0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 865 тиражу

1. ЧФР — Мальме

Визначити фаворита в цій парі не представляється можливим. На папері суперники приблизно рівні. «Мальме» став чемпіоном Швеції в 2017 році, але зараз йде тільки шостим. ЧФР повернув собі звання чемпіона Румунії, а нещодавно став володарем Суперкубка.


2. ПАОК — Базель

У минулому сезоні ці клуби стали другими в своїх чемпіонатах. Але якщо для «Базеля» — це фактично провал, то для ПАОКа — великий успіх та рідкісний шанс прорватися до групового турніру Ліги чемпіонів. Фаворитом за інерцією вважається «Базель». Але поки неясно, чи зробив найтитулованіший клуб Швейцарії висновки з невдалого сезону.


3. Динамо Зг. — Хапоель Б-Ш

На старті євросезону «Хапоель» розім'явся на естонській «Флорі». Справу було зроблено вже в Таллінні (4-1). На рідній арені чемпіон Ізраїлю переміг так само впевнено (3-1). Звичайно, загребське «Динамо» — це зовсім не «Флора». Але до протистояння з більш сильним суперником «Хапоель» однозначно готовий.


4. Шкендія — Шериф

Ці клуби вже пройшли по одному супернику. Тираспольський «Шериф» розпочав євросезон із гостьової поразки від кутаїського «Торпедо» з рахунком 1-2. Однак в рідних стінах чемпіону Молдови вдалося взяти реванш з потрібним результатом (3-0). А ось «Шкендія» була за крок від головного фіаско в своїй історії. Вона розгромила валлійський ТНС у домашній грі (5-0). Але на виїзді сталося непередбачене. Британці забивали гол за голом, а балканці ніяк не могли прийти до тями. Чемпіону Македонії ще пощастило, що в його ворота влетіло всього чотири м'ячі (4-0). Завдяки такому холодному душу на перший матч проти «Шерифа» «Шкендія» вийде максимально мобілізованою та зосередженою.


5. Легія — Спартак Трн.

«Легія» виглядає фаворитом цієї пари, але її умовний відрив від суперника зовсім невеликий. Так, збірна Польщі сьогодні значно сильніша за збірну Словаччини, але до чого тут «Легія»? Чемпіонат Польщі теж здається більш сильним турніром, але за результатами в єврокубках цього не скажеш. Загалом, статус фаворита клубу з Варшави потрібно ще виправдати. А поки що в першому відбірковому раунді «Легія» двічі обіграла ірландський «Корк Сіті» (1-0 на виїзді і 3-0 вдома), тоді як «Спартак» із великими труднощами пройшов боснійський «Зріньскі» (1-0 вдома і 1-1 в гостях).


6. БАТЕ — ХІК

Лідерство цих клубів у своїх чемпіонатах не викликає питань. Зараз вони повністю зосереджені на очній дуелі в кваліфікації Ліги чемпіонів. Для білоруського чемпіона це тільки початок євросезону, тоді як ХІК потренувався на фарерському «Вікінгурі» (2-1 в гостях і 3-1 вдома). БАТЕ здається нам фаворитом лише з тієї причини, що з цим клубом ми краще знайомі. Насправді ж за путівку до наступного раунду посперечаються два приблизно рівних суперники, і шанси пройти далі є у кожного з них.


7. Кукесі — Карабах

А ці клуби в першому відбірковому раунді зовсім не вразили, хоча дісталися їм менш рейтингові суперники. Більш того, і «Кукесі», і «Карабах» пройшли далі в абсолютно однаковому стилі — за рахунок двох нічиїх і гола, забитого на виїзді. Чемпіон Азербайджану зустрічався зі словенською «Олімпією» і привіз додому результативну нічию (1-1). А ось в домашній грі вразити ворота суперника «Карабах» не зміг (0-0). У той же час «Кукесі» починав двоматчеве протистояння з «Валлеттою» в рідних стінах (0-0). А ось на Мальті все могло закінчитися вкрай неприємно для албанців, але вони зрівняли рахунок на 84 хвилині (1-1). І тим не менше, фаворитом вважається «Карабах», який останнім часом став стабільним учасником осінніх стадій єврокубків. Насторожує тільки ранній виліт інших представників Азербайджану — «Габали», «Нефтчі» і «Кешлі».


