0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Євро-2020. Поїхали!

Фінальна стадія Євро-2020 буде незвичайною і навіть унікальною в своєму роді. Вперше у чемпіоната Європи з футболу немає конкретного господаря. Турнір пройде на 12-ти стадіонах у 12-ти різних містах, але всі вони знаходяться в різних країнах. Матч-відкриття відбудеться на римському «Стадіо Олімпіко», фінал пройде на лондонському «Уемблі». А ще столицями Євро стануть Амстердам, Баку, Більбао, Будапешт, Бухарест, Глазго, Дублін, Копенгаген, Мюнхен і Санкт-Петербург.

А сьогодні стартує відбірковий турнір, який пройде в стислі терміни і фінішує в листопаді. Виявляється, щоб визначити учасників Євро, достатньо дев'яти місяців, а не п'ятнадцять, як було колись. Якщо пам'ятаєте, раніше відбір починався ще у вересні — майже за два роки до фінального турніру.

ВСі команди розбиті на 10 груп. Путівки на Євро отримають збірні, що посіли 1-2 місця. Таким чином уже в листопаді будуть відомі 20 фіналістів Євро. Ще чотирьох дізнаємося в березні наступного року, коли відбудеться плей-офф Ліги націй.

Збірна України опинилася в одній групі з Португалією, Сербією, Литвою і Люксембургом. Наша команда починає з двох виїздів — у Португалію та Люксембург. Андрій Шевченко запросив для підготовки 27 футболістів. Пізніше Володимира Шепелєва відсіяли, а Віктор Коваленко приїхав до збірної з травмою, що виключає його участь у найближчих матчах.

Головною сенсацією став виклик Жуніора Мораєса, який буквально щойно отримав український паспорт. Це вже другий бразилець у збірній України. І знову думки з цього приводу розділилися. З одного боку, Мораєс однозначно кращий форвард, що виступає в українському чемпіонаті. Але з іншого, зовсім скоро йому виповниться 32 роки. Та й питання натуралізації в інтересах національної збірної було й лишається дуже неоднозначним. Хоча в натуралізації Мораєса був зацікавлений і донецький «Шахтар», для якого проблема ліміту на легіонерів досі залишається актуальною.

Так чи інакше, якщо Мораєс заб'є у ворота португальців, і цей гол виявиться переможним, усі суперечки відійдуть на другий план. Але це не більше ніж мрії, а в реальності збірній України протистоятиме діючий чемпіон Європи на чолі з Кріштіану Роналду. Залишається побажати нашим хлопцям удачі, яка в такій грі їм точно стане в нагоді.

Склад збірної України:

Воротарі: Андрій П'ятов («Шахтар»), Денис Бойко («Динамо»), Андрій Лунін («Леганес»).

Захисники: Сергій Кривцов, Богдан Бутко, Микола Матвієнко (всі — «Шахтар»), Микита Бурда, Артем Шабанов, Віталій Миколенко (всі — «Динамо»), Олександр Караваєв («Зоря»), Едуард Соболь («Яблонець»).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Марлос, Сергій Болбат (всі — «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко (всі — «Динамо»), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті»), Євген Коноплянка («Шальке»), Руслан Малиновський («Генк»), Роман Безус («Гент»).

Нападники: Жуніор Мораєс («Шахтар»), Роман Яремчук («Гент»), Артем Кравець («Кайсеріспор»).

Склад збірної Португалії:

Воротарі: Бету («Гестепе»), Жозе Са ("Олімпіакос"), Руй Патрісіу ("Вулверхемптон").

Захисники: Жоао Канселу ("Ювентус"), Нельсон Семеду ("Барселона"), Жозе Фонте ("Лілль"), Пепе ("Порту"), Рубен Діаш ("Бенфіка"), Маріо Руй ("Наполі"), Рафаель Геррейро ("Борусія" Д).

Півзахисники: Данілу Перейра ("Порту"), Рубен Невеш, Жоао Моутінью (обидва — "Вулверхемптон"), Вільям Карвалью ("Бетис"), Бруно Фернандес ("Спортинг" Л), Жоао Маріо ("Інтер"), Піцці ("Бенфіка").

Нападники: Кріштіану Роналду ("Ювентус"), Бернарду Сілва ("Манчестер Сіті"), Рафа Сілва ("Бенфіка"), Андре Сілва ("Севілья"), Діогу Жота ("Вулверхемптон"), Жоао Феліш ("Бенфіка"), Дієго Соуза ("Брага"), Гонсалу Гедеш ("Валенсія").

Ми у Viber!