0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 866 тиражу

1. Юргорден — Маріуполь

З одного боку, суперник у «Маріуполя» далеко не найскладніший. Але з іншого, саме зараз зустріч з представником Швеції для команди Бабича вкрай незручна. Чемпіонат у цій країні йде повним ходом. «Юргорден» — бронзовий призер 2017 року і 11-разовий чемпіон країни – посідає четверте поточне місце з шестиочковою відставанням від лідера. У той же час УПЛ стартувала тільки минулої неділі — «Маріуполь» в Запоріжжі поступився «Зорі» (1-2). Приазовці помітно оновили свої ряди і чекають поповнення з «Шахтаря». Але проблема в тому, що поки сам «Шахтар» не до кінця розуміє, хто з українців йому потрібен, а хто — ні. А якщо хтось досі сумнівається в рівні чемпіонату Швеції, нагадаємо про торішній протистоянні «Зорі» зі шведським «Естерсундом». Воно пройшло за явної переваги скандинавів, тоді як підопічні Вернидуба так і не змогли пристосуватися до силової манери суперника.


2. ЦСКА Сф. — Адміра Ваккер

Болгарські армійці вже пройшли одного суперника. У першому відбірковому раунді вони з величезними труднощами вимучили перемогу над «Ригою». В рідних стінах ЦСКА переміг із мінімальним рахунком (1-0), але в столиці Латвії поступився з таким же результатом. Справа дійшла до серії пенальті, де удача посміхнулася клубу з Софії. Якщо вже армійці перебувають на одному рівні з прибалтійцями, то австрійська «Адміра» може стати для них суперником з іншої планети.


3. Ягеллонія — Ріу Аве

«Ріу Аве» вважається фаворитом двоматчового протистояння, але в першій зустрічі суперників фаворита немає. Двічі поспіль «Ягеллонія» ставала другою в чемпіонаті Польщі, що свідчить про стабільність і певний клас. Цілком можливо, настав час «вистрілити» і на євроарені, де рік тому польський клуб пройшов Батумське «Динамо», але потім поступився «Габалі» Романа Григорчука.


4. Шахтар Сг. — Лех

З приходом російського фахівця Сергія Ташуєва «Шахтар» Суттєво Додав. Альо одна справа — Виступи на Внутрішній Арені, и зовсім інша — єврокубкі. Саме там команда з Солігорська продемонструє свій Справжній рівень. Минулого літа вона вілетіла в результате противостояние з литовською «Судувою», два роки тому поступилася місцем словенському «Домжале». Тим часом «Лех» БУВ учасником групового турніру Ліги Європи трирічної давнини. Клуб із Познані виграв чемпіонат Польщі в 2015 році, після чого витратив три сезони, аби знову повернутися на високий рівень.


5. Динамо Бр. — Атромітос

Після завоювання Кубка Білорусі динамівці в гарному настрої рухалися назустріч єврокубкам. Але за останні пару тижнів відбулося стільки подій, що проти «Атромітоса» зіграє зовсім інша команда. Для початку керівництво підшукало для неї нового тренера. Ним став 28-річний Олексій Шпілевський, який останні п'ять років працював в академії «Лейпцига». У молодого фахівця відразу ж не склалися стосунки з лідерами команди, які сприйняли це призначення вкрай негативно. В результаті конфлікту «Динамо» залишили капітан команди Гаврилович, кращий бомбардир Савицький і кращий асистент Мілевський. На звільнені місця прийшли нові футболісти, але єврокубки продемонструють усі слабкі місця команди з Бреста. А їх у нинішнього «Динамо» більш ніж достатньо.


6. Железнічар — Аполлон

У першому відбірковому раунді суперниками цих команд були клуби з Прибалтики. Боснійський «Железнічар» без особливих проблем розібрався з естонським «Трансом», а ось «Аполлон» помучився з литовським «Стумбрасом». Більш того, кіпріотам довелося відіграватися після гостьової поразки з рахунком 0-1. Але в рідних стінах вони проявили характер і показали свій клас, який в учасника групового турніру ЛЄ-2017/18 апріорі вищий.


7. Осієк — Рейнджерс

Через відомі проблеми «Рейнджерс» був відсутній на євроарені цілих шість сезонів. Довгоочікуване повернення відбулося минулого літа і закінчилося приголомшливим фіаско. Вже в першому відбірковому раунді Ліги Європи «сині» поступилися «Прогрессу» з Люксембургу! Тому самому, який зовсім недавно вибив з єврокубків ще й азербайджанську «Габалу». Спроба номер два відбудеться під керівництвом Стівена Джеррарда. Для знаменитого капітана «Ліверпуля» це перший тренерський досвід, а значить можливі чергові «сюрпризи». До того ж «Осієк» — це вам зовсім не подарунок. Рік тому хорватський клуб пройшов швейцарський «Люцерн» і голландський ПСВ, і тільки біля самих дверей, що ведуть до групового турніру, поступився віденській «Аустрії».


8. Абердин — Бернлі

«Бернлі» став головним відкриттям АПЛ-2017/18 (7 місце), але виступ у Лізі Європи стане для цього клубу абсолютно новим досвідом. Англійські клуби не звикли до такого раннього початку сезону, через що з кваліфікацією до групового турніру можуть виникнути проблеми. З іншого боку, єврокубкові результати представників Шотландії вже давно не витримують жодної критики. «Абердин» може «вистрілити» в одній конкретній грі, але на серйозний результат за підсумками всього турніру він не здатний.


9. Хіберниан — Астерас

В чемпіонаті Шотландії «Хіберніан» котується нижче «Рейнджерс» та «Абердина». Навіть у протистоянні зі звичайним середняком з Греції, який не виступав в Європі з 2012 року, він виглядає андердогом.


10. Дандолк — АЄК Лр.

На попередній стадії «Дандолк» завдав двох поразок естонській «Левадії». Але пройти ще один раунд ірландцям буде непросто. АЄК із Ларнаки — команда дуже міцна. У двох останніх сезонах кіпріоти зупинялися за крок від групового турніру, причому в обох випадках вони поступилися представникам Чехії. Проте в кваліфікації ЛЄ-2017/18 АЄК без проблем розібрався з ірландським «Корк Сіті», а роком раніше вибив із розіграшу московський «Спартак».


11. Спартак Сб. — Спарта Пр.

У першому відбірковому раунді сербський «Спартак» не уникнув проблем у протистоянні з «Колрейном» із Північної Ірландії, але все-таки пройшов далі. Однак празька «Спарта» — клуб зовсім іншого масштабу. Фаворит у цій парі очевидний.


12. Дунайська Стреда — Динамо Мн.

Після перемоги над «Динамо» з Тбілісі бронзовий призер чемпіонату Словаччини випробує на міцність «Динамо» з Мінська. Однозначно це більш складний суперник для словаків. На попередньому етапі підопічні Сергія Гуренка за сумою двох матчів пройшли ірландський «Деррі Сіті».


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!