0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Півджекпота для друга

Кожен володар джекпота унікальний по-своєму. Буквально у вівторок харків'янин Олександр Жаріков поставив у «Спортпрогнозі» 10 гривень, а вже наступного ранку дізнався, що виграв 310 тисяч! Втім, найбільший виграш у своєму житті Олександр Володимирович розділить з другом. Чому він так вирішив, розповідає сам переможець.

- До цього рекордний виграш у мене був ще в кінці 80-х. Джекпота в «Спортпрогнозі» тоді ще не було, проте замість нього можна було виграти 24-ту «Волгу». Вона коштувала 10 000 рублів, а я припустився двох помилок і отримав дві з половиною тисячі. Тоді в програмах тиражів було ще 13 пар.

- Серед них бувало чимало хокейних матчів...

- Якраз на хокеї я й пролетів. Це був матч «Крилья Совєтов» — «Спартак». Щоправда, спочатку задумка у мене була правильною, але заважали маленькі діти, і я закреслив не той варіант. Друга помилка — матч за участю «Ювентуса». Нещодавна туди перейшов Олександр Заваров. Я сподівався, що він їм допоможе, однак «Ювентус» ту гру програв. А я все-одно виграв!

- Як на ті часи, Ви отримали чималу суму...

- Пам'ятаю, щодня о 15:30 «Маяк» передавав спортивні новини. Я їх слухав на роботі і дізнавався все результати. А вже ввечері звіряв з картками «Спортпрогнозу». Так було і тоді, коли виграв дві з половиною тисячі. Коли отримав виграш, із дружиною і трьома доньками поїхали до Ленінграду і провели там цілий місяць. Відпочили просто чудово.

- А більш «свіжими» успіхами похвалитися можете?

- Приблизно чотири роки тому вгадав 11 результатів і отримав на руки майже півтори тисячі гривень. А ще якось виграв 4500 гривень в «Лото Забава». Граю в неї з 1999 року.

- Тепер отримаєте значно більше...

- Це точно! Два останні матчі тиражу проходили в ніч з вівторка на середу, і вранці я не міг знайти їхні результати. Вирішив дізнатися в «Лотомаркеті», де завжди роблю ставки. Прямо з порогу мені повідомили, що в «Спортпрогнозі» зірвали джекпот. Я попросив роздрукувати всі рахунки. Подивився і зрозумів, що це я. Простягнув продавцеві чек гравця, вона провела його через термінал і зробила квадратні очі. А після тривалої паузи сказала: «Вперше бачу людину, яка виграла такі гроші». Я їй відповів, що теж бачу таку людину вперше.

- Серед результатів, які Ви вгадали, виділяється нічия між Польщею та Ірландією. При цьому майже 80% гравців поставили на перемогу Польщі. Чому саме тут Ви пішли проти логіки?

- Справа в тому, що практично кожний тираж не обходиться без сенсацій. В цьому й полягає мій підхід: я граю проти логіки в одній або двох парах. Цього разу такою парою стала Польща — Ірландія. Можна сказати, що це «чуйка». Дивився цю гру по телевізору і був в захваті, коли поляки зрівняли рахунок на 87-й хвилині!

- Ви часто граєте в «Спортпрогноз»?

- Раз на тиждень граю точно. Зазвичай ставлю 25 гривень. А в першій половині літа, коли основу тиражів складають чемпіонати Норвегії та Фінляндії, трошки від ставок відпочиваю.

- А чому зараз поставили менше звичайного?

- Так зараз я ставив один. Зазвичай граю разом із товаришем, з яким дружу понад двадцять років. Але він збирався їхати до батьків, і заради інтересу я сам поставив 10 гривень, аби не випадати з процесу. Але виграш ми поділимо навпіл.

- Та Ви що!

- Для мене це питання принципу. Якщо я зроблю інакше, це буде зрада з мого боку.

- Нещодавно один із переможців «Спортпрогнозу» розповідав, що подарував джекпот дружині. Але щоб дарували півджекпота другу, такого ще не було...

- Це питання навіть не обговорюється. Я так вирішив і крапка.

- Чи багато часу займає підготовка до тиражів?

- Ви розумієте, я сам колись активно займався футболом. Стежу за футбольними подіями, скільки себе пам'ятаю. Думка різних експертів мене не сильно цікавить. В основному покладаюся на власне сприйняття команд, які я прекрасно знаю. Я люблю читати, у мене багато спортивної літератури. Виходячи з власного досвіду роблю висновки, які й стають основою для моїх ставок. Іду в «Лотомаркет», дізнаюся там програму найближчого тиражу, заповнюю картку і все.

- А як же інтернет?

- Це не для мене. І в інтернеті, і в сучасних спортивних газетах інформація дуже поверхова. Особисто я нічого цікавого там не знаходжу. Використовую свої власні напрацювання, яким уже багато років.

- За які команди вболіваєте?

- Вперше потрапив на стадіон в 1961-му, коли мені було 10 років. Хоча з народження проживаю в Харкові, вболіваю за київське «Динамо». А що стосується зарубіжних клубів, то тут мої симпатії на боці Арсена Венгера і лондонського «Арсеналу». Не можу забути той чемпіонат, коли «Арсенал» не програв жодного матчу. На жаль, вони так і не виграли Лігу чемпіонів. Мені було дуже шкода, коли Венгер залишив клуб. Це чудовий тренер, спокійний, без зайвих амбіцій. Думаю, в «Арсеналі» йому не вистачало жорсткості.

- А як же харківський «Металіст»?

- Мені дуже подобався «Металіст» Мирона Маркевича. Шкода, що потім команду розвалили. На мій погляд, для Харкова це ганьба. До речі, саме Маркевича вважаю ідеальним тренером для збірної України. На цій посаді потрібен серйозний і фундаментальний фахівець. Андрій Шевченко був прекрасним гравцем, однак тренерська робота не для нього.

- Традиційне запитання для всіх володарів джекпоту. На що витратите гроші?

- У мене три доньки і дві онучки. Одна вже доросла — їй 23 роки. А іншій тільки сім. Одна хоче поїхати до Єгипту, інша — до Туреччини. Взагалі, сім'я велика. Ось на сім'ю і витрачу.

- Як Вам живеться в такому «квітнику»?

- Живеться добре. Ось тільки восьмого березня мені не позаздриш!

Андрій ЮЩЕНКО

Ми у Viber!