0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Що вже трапилося в 2019 році? Головні трансфери січня.

Gonsalo Iguain

Традиційно січень вважається місяцем футбольного затишшя. Та якщо розібратися, і на початку року в багатьох країнах футбольне життя не вщухає. І навіть у січні відбуваються важливі події, які обговорює весь футбольний світ. Ми продовжуємо рубрику під назвою «Що вже трапилося в 2019 році?». Наступна тема — головні переходи січня.

Гонсало Ігуаїн: із «Мілана» — в «Челсі».

Якби не бажання Мауріціо Саррі підписати забивного форварда, це трансферне вікно не було б таким цікавим. Мората і Жиру італійського фахівця категорично не влаштовували, через що в багатьох матчах «Челсі» взагалі грав без номінального форварда.

А тим часом Гонсало Ігуаїн був нещасливим у «Мілані». Той самий Ігуаїн, який свої найкращі матчі провів у футболці «Наполі» під керівництвом того самого Саррі. Вони буквально тягнулися один до одного, ось тільки права на аргентинця досі належать «Ювентусу». Перешкод у цього переходу було чимало, але ключовим стало величезне бажання самого футболіста. В результаті «Челсі» взяв Ігуаїна в оренду, і він уже відзначився «дублем» у ворота «Хаддерсфілда».

Альваро Мората: із «Челсі» — в «Атлетико».

З приходом Ігуаїна Мората в «Челсі» став зайвим. Було зрозуміло, що статус форварда номер один Саррі віддасть аргентинцеві, а іспанцеві дістануться крихти ігрового часу. Точно така ситуація у Морати була в мадридському «Реалі», звідки він пішов заради більш важливої ролі у складі «Челсі». Але Туманний Альбіон виявився занадто негостинні місцем для іспанського форварда.

І тут на авансцені з'явився «Атлетико» — теж не чужий для Морати клуб, адже саме тут він робив свої перші футбольні кроки. Дієго Сімеоне шукав підмогу для Грізманна і Дієго Кости і знайшов її в особі екс-гравця «Реала», «Ювентуса» і «Челсі». Щоправда, навряд чи йому потрібен такий Мората, який безуспішно намагався заграти в Англії. А ось Мората зразка «Ювентуса» потрібен чи не кожному тренеру. «Атлетико» орендував форварда на півтора року, але віддачі чекає вже найближчим часом.

Кшиштоф Пьонтек: із «Дженоа» — в «Мілан».

Ще півроку тому цього футболіста ніхто не знав. А сьогодні за нього платять 35 мільйонів євро, і він уже забиває у складі «Мілана».

Минулого літа Пьонтек переїхав з Польщі до «Дженоа». І розпочав забивати з перших же матчів на італійській землі! Причому забивав він так багато, що відразу звернув на себе увагу європейських топ-клубів. Десь у грудні поляк трохи вгамувався, але саме в цей час почалася сага з переходом Ігуаїна з «Мілана» в «Челсі». Зрештою «червоно-чорним» терміново знадобився форвард, і вони його придбали за величезні гроші. І лише за тиждень Пьонтек вивів «Мілан» до півфіналу Кубка Італії і допоміг своїй новій команді відігратися в матчі проти «Роми». Мабуть, це лише початок!

Сеск Фабрегас: із «Челсі» — в «Монако».

Напевно, його час поступово минає. Але зовсім списувати з рахунків іспанця ще занадто рано. Проте, Мауріціо Саррі вирішив це зробити, посадивши Фабрегаса в запас.

А Фабрегас хотів грати і наполягав на трансфері. Він мав усі шанси поїхати до Китаю, Америки чи кудись ще, як це робить більшість учорашніх зірок. Однак Фабрегас вибрав «Монако» — далеко не найгірше місце на землі, але дуже проблемний клуб прямо зараз. Завдання іспанця — допомогти «монегаскам» повернутися на колишній рівень. Ринкова ціна на чемпіона світу — десять мільйонів євро.

Ярослав Ракицький: із «Шахтаря» — в «Зеніт».

Приблизно стільки ж «Зеніт» заплатив за центрального захисника «Шахтаря». Це звучить неймовірно, але сьогодні Фабрегас і Ракицький оцінюються майже однаково!

Кажуть, у Ракицького не склалися стосунки з Фонсекою, а пропозиція російської сторони було надзвичайно вигідною з фінансової сторони. Вигідною як для самого Ракицького, так і для «Шахтаря». Це чергова вдала угода для донецького клубу. Що стосується етичної сторони цього переходу, то ми її коментувати не будемо. Ймовірно, Ракицький покинув відразу дві команди, адже можна лише уявити, який резонанс після всього цього викличе запрошення Ракицького до збірної України.

Фран Соль: із «Віллема» — в «Динамо».

У це важко повірити, але «Динамо» нарешті придбало форварда. Півроку кияни відіграли з Бесєдіним, Русиним і Супрягою. Ще у вересні Хацкевич усвідомив, що з цими хлопцями далеко не заїдеш, і перевів на позицію центрального нападника Вербича. Однак було зрозуміло, що це лише тимчасове вирішення проблеми.

Після тривалих переговорів новачком «Динамо» став іспанець Фран Соль, що результативно виступав у голландському «Віллемі». Однак забити свій перший гол за «Динамо» він не може навіть у контрольних матчах...

Андрій ЮЩЕНКО

Ми у Viber!