0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Україна в єврокубках: весна не для всіх

Попри нищівну поразку в Манчестері, Ліга чемпіонів для «Шахтаря» все ще триває. Більш того, шанси гірників на продовження боротьби в єврокубку номер один досить високі.

Найголовнішою для чемпіона України стане гра з «Хоффенхаймом» у наступному турі. Втрачати очки «Шахтареві» тепер точно не можна. Якщо в Німеччині підопічні Фонсеки зможуть здобути перемогу і якщо в паралельній грі «Ліон» не виграє у «Манчестер Сіті», ситуація в групі перевернеться з ніг на голову. Тоді для виходу до 1/8 фіналу гірникам залишиться обіграти «Ліон» у заключному турі, причому зустріч відбудеться в Харкові.

Отже, «Шахтареві» потрібні дві перемоги і незначна допомога від «Манчестер Сіті». При цьому «городянам» для виходу до плей-офф не вистачає якраз одного очка, що забезпечить їм необхідну мотивацію у Франції. Розклади цілком робочі та в жодному разі не фантастичні. Також не варто відкидати варіант із третім місцем і подальшим виступом у Лізі Європи. Для цього потрібно привозити з Німеччини не менше одного очка. А ось програвати «Хоффенхайму» ніяк не можна — в такому разі євросезон для «Шахтаря» завершиться вже восени.

У свою чергу, київське «Динамо» вирішило поточне єврокубкове завдання на 99%. Визначальними для команди Хацкевича стали дві перемоги над французьким "Ренном". І якщо перемогти на виїзді вдалося багато в чому завдяки везінню, то в рідних стінах динамівці показали свій найкращий футбол у нинішньому сезоні.

Особливо на «Олімпійському» порадувала динамівська молодь. Ігор Суркіс після матчу нахвалював бразильців, але значно більшої похвали заслуговують Циганков, Шапаренко та Миколенко. Їм би ще додати стабільності, та вона до молодих футболістів має прийти з часом. Потрібно тільки запастися терпінням.

Таким чином, путівка до плей-офф у «Динамо» майже в кишені. Кияни можуть її втратити лише в разі двох поразок на фініші. Але з огляду на рівень суперників та домашню гру проти «Яблонця», хвилюватися динамівським прихильникам нічого. Шкода тільки, що відставання від «Шахтаря» досягло вже восьми очок. Хотілося б, аби інтрига в нашому чемпіонаті була більш живучою.

Тим часом, полтавська «Ворскла» привезла перемогу з сонячного Баку, але навряд чи той результат можна вважати закономірним. Єдиний гол, забитий Владиславом Кулачем, став результатом грубої помилки бразильського голкіпера «Карабаху» і не витікав із логіки подій, що відбувалися на футбольному полі. Було зрозуміло, що в Полтаву «Карабах» приїде за реваншем...

І реванш відбувся. «Ворскла» самостійно придумала гол у власні ворота, але у неї залишався майже цілий матч, щоб відігратися. Однак нічого особливого підопічні Василя Сачка придумати не змогли. Далеко не вперше вони виявилися неспроможними в позиційному нападі. Протягом нинішнього сезону суперники «Ворскли» забили вже чотири м'ячі у власні ворота, але «Карабах» стріляти по своїм відмовився.

Таким чином, реальних шансів на вихід із групи у «Ворскли» не залишилося. Вона на чотири очки відстає від лісабонського «Спортинга» і йде врівень з «Карабахом». А на вершині — лондонський «Арсенал», який пробився до 1/16 фіналу за два тури до фінішу. Попереду у «Ворскли» домашня зустріч з «Арсеналом» і гостьова — зі «Спортингом». У цих матчах можна отримати досвід і незабутні враження, можна підвищити власну майстерність, ось тільки сподіватися на позитивний результат проти таких суперників «Ворсклі» поки що зарано.

Андрій ЮЩЕНКО

Ми у Viber!