинен розраховувати на те, що гратиме в кожному матчі. Я буду проводити ротацію для того, щоб ігрову практику отримували всі футболісти, що дуже важливо, коли команда грає через два дні на третій.

Саррі про роботу з Роналду

- Працювати з Роналду нелегко. Це міжнародний бренд, і його особисті інтереси потрібно поєднувати з командними. Це створює складні ситуації. У такій обстановці складно працювати, але Роналду дає багато позитивного - все-таки він здобуває важливі результати. Очевидно, що Роналду - це більше, ніж команда. Коли в тебе стільки підписників у різних соцмережах, це вже ненормально. Така ситуація - продукт нашого суспільства. Останнім часом я значно частіше чую про окремих гравців, а не про команди. Але я завжди буду наполягати, що командні цінності значно важливіші особистих.

Траоре про перехід у "Шахтар"

- Я обрав "Шахтар" через проект, через ігровий стиль, через те, що клуб грає по-європейськи, як "Аякс". І, звичайно, я тут через тренера. Роберто Де Дзербі хотів, щоб я перейшов у "Шахтар". Він міг працювати в топ-клубах Серії А, а мене вважає ідеальним форвардом для своєї системи гри. Такий підхід вселяє впевненість. А ще я тут через ігровий час. Я молодий, і зараз саме час грати якомога більше. З "Шахтарем" я хочу зіграти в Лізі чемпіонів. Що буде далі? Поки я зосереджений виключно на "Шахтарі".

Ракицький про збірну України

- Я завжди чекав виклику до збірної, але Шевченко з Павелком усе вирішили. Звісно, я хочу грати за збірну. Так, я не співаю гімн, але на це є об'єктивні причини. І це точно не значить, що я не патріот своєї країни. Я люблю Україну. І коли грав за збірну, віддавав усі сили за цю футболку, але окремі особистості вигадували про мене різні нісенітниці. Та мені все одно, що вони думають. Кожного разу дивлюся на пацанів, дуже хочу до них на поле. Але це життя. Вже не змінити того, що сталося. Я свою кар'єру в збірній закінчив.


Ми у Viber!