0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Що вже трапилося в 2019 році? Чемпіонат Англії: інтризі бути!

Клопп Гвардьола

Традиційно січень вважається місяцем футбольного затишшя. Та якщо розібратися, і на початку року в багатьох країнах футбольне життя не вщухає. І навіть у січні відбуваються важливі події, які обговорює весь футбольний світ. Ми продовжуємо серію матеріалів під назвою «Що вже трапилося в 2019 році?». Наша наступна тема — ситуація в чемпіонаті Англії, де знову відродилася чемпіонська інтрига.

Днями в англійській Прем'єр-лізі відбулася зміна лідера. Після гостьової перемоги над «Евертоном» з рахунком 2:0 «Манчестер Сіті» зрівнявся за набраними очками з «Ліверпулем» і випередив мерсисайдців за різницею м'ячів. І нехай «городяни» провели на одну гру більше, це не змінює суті справи. Чемпіонська інтрига в Англії знову жива! Більш того, тепер вона спалахнула з новою силою.

А ще місяць тому все було зовсім інакше. Минулий рік команди закінчили з семиочковою різницею на користь «Ліверпуля». Здавалося, зупинити команду Юргена Клоппа не в силах ніхто.

Однак уже в першому січневому турі її зупинила команда Гвардьоли. В головному матчі нинішнього англійського сезону «Манчестер Сіті» обіграв свого головного конкурента з рахунком 2:1. Це був фантастичний поєдинок, у якому Гвардьолі довелося відійти від своїх принципів заради досягнення результату. І він свого досяг!

У результаті дистанція між лідерами АПЛ скоротилася до чотирьох очок. «Ліверпуль» відчув гарячий подих свого переслідувача і, як здалося, втратив впевненість у власній непереможності. У всякому разі, після цього матчу і до сьогоднішнього дня очки підопічним Клоппа даються з великими труднощами. Судіть самі: спочатку «Ліверпуль» мінімально виграв у «Брайтона» (1:0) і «Кристал Пелас» (4:3), а потім поділив очки з «Лестером» і «Вест Хемом» (по 1:1).

А що ж «Манчестер Сіті»? У «городян» теж трапилася «невимушена втрата», якою цілком можна вважати гостьову поразку від «Ньюкасла» (1:2). Однак в інших матчах у суперників чинного чемпіона не було жодного шансу. Тиск на «Ліверпуль» був монотонним і нещадним. І «Ліверпуль» все-таки дав слабину!

Судячи з усього, до кінця англійського чемпіонату його лідери так і крокуватимуть ніздря в ніздрю. Істотно вплинути на чемпіонську гонку може Ліга чемпіонів, що відновлюється наступного тижня. Очевидно, що «Манчестер Сіті» мріє про велику європейську перемогу, тоді як для «Ліверпуля» важливіше вперше за багато років стати чемпіоном Англії.

Та й суперники на стадії 1/8 фіналу у них зовсім різного рівня, хоча й представляють німецьку Бундеслігу. Судячи з усього, «городяни» не відчують проблем з проблемним «Шальке», тоді як «Ліверпуль» очікує значно складніше випробування — рандеву з мюнхенською «Баварією». І хоча у нинішньої «Баварії» теж чимало проблем, протистояння з нею в принципі не може бути простим.

Незважаючи на очевидні пріоритети, ніхто з англійських лідерів не гратиме в піддавки. Юрген Клопп не раз говорив, що після торішньої поразки в київському фіналі «Ліверпуль» знову спробує виграти Лігу чемпіонів. А за словами Хосепа Гвардьоли, долю чемпіонського титулу в Англії може вирішити різниця забитих і пропущених м'ячів. Це означає, що обидва тренери не відмовляються від можливого титулу в усіх турнірах і боротимуться з останніх сил у кожному конкретному матчі. Тим цікавіше буде нам з вами!

Андрій ЮЩЕНКО

Ми у Viber!