0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
На що витратити півмільйона? Інтерв'ю з переможцем «СП».

Новий рік для любителів «Спортпрогнозу» стартував із гучної акції, за підсумками якої джекпот виріс до півмільйона гривень. Але щойно він подолав цю позначку, знайшовся прогнозист, що став володарем заповітного призу. Загалом Олег Петренко з Кременчука виграв 517 832 гривні, і це другий результат в історії «Спортпрогнозу»!

Ми зустрілися з Олегом Борисовичем у Києві, куди він приїхав для оформлення виграшу. В принципі, вирішити всі паперові питання можна було і в Полтаві, але з'явився чудовий привід побачитися з сином...

— Ви знаєте, що більше Вас у «Спортпрогнозі» вигравала лише одна людина?

— Так, встиг прочитати про це на сайті МСЛ. До речі, в тому тиражі, коли зірвали 700 000 гривень, я вгадав дві «десятки». Але все-одно програв: поставив близько трьохсот гривень, а виграв близько сотні. Однак тепер відігрався за весь час, що граю в «Спортпрогноз».

— І як давно граєте?

— Граю дуже давно — ще з радянських часів. Зараз роблю ставки практично на кожен тираж. У центрі Кременчука, на вулиці Соборній, є «Лотомаркет». Там працюють Олена і Світлана — вони для мене як члени сім'ї. Ось там в основному і роблю ставки.

— Скільки грошей зазвичай витрачаєте на один тираж?

— Мінімум — це 30-40 гривень. Але зазвичай роблю ставку на 80 або 160 гривень — це системи на чотири або п’ять подвійних. Бувало, ризикував і більшими сумами. Особливо під час чемпіонату світу, коли був рекордний джекпот. Одного разу навіть поставив дві тисячі, але програв і більше таких ставок не робив.

— Пам'ятаєте свій рекордний виграш?

— Звичайно, це сталося наприкінці 2011 року. Тоді на Лізі Європи вгадав 11 результатів і виграв 8900 гривень. До виграшу джекпота це був мій рекорд у «Спортпрогнозі», а у букмекерів одного разу виграв трохи більше.

— Які тиражі для Вас найцікавіші?

— Єврокубки та офіційні поєдинки національних збірних — такі тиражі не пропускає ніколи. А ось товариські матчі мені не дуже подобаються. Ще не дуже люблю, коли в програмі багато матчів національних кубків — вони занадто складні для прогнозування.

— А що скажете про тираж, що став для Вас щасливим?

— На підготовку пішло пару годин. Пощастило, що не було особливих сенсацій. Ще пощастило, що зіграло чимало нічиїх. Взагалі мені подобається ловити в тиражі нічийні результати. Давно помітив: коли їх багато, то й виграші хороші.

— Сильно хвилювалися, коли перед понеділком у Вас було десять влучань із десяти?

— А як тут не хвилюватися? У мене вже таке траплялося, коли великий виграш зривався в останніх матчах. Спочатку дев'ять із дев'яти, а потім три пари в молоко. У понеділок довелося повболівати за «Мілан» та «Ейбар», але вони мене не підвели. А на ранок вівторка цікавило тільки одне питання: скільки чоловік зірвало джекпот? Виявилося, лише я один. До речі, виграв джекпот 21-го січня — це день народження мого покійного батька. Це він прищепив мені інтерес до футболу, який захопив мене з семи років.

— За яку команду вболіваєте?

— Звичайно, за київське «Динамо». А ще намагаюся не пропускати домашні матчі «Кременя», який зараз є одним із лідерів другої ліги. І звичайно — збірна України. До речі, в 2006-му році я став переможцем футбольної вікторини і виграв поїздку до Німеччини на чемпіонат світу. Відвідав тоді всі п'ять матчів за участю нашої збірної.

— Вже маєте плани, як витратити півмільйона?

— Планів у мене багато. Ось син пропонує придбати автомобіль. А ще частину грошей планую витратити на видання енциклопедії «Футбол Кременчука». Це моя давня мрія, над здійсненням якої я працюю багато років. Піднімав архіви, шукав літературу, їздив у бібліотеки. Книга практично готова, залишилося її видати.

Це перший володар «спортпрогнозівського» джекпота в 2019-му році. Опинитися на його місці може будь-хто з вас. Наприклад, минулого року вгадати дванадцять футбольних результатів із дванадцяти вдалося тридцяти гравцям, що розділили між собою 16 джекпотів. Щиро вітаємо переможця і з нетерпінням чекаємо футбольну енциклопедію з особистим підписом автора.

Андрій ЮЩЕНКО

Ми у Viber!