0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 985 тиражу

1. Тоттенхем — Манчестер Сіті

Серед усіх чвертьфіналістів Кубком чемпіонів не володіли тільки ці клуби. Проте Лігу чемпіонів вигравав Хосеп Гвардьола, коли очолював «Барселону». Зараз у нього знову неймовірно сильна команда, що набрала оптимальну форму в найпотрібніший момент. На папері шанси «городян» виглядають значно вищими, але на футбольному полі «шпори» спробують запресингувати суперника, не залишивши йому навіть сантиметра вільного простору. Питання полягає в тому, чи вистачить у них сил? Пресинг у виконанні «Тоттенхема» настільки енерговитратний, що на всі 90 хвилин підопічних Почеттіно вистачає далеко не завжди. «Манчестер Сіті» в цьому сенсі діє розумніше, вмикаючись лише тоді, коли це потрібно. І звичайно, у Гвардьоли більше виконавців, здатних вирішити долю матчу за рахунок індивідуальних дій.


2. Манчестер Юнайтед — Барселона

Оле-Гунар Сульшер отримав повноцінний контракт і планує провести на «Олд Траффорд» три найближчі сезони. Та чи не поквапилось керівництво клубу, чи не «призначили» Сульшера вболівальники, які просто його обожнюють? Попри вражаючі результати, «манкуніанці» досягли успіху за рахунок захисного футболу, що суперечить їхній природі. Гостьова перемога над «ПСЖ» — чистої води аномалія. «МЮ» взагалі не грав в атаці, не бив по воротах, але великий Буффон пропустив тричі. Хтось називає цю халяву магією, але вся магічність Сульшера може зникнути в чвертьфіналі. Всі знають, що справжній чарівник грає за «Барселону», а Сульшер на його тлі буде схожий на шарлатана.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

3-3

1998/99 (група ЛЧ)

3-3

1-0

2007/08 (1/2 ЛЧ)

0-0

2008/09 (фінал ЛЧ)

0-2

2010/11 (фінал ЛЧ)

1-3


3. Аякс — Ювентус

Гра «Аякса» на «Сантьяго Бернабеу» — ще один приклад футбольної магії. Але тут потрібно розібратися, чого в цьому тріумфі більше. Або це сила самого «Аякса», або ж ключем до успіху послужила уразливість «Реала». Швидше за все, відповідь знаходиться десь посередині. Звісно, «Ювентус» не дозволить і половини того, що дозволяв робити «Реал». І немає значення, чи вийде на поле Кріштіано Роналдо, адже без нього туринці захищаються ще краще. Навряд чи цей «Аякс» здатний знову зіграти на такому ж космічному рівні. Голландці й так стрибнули вище власної голови, і досвідчений «Ювентус» має поставити їх на місце.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1995/96 (фінал ЛЧ)

1-1 (пен. 2-4)

1-2

1996/97 (1/2 ЛЧ)

1-4

0-1

2004/05 (група ЛЧ)

0-1

1-2

2009/10 (1/16 ЛЄ)

0-0


4. Арсенал Л. — Наполі

Поки «Арсенал» розривається між чемпіонатом і єврокубками, «Наполі» може зосередитися виключно на Лізі Європи. У неаполітанців абсолютно комфортна ситуація в Серії А, що дає можливість сконцентруватися на європейських баталіях. У порівнянні з Мауріціо Саррі, Карло Анчелотті рівномірніше розподіляє сили своєї команди, майстерно застосовуючи ротацію. У Анчелотті ширша обойма основних виконавців, тому «Наполі» виглядає свіжіше. У той же час проблеми «Арсенала» в обороні нікуди не поділися. Якщо потрібно обрати фаворита цієї пари, то ми обираємо «Наполі».

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-0

2013/14 (група ЛЧ)

0-2


5. Бенфіка — Айнтрахт Ф.

Слідом за донецьким «Шахтарем» «Айнтрахт» довів свою перевагу над міланським «Інтером». В обох випадках німці пройшли далі абсолютно заслужено, не дозволивши сумніватися у власній перевазі. Наступною «жертвою» «Айнтрахта» цілком може стати «Бенфіка». На стадії плей-офф вона вибила з Ліги Європи «Галатасарай» і загребське «Динамо». Але зараз у лісабонців нагальні справи на внутрішній арені, де в розпалі чемпіонські розбірки з «Порту». Крім цього, минулого тижня «Бенфіка» вилетіла з португальського Кубка, поступившись за сумою двох матчів «Спортингу». «Айнтрахт» змагається за місце в Лізі чемпіонів і не визнає авторитетів навіть на рівні єврокубків. У цьому сезоні від німецького клубу постраждали не лише «Шахтар» з «Інтером», а й «Лаціо» з «Марселем».


