0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
«Спортпрогноз» — гра інтелектуальна, або Три джекпоти Євгена Чемеса

853 тираж лотереї «Спортпрогноз» розтягнувся на чотири дні. Перед останнім із них результати восьми пар були вже відомі — в них герой нашого інтерв'ю не припустився жодної помилки. Залишалося дочекатися поєдинків другого ігрового дня чемпіонату світу, а також зустрічі ТПС і «Лахті» в чемпіонаті Фінляндії. Від результатів цих матчів залежала доля джекпоту в розмірі 300 000 гривень.

Євген Чемес — любитель «Спортпрогнозу» з восьмирічним стажем — став єдиним, хто в цьому тиражі безпомилково передбачив результати усіх 12-ти пар. Більш того, цей джекпот став уже третім у його послужному списку. Ми спілкувалися з Євгеном по гарячих слідах — під час матчу між Уругваєм і Саудівською Аравією. Щойно Луїс Суарес відкрив рахунок, але розмова пішла про події, що мали місце буквально кілька днів тому.

— Можна лише уявити, які емоції Ви пережили в п'ятницю 15-го...

— Так, понервувати довелося неабияк. Першим розпочався матч за участю Уругваю, на перемогу якого я поставив без підстраховки. Дивився разом із другом і дуже сильно переживав. А коли в кінцівці Хіменес забив переможний гол, обидва були просто щасливі.

— Але попереду було ще три матчі.

— Гру між Марокко та Іраном теж дивився в компанії. Друзям сказав, що поставив на Марокко, хоча насправді зробив ставку «12». Час йшов до кінця, і мені був потрібен гол у будь-які ворота. Коли він трапився, це було неймовірно.

— Відразу після цього розпочався матч ТПС — «Лахті».

— За ним стежив по Інтернету. Напередодні обидві команди грали у вівторок, а між собою зустрічалися в п'ятницю. Всі ці матчі були в тиражі. Розумів, що тут потрібна підстраховка, тому в обох випадках поставив на «Лахті» і нічию. Власне, нічия обидва рази і зіграла, хоча після першого тайму ТПС вів у рахунку.

— А паралельно ще грали Португалія та Іспанія.

— Так, я очікував, що після зміни тренера іспанці будуть деморалізовані, тому поставив «10». Однак вони виявилися молодцями і зіграли дуже здорово. Коли вже майже вночі Роналдо зі штрафного зрівняв рахунок, це були неймовірні емоції. Неначе це я був на полі і забив цей гол.

— Як пережили ніч? Припускали, що 12 результатів вгадав лише один гравець?

— У мене це вже третій джекпот. Вперше сто тисяч поділили шестеро гравців. А другий джекпот — 160 000 гривень — дістався мені одному. Тут особисто від мене нічого не залежало, так що про це не замислювався. Але все-одно позбутися переживань було складно. Цілий ранок оновлював сайт мало не щосекунди в очікуванні офіційних результатів.

— З подивом дізнався, що два джекпоти Ви виграли в абсолютно однаковому стилі. Система з восьми «двійних» та чотирьох «ординарів», всього 256 варіантів. Ви завжди так граєте?

— Такий підхід мені дуже подобається, але зазвичай граю на п'ять або шість «двійних». Цей тираж здався привабливим, тому вирішив ризикнути. Всього поставив 1280 гривень.

— Крім трьох матчів чемпіонату світу, в програмі 853 тиражу було дев'ять пар із чемпіонатів Фінляндії та Білорусі. Чим саме Вас привабив цей тираж?

— Я дивлюся на це по-іншому — для мене привабливий будь-який тираж. Нехай там буде англійська Чемпіоншип, іспанська Сегунда, французька Ліга 2 — мені абсолютно без різниці. У будь-якому матчі можна розібратися, будь-яку пару можна проаналізувати. Я завжди намагаюся докопатися, чому саме цей матч опинився в тиражі.

— Як давно триває Ваше захоплення «Спортпрогнозом»?

— Свою першу ставку зробив приблизно вісім років тому. Намагаюся не пропускати жодного тиражу.

— І як успіхи? Якщо не брати до уваги три джекпоти, Ви в «плюсі» чи «мінусі»?

— Виграю регулярно. І великі виграші трапляються досить часто. За останні пару років вигравав 14, 17, 6, 9 тисяч гривень. Тисяч сорок можу нарахувати з легкістю. Це не рахуючи дрібніших виграшів.

— Як то кажуть, стабільність — ознака класу. А крім «Спортпрогнозу» у щось граєте?

— В минулому році спробував підключитися до «Спортліги», навіть пару раз вгадав дещо. Але вона не дає мені стільки емоцій та переживань, як «Спортпрогноз».

— Але ж «Спортліга» значно простіша. Вибрав кілька матчів, які тобі подобаються, і виграш практично в кишені. Тоді як у «Спортпрогнозі» доводиться миритися з тим, що пропонують аналітики, які складають тиражі.

— В тому то й справа. Аналізуючи запропоновані події, я віртуально змагаюся з тими людьми, які складають тиражі. Постійно доводиться аналізувати, чому той або інший матч опинився в тиражі, тоді як складніші матчі туди не потрапили, і чи немає тут якогось «підвоху».

— Відчувається, що підхід у Вас серйозний.

— Підхід у мене математичний. Свого часу я закінчив фізмат. Комбінаторика і теорія ймовірності — мої улюблені предмети. Я не лише глибоко цікавлюся футболом, але підходжу до цього питання з наукової точки зору. Для мене «Спортпрогноз» — гра інтелектуальна.

— Де зазвичай робите ставки?

— В «Лото Маркеті» на вулиці Залізничній. Це в Київській області, селище Тарасівка.

— Всі три джекпоти виграли там?

— Так. Причому ставки приймала одна й та сама людина.

— І як після цього не вірити в прикмети?

— Прикмети — це не про мене. Тут справа в іншому. Це єдина точка, яка працює постійно. Не хочу нікого образити поруч, але мені більше йти нікуди. Або ж потрібно вибиратися зі свого селища в місто, а на це не вистачає часу.

— Чи є у Вас побажання щодо висвітлення «Спортпрогнозу» на сайті, в газеті?

— Для мене важлива будь-яка інформація щодо майбутніх матчів. Іноді в анонсах тиражів трапляються дуже сильні думки, які я згодом використовую. Але іноді з думкою їхніх авторів я категорично не згоден. Інколи читаєш, що перемога тієї або іншої команди виключена, і просто не можеш втриматися, щоб не поставити навпаки. Загалом, чим більше інформації з різних джерел, тим краще. Але для мене дуже багато важить інформація від тих, хто складає тиражі. Хотілося б отримувати її в максимальному обсязі.

В Україні не так багато людей, що зірвали «спортпрогнозівський» джекпот тричі. Євгена Чемеса цілком можна привітати зі своєрідним хет-триком. Але тепер потрібно ставити нові цілі. Наприклад, чому б не стати «пентакампіоном», як футбольна збірна Бразилії. Власне, на цьому побажанні ми й закінчили нашу розмову. Залишається додати, що наступним нашим співрозмовником цілком може стати кожен із вас. Як показав приклад Євгена Чемеса, три джекпоти в «Спортпрогнозі» — це абсолютно реально.

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!