0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Час великих фіналів. Челсі — Манчестер Юнайтед.

Традиційно футбольний сезон в Англії закриває фінал національного Кубка на «Уемблі». Це найдавніший турнір у світовому футболі і справжня святиня для англійців. Стати володарем Кубка на Туманному Альбіоні надзвичайно престижно і почесно. Почесніше, ніж у будь-якій іншій країні світу. Фіналістами 152-го Кубка Англії стали «Челсі» і «Манчестер Юнайтед».

Прощання Антоніо Конте з «Челсі» виходить досить безславним. Про відставку італійського фахівця офіційно ще не оголошено, але всі розуміють, що вона неминуча. Конте налаштував проти себе всіх. І особливо тих людей, які є сполучною ланкою між командою і Романом Абрамовичем.

І навіть якщо трапиться так, що «Челсі» візьме Кубок, це нічого не змінить. В Англії впевнені, що рішення нагорі вже прийнято. Проблема Конте полягає в складності його характеру. Він буквально дістав своїх роботодавців постійним невдоволенням, при цьому його професійний рівень залишається максимально високим. І поки результати команди були на висоті, а почав Конте з чемпіонства в минулому році, керівництво було готове терпіти. Але як тільки перемог стало значно менше, висновки не змусили себе довго чекати. Точніше, їх буде зроблено після фіналу Кубка Англії...

Отже, «Челсі» вже залишився без ЛЧ-2018/19, а тепер і зовсім може залишитися без трофеїв у нинішньому сезоні. Для «МЮ» це теж остання можливість закінчити сезон не з порожніми руками, однак путівка до наступної Ліги чемпіонів у Жозе Моуріньо вже в кишені. Більш того, судячи з кількості набраних очок в АПЛ, «МЮ» провів найуспішніший сезон з часів Алекса Фергюсона.

Моуріньо постійно акцентує увагу на цьому моменті, намагаючись відволікти публіку від негативних результатів сезону в цілому. Тим часом, вони очевидні. «МЮ» не зміг конкурувати з «Манчестер Сіті» на внутрішній арені, а в Лізі чемпіонів зазнав невдачі в 1/8 фіналу. Причому командою, яка вибила «манкуніанців», стала «Севілья».

І все ж уміння проводити фінальні матчі від Моуріньо нікуди не поділося. Можна навіть сказати, воно у нього в крові. У Манчестер португалець переїхав не так давно, але навіть тут уже встиг виграти два фінали. Щоправда, це було ще в минулому сезоні, коли «МЮ» завоював Кубок Ліги (перемога над «Саутгемптоном») і став переможцем Ліги Європи (перемога над «Аяксом»).

Моуріньо не звертає увагу на критиків, які звинувачують португальця в надмірно прагматичній тактиці. Маючи під рукою цілу низку неабияких атакуючих виконавців, Жозе майже завжди грає від суперника. Особливо в тих випадках, коли цей суперник приблизно рівний по класу. Санчес і Погба, Мата і Лукаку змушені відпрацьовувати в обороні, хоча робити це зовсім не люблять. Моуріньо легко жертвує сильними якостями своїх зірок заради футболу, який він вважає ідеальним.

Саме завдяки такій заточеності на результат Моуріньо зібрав величезну кількість трофеїв. Його команди завжди вважаються фаворитами матчів на вибування, його команди завжди фаворити фіналів. І зараз «Манчестер Юнайтед» знову фаворит, хоча і з невеликим відривом. Можливо, це всього лише магія Особливого. І нехай Жозе поступово старіє, він усе ще залишається великим майстром своєї справи. Його магія продовжує працювати. І вона завжди присутня там, де присутній Моуріньо.

А тим часом, у лотереї «Спортпрогноз» знову можна виграти майже півмільйона гривень. Таку можливість надає 845 тираж, усі матчі якого відбудуться 19 травня. Тут вам і чергова битва «Динамо» і «Шахтаря», і остання перевірка «Реала» напередодні події року в Києві, і неймовірний фінал Кубка Англії. Щоб стати володарем 490 000 гривень, достатньо передбачити результати 12-ти футбольних матчів. Докладний анонс 845 тиражу можна знайти за цим посиланням.

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!