0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
ЧС-2018: що і як в останньому турі?

Для початку потрібно звернутися до регламенту. Як розподіляться місця в турнірній таблиці, якщо дві або більше команд наберуть однакову кількість очок? Місця команд визначаються за наступними показниками:

1. Кількість набраних очок.

2. Загальна різниця забитих і пропущених м'ячів.

3. Загальна кількість забитих голів.

Якщо дві або більше команд матимуть рівність за вказаними показниками, їхні місця визначатимуться за наступними критеріями:

1. Набрані очки в очних матчах.

2. Різниця м'ячів в очних матчах.

3. Кількість забитих голів в очних матчах.

4. Рейтинг fair play у груповому турнірі.

5. Жеребкування.

Група А

Росія - Саудівська Аравія 5:0

Єгипет - Уругвай 0:1

Росія - Єгипет 3:1

Уругвай - Саудівська Аравія 1:0

Матчі, що залишилися: Саудівська Аравія - Єгипет, Уругвай - Росія.

У цій групі все максимально просто. Росія і Уругвай виграли по два матчі і тепер розіграють між собою перше місце. У господарів турніру краща різниця м'ячів, тому їх влаштує нічия. Якщо для Єгипту принципово фінішувати вище за Саудівську Аравію, підопічних Ектора Купера теж влаштує нічия.

Група В

Марокко - Іран 0:1

Португалія - Іспанія 3:3

Португалія - Марокко 1:0

Іран - Іспанія 0:1

Матчі, що залишилися: Іран - Португалія, Іспанія - Марокко.

Поки що Іспанія та Португалія демонструють абсолютно ідентичні показники. Якщо в заключному турі вони виграють з однаковим рахунком, для визначення переможця групи доведеться рахувати жовті та червоні картки. Однак певні шанси зберігає і збірна Ірану. Перемога над Португалією гарантує їй участь в 1/8 фіналу. А якщо Іспанія раптом програє Марокко, іранців влаштує навіть нічия. Втім, у такому разі команда Фернандо Йєрро повернеться додому вже після групового турніру.

Група С

Франція - Австралія 2:1

Перу - Данія 0:1

Данія - Австралія 1:1

Франція - Перу 1:0

Матчі, що залишилися: Австралія - Перу, Данія - Франція.

Франція вже в 1/8 фіналу, тоді як перуанці втратили навіть теоретичні шанси туди потрапити. Австралійцям потрібно перемагати самим і сподіватися на поразку данців. Якщо трапиться саме так, доведеться рахувати різницю м'ячів. У той же час данці ще можуть випередити французів, якщо обіграють їх у заключному турі. А ось команду Дешама влаштує і нічия.

Група D

Аргентина - Ісландія 1:1

Хорватія - Нігерія 2:0

Аргентина - Хорватія 0:3

Нігерія - Ісландія 2:0

Матчі, що залишилися: Ісландія - Хорватія, Нігерія - Аргентина.

Хорвати вже зараз можуть готуватися до плей-офф, та й перше місце їм гарантовано на 99%. Ну а далі починається найцікавіше. Серед претендентів на другий рядок поул-позиція належить нігерійцям. Однак для спокійного життя їм потрібна перемога над Аргентиною, оскільки в разі мирного результату Нігерію за різницею м'ячів може випередити Ісландія. У той же час Аргентина та Ісландія можуть піти далі тільки в разі власної перемоги. Більш того, і тим, і іншим вигравати потрібно з максимально можливим рахунком. На даний момент перевагу за різницею м'ячів мають ісландці.

Група Е

Коста-Рика - Сербія 0:1

Бразилія - Швейцарія 1:1

Бразилія - Коста-Рика 2:0

Сербія - Швейцарія 1:2

Матчі, що залишилися: Сербія - Бразилія, Швейцарія - Коста-Ріка.

І тут розклади досить складні. Серби ще можуть застрибнути до плей-офф, якщо завдадуть поразки бразильцям. У тому разі, якщо Коста-Рика раптом обіграє швейцарців, сербів може влаштувати і нічия. Але не факт, що для цього команді Крстаїча вистачить різниці м'ячів. Щоб відчувати себе спокійно, бразильцям і швейцарцям достатньо зіграти внічию. Але якщо ці команди хочуть опинитися на першому місці, потрібно не лише перемагати, а й думати про різницю м'ячів.

Група F

Німеччина - Мексика 0:1

Швеція - Південна Корея 1:0

Південна Корея - Мексика 1:2

Німеччина - Швеція 2:1

Матчі, що залишилися: Південна Корея - Німеччина, Мексика - Швеція.

У цьому квартеті можливий варіант, коли відразу три команди наберуть по шість очок. Для цього шведи мають обіграти мексиканців, а німці — корейців. Зрозуміло, що в зустрічі з менш класним опонентом бундестім має можливість забезпечити потрібну різницю м'ячів. Мексиканцям, щоб не наражатися на ризик, потрібно грати внічию. В такому разі вони фінішують першими. Найбільш неприємне становище у шведів, але навіть вони гарантовано пройдуть далі в разі перемоги з різницею в два м'ячі. Правда, існує і фантастичний варіант із поразкою німців і перемогою мексиканців. У такому разі по три очки наберуть Німеччина, Швеція і Корея...

Група G

Бельгія - Панама 3:0

Туніс - Англія 1:2

Бельгія - Туніс 5:2

Англія - Панама 6:1

Матчі, що залишилися: Англія - Бельгія, Панама - Туніс.

Англія і Бельгія розіграють перше місце. Якщо ця зустріч завершиться внічию, суперників розсудять жовті і червоні картки, оскільки різниця м'ячів у них абсолютно однакова. А ось у боротьбі за третє місце перевагу має Туніс, який фінішує вище Панами в разі нічийного результату.

Група H

Колумбія - Японія 1:2

Польща - Сенегал 1:2

Японія - Сенегал 2:2

Польща - Колумбія 0:3

Матчі, що залишилися: Сенегал - Колумбія, Японія - Польща.

Збірна Польщі несподівано не претендує на вихід із групи вже після другого туру, а ось інші команди мають відмінні шанси і залежать тільки від себе. Японії не можна програвати, адже в такому разі трагічною для них стане нічия в паралельному матчі. Сенегал теж влаштує нічия. А ось колумбійцям потрібна тільки перемога, адже в іншому разі вони потраплять у залежність від результату японців.

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!