0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Україна - Англія: матч на всі часи!

Щоб пробитися до топ-8 чемпіонату Європи, збірній України вистачило перемог над Північною Македонією та Швецією. Інформація для порівняння: угорці зіграли внічию з двома останніми чемпіонами світу, а також протягом 80-ти хвилин на рівних протистояли чинним чемпіонам Європи. І все одно вирушили додому відразу після групової стадії...

Втім, тепер уже не важливо, яким чином збірна України завоювала путівку до чвертьфіналу. А вона її саме завоювала, оскільки гра зі шведами перетворилася на справжню бійню. Футболу в цьому матчі майже не було, переважала жорстка боротьба на межі і навіть за межею фолу. Медслужби обох збірних були безпосередніми учасниками подій протягом усього поєдинку, деякі гравці не змогли дограти до кінця. Україна в буквальному сенсі вистраждала цю перемогу, залишивши на полі все, що в неї було.

Тепер ключове питання полягає в тому, чи встигне наша команда оговтатися після такої важкої перемоги? Потрібно не тільки відновити сили, потрібно перезарядитися емоційно і зовсім забути про гру зі шведами. Попереду нас очікує Англія - один із головних фаворитів Євро-2020.

Англійці виграли всі три матчі на груповій стадії і пройшли німців в 1/8 фіналу. Команда Саутгейта - єдина на турнірі, що не пропустила жодного м'яча. Але й забиває вона небагато - всього чотири в чотирьох матчах.

Цікаво, що Саутгейт - один із найбільш критикованих тренерів на цьому турнірі. Йому дістається за надмірно обережний футбол, за повну відмову від ризику і за прагнення засушити будь-яку гру. У розпорядженні Саутгейта ціла плеяда талановитих атакуючих виконавців, але його збірна грає в сумний, прісний і навіть убогий футбол. Немає сумнівів, що Саутгейт не змінить собі навіть у поєдинку з Україною. Англійський футбол знову буде максимально обережним і прагматичним, обираючи між якістю і результатом Саутгейт знову зробить ставку на результат.

Та чи варто ховати збірну України ще до стартового свистка? Звісно, що ні. Швидше за все, Шевченко знову зіграє з трьома центральними захисниками. Ця тактика принесла успіх зі шведами і допомогла обіграти іспанців в Лізі націй. Наша оборона буде дуже щільною і насиченою, тоді як англійці не відрізняються особливою винахідливістю в атакуючій лінії. Крім цього, зустріч відбудеться на римському "Стадіо Олімпіко", а значить Англія вперше на цьому Євро зіграє поза стінами рідного "Уемблі".

Варто звернути увагу, що в 1/8 фіналу перемогли далеко не всі фаворити своїх пар. Так, французи поступилися швейцарцям, Нідерланди капітулювали перед Чехією, італійці обіграли австрійців лише в овертаймі. Це означає, що досить часто статус фаворита тисне на самого фаворита, не дозволяючи йому показати свою гру. Цілком можливо, в матчі Україна - Англія історія повториться. Англійці розуміють, що поразка стане для них катастрофою національного масштабу, тоді як на збірну України, за великим рахунком, нічого не тисне. У цьому матчі ми нічого не можемо втратити, а от придбати можемо надзвичайно багато...

Матч Україна - Англія відкриває програму 577 тиражу лотереї "Спортпрогноз". Якщо у п'ятничному тиражі ніхто не вгадає 12 результатів, на кону буде 420 000 гривень. Бажаємо вдалих прогнозів!


Ми у Viber!