0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Час великих фіналів. Марсель — Атлетико.

Минулого тижня відгриміли фінали Кубка України і Кубка Італії. Зовсім скоро Київ прийме фінал Ліги чемпіонів. А центральною подією цього тижня стане фінал Ліги Європи, що відбудеться у французькому Ліоні. Від самого початку на почесний трофей було більше сотні претендентів. Але тепер в «живих» залишилися тільки двоє — «Марсель» і «Атлетико».

Як тільки стало зрозуміло, що мадридський «Атлетико» вилітає з Ліги чемпіонів і продовжить боротьбу в Лізі Європи, команду Дієго Сімеоне відразу оголосили головним фаворитом другого за престижністю єврокубку. І це зовсім не дивно. «Атлетико» зразка останніх років по праву вважається однією з найсильніших команд континенту, і два виходи до фіналу Ліги чемпіонів лише підтверджують цей факт.

Більш того, останнім часом саме іспанські клуби домінують на євроарені. Їхня перевага над усіма іншими приголомшлива. Той же «Атлетико», крім участі в двох фіналах, виграв Лігу Європи відразу після приходу Дієго Сімеоне.

Шлях «матрасників» до фіналу був майже безхмарним. На ранніх стадіях плей-офф вони не залишили шансів «Копенгагену» і московському «Локомотиву». У чвертьфіналі після домашньої перемоги над «Спортингом» (2:0) довелося трохи понервувати в Ліссабоні (0:1). І тільки у півфіналі команда Сімеоне відчула, що таке справжнє опір сильного суперника.

Вже на десятій хвилині першої зустрічі з лондонським «Арсеналом» із поля було вилучено Версалько, а відразу за ним арбітр відправив на трибуни ще й Сімеоне. Але «Атлетико» випробування витримав. Практично весь матч іспанці перебували під потужним пресингом «канонірів» і переповненого стадіону. Більш того, «, Атлетико» відігрався саме в той момент, коли був надзвичайно близьким до того, аби пропустити вдруге.

Повторна зустріч теж вийшла дуже непростою. «Арсенал» виглядав не гірше, але «Атлетико» вже вкотре довів, що може здобути сприятливий результат за будь-яких умов. Це якість, що вигідно відрізняє кубкові команди, і «Атлетико» належить саме до таких. А відсутність Дієго Сімеоне на тренерській лаві в Ліоні проблемою не стане. Як не стало воно проблемою в домашній грі з «Арсеналом».

Виходить, що «Марсель» — безумовний «андердог» цього фіналу. Однак такий статус може зіслужити французам добру службу. Шанси «Марселя» оцінюються дуже низько, хоча «жертвами» французького клубу вже стали «Брага», «Атлетик», «Лейпциг» і «Зальцбург». У цьому фіналі «Марсель» нічого не втратить, а от здобути може дуже багато. Зокрема, путівку до ЛЧ-2018/19. Шанси стати її володарем за допомогою національного чемпіонату «Марселем» майже втрачені.

Проблема номінальних господарів полягає в тому, що їхній атакуючий стиль максимально зручний для суперника. Грати від оборони команда Руді Гарсії не вміє, а якщо піде вперед великими силами, обов'язково потрапить в засідку. Більш того, атакуючий футбол від «Марселя» стане чудовим подарунком для «Атлетико».

А подарунком для любителів футбольних ставок стане практично півмільйонний джекпот в лотереї «Спортпрогноз». 490 000 гривень — саме стільки можна виграти в 845 тиражі, розіграш якого відбудеться 19 травня. Тут вам і чергова битва «Динамо» і «Шахтаря», і остання перевірка «Реала» напередодні події року в Києві, і неймовірний фінал Кубка Англії на «Уемблі». Ознайомитися з програмою найближчого тиражу цілком можна під чудовий футбол у виконанні «Марселя» і «Атлетико». Приємного перегляду!

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!