8. Аякс — Штурм

Як і у випадку з парою номер два, для одних друге місце в своїй країні — серйозний успіх, тоді як для інших — болюча невдача. «Аякс» виглядає фаворитом тільки на папері. Насправді голландські клуби провели вже кілька невдалих євросезонів поспіль. Вихід «Аякса» до фіналу Ліги Європи-2016/17 — всього лише виняток, який тільки підтверджує правило. За традицією амстердамці кардинально оновлюються влітку, після чого з фактично новою командою довго входять в сезон. Якщо в цьому році історія повториться, «Штурм» отримає додаткові шанси пройдті далі.


9. Юргорден — Маріуполь

З одного боку, суперник у «Маріуполя» далеко не найскладніший. Але з іншого, саме зараз зустріч з представником Швеції для команди Бабича вкрай незручна. Чемпіонат у цій країні йде повним ходом. «Юргорден» — бронзовий призер 2017 року і 11-разовий чемпіон країни – посідає четверте поточне місце з шестиочковою відставанням від лідера. У той же час УПЛ стартувала тільки минулої неділі — «Маріуполь» в Запоріжжі поступився «Зорі» (1-2). Приазовці помітно оновили свої ряди і чекають поповнення з «Шахтаря». Але проблема в тому, що поки сам «Шахтар» не до кінця розуміє, хто з українців йому потрібен, а хто — ні. А якщо хтось досі сумнівається в рівні чемпіонату Швеції, нагадаємо про торішній протистоянні «Зорі» зі шведським «Естерсундом». Воно пройшло за явної переваги скандинавів, тоді як підопічні Вернидуба так і не змогли пристосуватися до силової манери суперника.


10. Ягеллонія — Ріу Аве

«Ріу Аве» вважається фаворитом двоматчового протистояння, але в першій зустрічі суперників фаворита немає. Двічі поспіль «Ягеллонія» ставала другою в чемпіонаті Польщі, що свідчить про стабільність і певний клас. Цілком можливо, настав час «вистрілити» і на євроарені, де рік тому польський клуб пройшов Батумське «Динамо», але потім поступився «Габалі» Романа Григорчука.


11. Динамо Бр. — Атромітос

Після завоювання Кубка Білорусі динамівці в гарному настрої рухалися назустріч єврокубкам. Але за останні пару тижнів відбулося стільки подій, що проти «Атромітоса» зіграє зовсім інша команда. Для початку керівництво підшукало для неї нового тренера. Ним став 28-річний Олексій Шпілевський, який останні п'ять років працював в академії «Лейпцига». У молодого фахівця відразу ж не склалися стосунки з лідерами команди, які сприйняли це призначення вкрай негативно. В результаті конфлікту «Динамо» залишили капітан команди Гаврилович, кращий бомбардир Савицький і кращий асистент Мілевський. На звільнені місця прийшли нові футболісти, але єврокубки продемонструють усі слабкі місця команди з Бреста. А їх у нинішнього «Динамо» більш ніж достатньо.


12. Абердин — Бернлі

«Бернлі» став головним відкриттям АПЛ-2017/18 (7 місце), але виступ у Лізі Європи стане для цього клубу абсолютно новим досвідом. Англійські клуби не звикли до такого раннього початку сезону, через що з кваліфікацією до групового турніру можуть виникнути проблеми. З іншого боку, єврокубкові результати представників Шотландії вже давно не витримують жодної критики. «Абердин» може «вистрілити» в одній конкретній грі, але на серйозний результат за підсумками всього турніру він не здатний.


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!