0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Фінт Зідана: піти, щоб повернутися

Зідан

Після того, як за сім днів «Реал» зазнав фіаско в трьох турнірах, долю Сантьяго Соларі було вирішено. Питання залишалося лише в тому, коли саме його попросять піти — прямо зараз чи наступного літа. Більш реалістичним виглядав другий варіант, адже в самий розпал сезону вибір вільних тренерів, що відповідають рівню «Реала», вкрай обмежений. Але Флорентіно Перес розсудив інакше...

Повернення Зідана виявилося так само несподіваним, як і його відставка в червні минулого року. Лише дев'ять місяців тому він покинув «Реал». Покинув з власної волі і на гребені слави, вигравши три Ліги чемпіонів за три роки. Кажуть, тоді Зідан і Перес по-різному бачили подальший розвиток «Реала», маючи протилежну думку з багатьох трансферних питань. Зокрема, Зідан категорично не погоджувався відпускати Кріштіано Роналдо.

У підсумку спочатку пішов Зідан, а потім пішов Роналдо. А «Реал» залишився з Хуленом Лопетегі, якому замість Роналдо нікого не купили. Втім, надовго в «Реалі» цей фахівець не затримався. Як і Соларі, що змінив Лопетегі наприкінці жовтня.

Відразу після вильоту з Ліги чемпіонів ледь не всі спортивні ЗМІ почали перебирати можливих наставників для «Реала». Прізвища називалися найрізноманітніші — Маурісіо Почеттіно, Антоніо Конте, Юрген Клопп і навіть Йоахім Лев. Але найреальнішим кандидатом виглядав Жозе Моуріньо, у якого збереглися чудові стосунки з Флорентіно Пересом. До того ж португалець зараз абсолютно вільний, щоб було чи не головним аргументом на його користь.

Але ідею з поверненням Моуріньо категорично не сприйняли нинішні лідери «Реала». У всякому разі, про це кажуть іспанські журналісти, наближені до Королівського клубу. Пересу довелося врахувати думку роздягальні, і на авансцені знову з'явився Зідан, який нікуди не виїжджав із Мадрида навіть після торішньої відставки.

Зрозуміло, що Зідан повернувся в «Реал» на дуже сильних позиціях. Тепер він диктує Пересу свої вимоги, і той змушений їх приймати. Якщо вірити «Марці», а це головний рупор «Реала» серед усіх іспанських ЗМІ, Зідан поставив перед президентом такі умови: абсолютний контроль над усіма рішеннями, що безпосередньо стосуються команди, Неймар і Хамес Родрігес Зідану не потрібні, Іско і Бейл НЕ продаються, Перес повинен будь-якою ціною придбати Мбаппе, плюс тренер може позбутися будь-кого, хто йому не підходить.

Також багато говорять про те, що Зідан отримає величезні кошти на посилення складу. І якщо перетягнути Мбаппе буде надзвичайно складно, то питання з переходом Едена Азара вважається майже вирішеним. Через рік у бельгійця закінчується контракт із «Челсі», і він відмовляється його продовжувати. Власне, минулого літа в абсолютно аналогічній ситуації «Реал» підписав Тібо Куртуа. Теж бельгійця, що на той момент виступав за «Челсі», і теж за відносно невеликі гроші.

Але кого б Зідан не купив, новий «Реал» не буде схожий на ту команду, з якою він досяг видатних результатів. І причина цього проста — в «Реалі» вже немає Кріштіано Роналдо. Під нього була заточена вся гра, під нього будувалася тактика, під нього купували інших гравців.

Це буде зовсім інший «Реал», але спостерігати за ним не менш цікаво. Зідан проявив себе як дуже гнучкий тренер, який уміє підлаштовуватися під різні обставини, вміє працювати із зірками. Власне, «Реал» завжди був командою зірок, ось тільки далеко не кожному фахівцеві вдавалося досягти з нею великих результатів. Зідан уже домігся тут багато чого, але чи можна увійти в одну воду двічі?

Андрій ЮЩЕНКО

Ми у Viber!