6. Вільярреал — Валенсія

Хмари над головою Марселіно Тораля розвіялися лише в другій половині сезону. Цілих півроку його тренерське крісло хиталося, але керівництво проявило терпіння, і зараз «Валенсія» в повному порядку. Вона досягає успіху відразу на трьох фронтах, вибила з Ліги Європи «Селтик» і «Краснодар», а в Примері завдала поразки мадридському «Реалу» (2-1). У суперника по Левантійському дербі ситуація складніша, адже доводиться вирішувати питання виживання. Паралельно «Вільярреал» обіграв «Зеніт» і лісабонський «Спортинг», але наступний суперник значно потужніший. У чемпіонаті «Валенсія» розгромила «підводників» удома (3-0) і поділила з ними очки на виїзді (0-0).


7. Славія Пр. — Челсі

Суперники у «Славії» йдуть по наростаючій. Спочатку — бельгійський «Генк», потім — іспанська «Севілья». Але «Челсі» знаходиться на зовсім іншому рівні, до того ж Мауріціо Саррі націлений на перемогу в турнірі. Наразі лондонцям відверто щастить із жеребом, завдяки якому вони грають проти суперників, що значно поступаються в класі. У «Мальме» і київського «Динамо» не було жодного шансу пройти «Челсі». Швидше за все, так буде і зараз, але чехи з цього приводу мають власну думку. Втім, аби конкурувати з «Челсі», одного бажання мало...


8. Престон — Лідс

Суперництво між «Лідсом» і «Шеффілд Юнайтед» досягло свого апогею. Саме ці клуби ведуть боротьбу за друге місце і пряму путівку в АПЛ. Той, хто програє цю суперечку, спробує свої сили в плей-офф, де мріє опинитися «Престон». Іншими словами, обидві команди мають максимальну мотивацію, тому визначити фаворита абсолютно неможливо.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-1

2015/16

0-1

1-4

2016/17

0-3

3-1

2017/18

0-0

2018/19

0-3


9. Бристоль Сіті — Вест Бромвіч

На перший погляд, розклади в цій парі схожі на попередню, але це тільки на перший погляд. «Бристоль Сіті» знаходиться в такій же ситуації, як і «Престон», а ось «Вест Бромвіч» може готуватися до плей-офф уже зараз. Його позиціям ніхто не загрожує, до другого місця теж далеко. Таким чином, з точки зору мотивації перевага буде у господарів.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-3

1998/99

2-2

1-1

2007/08

1-4

2-1

2009/10

1-4

2018/19

2-4


10. Блекберн — Дербі Каунті

А в цій парі про плей-офф мріють гості, і шанси на гостьову перемогу максимально високі. Справа в тому, що «Блекберну» вже давно нічого не потрібно. Господарі щойно повернулися з Ліги 1 і досить непогано проявили себе на більш високому рівні. Але як тільки стало зрозуміло, що виліт «Блекберну» не загрожує, його результати різко просіли. Іншими словами, ситуація максимально сприятлива для «Дербі Каунті».

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-3

2014/15

0-2

0-0

2015/16

0-1

1-0

2016/17

2-1

2018/19

0-0


11. Бірмінгем — Шеффілд Юнайтед

Про суперництво «Шеффілд Юнайтед» і «Лідса» сказано вище. Швидше за все, розв'язка в цій дуелі настане лише в останньому турі. А ось «Бірмінгем» був позбавлений дев'яти очок через фінансові порушення. Таким чином, сезон для господарів виходить неймовірно контрастним. Спочатку вони боролися за плей-офф, потім стали твердим середняком, а тепер потрібно думати про виживання, адже відрив від зони вильоту зовсім невеликий.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-0

2001/02

0-4

1-0

2008/09

1-2

2-1

2017/18

1-1

2018/19

0-0


12. Міллуолл — КПР

Якщо у «Бірмінгема» залишився певний запас, то «Міллуоллу» зона вильоту дихає буквально в спину. Господарі просто зобов'язані скористатися безхребетністю «КПР» і набрати три очки. Зрештою, в цьому сезоні вони проявили себе як кубкова команда, а для «Міллуолла» це якраз кубковий матч.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-0

2010/11

0-0

2-2

2013/14

1-1

1-0

2017/18

2-2

2018/19

0-2


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!