0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Що вже трапилося в 2019 році? Солск’яер крутіший Фергюсона!

Солск’яер

Традиційно січень вважається місяцем футбольного затишшя. Однак якщо розібратися, навіть на початку року в багатьох країнах футбольне життя вирує. І навіть у січні відбуваються важливі події, які обговорює весь футбольний світ. Пропонуємо вашій увазі серію матеріалів під назвою «Що вже трапилося в 2019 році». І почнемо з «Манчестер Юнайтед».

Наприкінці минулого року відбулася довгоочікувана відставка Жозе Моуріньо. «Довгоочікувана» в тому сенсі, що португалець дуже довго чекав, поки його звільнять, аби отримати величезні відступні. Моуріньо свого досяг і залишив «МЮ» на шостому місці з восьмиочковим відставанням від зони Ліги чемпіонів. Про відставанні від першого місця ніхто навіть не говорив, оскільки шанси на чемпіонство були втрачені десь у жовтні.

На зміну Моуріньо прийшов Оле-Гунар Солск’яер, який намагається запустити тренерську кар'єру. В норвезькому «Мольде» у Солск’яера виходило зовсім непогано, однак на Туманному Альбіоні він одного разу зазнав тренерського фіаско, працюючи з «Кардиффом» у Чемпіоншипі.

Однак «Олд Траффорд» і «Манчестер Юнайтед» — це зовсім інша справа. Тут його обожнюють уболівальники, тут він знаходиться вдома, тут він справжня легенда. Зрештою, Моуріньо набрид усім настільки, що будь-який інший тренер був би сприйнятий з неабияким ентузіазмом.

І у Солск’яера почало виходити від самого початку! Йому вдалося зняти напругу і розслабити команду. Фактично відразу стало зрозуміло, хто у норвежця основний склад, а хто буде виходити на підмогу. Майже повну свободу отримав Поль Погба, якого Моуріньо пресував своїми захисними схемами. І ми побачили зовсім іншого француза, що здатний стати лідером цієї команди.

І найголовніше: як у старі-добрі часи, «МЮ» знову став атакуючою командою. Футболісти знову почали отримувати задоволення від того, що вони роблять. І навіть Марсіаль підписав новий контракт з клубом, хоча всіляко перешкоджав цьому при Моуріньо.

Результатом цієї ідилії стала восьмиматчова переможна серія, з якої почалася тренерська кар'єра Солск’яера на «Олд Траффорд». Сюди увійшли шість матчів чемпіонату і дві кубкові перемоги, в тому числі і гостьова над лондонським «Арсеналом». Так потужно не стартував жоден тренер «МЮ». Попередній рекорд належав легендарному Метту Басбі, що здобув п'ять перемог поспіль з моменту свого дебюту в 1946 році. Тому ж Алексу Фергюсону, що очолив «МЮ» у 1986-му, знадобилося цілих 19 матчів, аби здобути вісім перемог.

Після домашньої нічиєї з «Бернлі» переможна серія «манкуніанців» перервалася. Однак навіть цей матч змусив згадати славну команду, що змусила закохатися в себе уболівальників з усього світу. «МЮ» програвав з різницею в два м'ячі, але не здавався до фінального свистка. І зрештою врятував нічию, яка в даному разі — майже як перемога.

Тепер відставання «МЮ» від четвертого місця складає жалюгідні два очки. Іншими словами, «манкуніанці» знову в грі. При цьому складні випробування для Солск’яера лише розпочинаються. Потрібно визнати: його чудовий старт відбувся на тлі сприятливого календаря. Однак тепер жодних поблажок у норвежця не буде.

Найближчим часом його команду чекає «побачення» з «ПСЖ» у Лізі чемпіонів. Крім цього, протистояння з «Челсі» в Кубку Англії. А ще «Ліверпуль», «Арсенал» і «Манчестер Сіті» в чемпіонаті. І все це — протягом одного місяця!

Саме від цих матчів залежить подальша доля Солск’яера на «Олд Траффорд». Наразі угода з норвежцем розрахована до кінця сезону. Але вже зараз багато хто хоче, щоб він залишився. Немає сумнівів, що цього хоче і сам Солск’яер. Залишається тільки побажати йому удачі, вона новому наставнику «МЮ» точно стане в нагоді.

Андрей ЮЩЕНКО

Ми у Viber!