0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Час великих фіналів. Динамо — Шахтар.

Травень — це дивовижна і, мабуть, найспекотніша футбольна пора. Розв'язки національних чемпіонатів, кубкові фінали, і все це — напередодні вирішальних матчів єврокубків. Родзинка цього сезону в тому, що головна подія європейського клубного футболу відбудеться в Києві. Але до 26 травня ще далеко, а поки що українські вболівальники живуть очікуванням чергового «класико». Цього разу воно відбудеться в рамках фіналу Кубка України.

Пригадується, кілька років тому тодішній наставник «Шахтаря» Мірча Луческу провокаційно заявив, що чемпіонство «Динамо» не справжнє, оскільки в тому сезоні кияни не виграли у гірників жодного матчу. Цілком можливо, незабаром щось подібне ми почуємо і від Олександра Хацкевича. Якщо залишити за дужками Суперкубок, що проводився майже рік тому, то тепер уже «Шахтар» ніяк не може обіграти киян, хоча використав уже цілих три спроби. Більш того, в цьому сезоні динамівці не пропустили від «Шахтаря» жодного м'яча. Обидва поєдинки в Харкові команда Хацкевича виграла з рахунком 1-0, а київська зустріч взагалі завершилася без забитих голів.

Немає жодних сумнівів, що три безгольові матчі проти «Динамо» змусили задуматися і Пауло Фонсеку. Він просто змушений вигадувати якісь нові ходи, інакше в Дніпрі може повторитися харківська історія. Позиційні атаки «Шахтаря» одна за іншою розбивалися об стіни динамівської оборони, особливих шансів для контрвипадів у гірників не було, а запропонувати щось незвичайне вони не змогли. Крім того, «Шахтарю» потрібно забивати принаймні тому, що він і сам далеко не бездоганний в обороні.

До того ж, все ще немає Визначеності в питанні майбутнього Пауло Фонсеки. Чинна угода з португальцем спливає після закінчення нинішнього сезону, а ставити підпис під новим контрактом він не поспішає. Судячи з усього, Фонсека чекає пропозиції, від якої неможливо відмовитися. Безумовно, інтерес до 45-річного фахівця існує. Але не залишає відчуття, що йти з «Шахтаря» куди завгодно він не хоче. Варіанти типу «Евертона» йому не надто цікаві, а клуби калібру «Арсенала» до Фонсеки поки лише придивляються, але конкретних пропозицій не роблять. Сам Фонсека каже, що свою відповідь «Шахтареві» озвучить найближчим часом.

Тим часом, з'явилася інформація, що керівництво «Шахтаря» контактувало з Мірчею Луческу. Офіційного підтвердження вона не отримала, але диму без вогню, як відомо, не буває. Загалом, поки команда на всіх парах мчить до нових трофеїв, для керівництва клубу настали дуже гарячі дні. І йдеться про те, що цю саму чемпіонську команду, яка ледь не стала чвертьфіналістом Ліги чемпіонів, потрібно зберегти в боєздатному стані.

А поки що Фонсеці потрібно набивати собі ціну і завойовані трофеї цьому дуже допомагають. Чемпіонство у нього практично в кишені, тепер було б непогано взяти Кубок. Але для цього потрібно обігравати суперника, який якось несподівано став надзвичайно незручним для португальця. У всякому разі, «Динамо» імені Хацкевича створює «Шахтареві» масу проблем в очних боях, хоча і програє конкуренцію на довгій дистанції.

Але більш короткого забігу, ніж кубковий фінал із одного матчу, напевно, не існує. Мабуть, це перший випадок у нинішньому сезоні, коли українське «класико» не має фаворита. Тим цікавіше буде за ним спостерігати. Час великих фіналів тільки починається!

Залишається додати, що фінал Кубка України відкриває програму 842 тиражу лотереї «Спортпрогноз». Поруч ви побачите фінальний поєдинок Кубка Італії між «Ювентусом» і «Міланом». Також у програмі тиражу виїзд мадридського «Реала» в гості до «Севільї», а також черговий концерт Арсена Венгера в рамках прощального туру містами Англії. Докладний анонс усіх матчів 842 тиражу можна знайти тут.

На кону — 460 000 гривень! Це другий джекпот в історії «Спортпрогнозу». Наприкінці січня саме стільки виграв гравець із Києва, який вгадав всі 12 результатів у 798 тиражі. А півмільйонний рекорд належить Ігору Воробею з Житомира, який зірвав куш на початку квітня.

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!