0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 861 тиражу

1. Левадія — Дандолк

«Левадія» продовжує залишатися одним із найсильніших клубів Естонії, але виграти національний чемпіонат не може з 2014 року. У 2017-му вона фінішувала другою, пропустивши вперед Таллінську «Флору». Цікаво, що минулого літа в першому відбірковому раунді Ліги Європи суперником «Левадії» також був представник Ірландії. Тоді естонці за всіма статтями поступилися «Корк Сіті» (0-2 вдома і 1-4 на виїзді). Що стосується «Дандолку», то після трьох перемог в чемпіонаті Ірландії (2014-2016) він поступився чемпіонством тому самому «Корку». В той самий час найближчий суперник «Левадії» заявив про себе на євроарені, ставши учасником групового турніру Ліги Європи дворічної давнини.


2. Транс — Железнічар

«Транс» із міста Нарва — п'ята команда чемпіонату Естонії-2017 — повертається на євроарену завдяки припиненню існування ФК «Таллінн». До цього п'ять разів поспіль цей клуб вилітав із єврокубків після першої стадії (2009-2013). Ймовірно, так станеться і цього разу, адже боснійський «Железнічар» є сильнішою та майстернішою командою. Скажімо, в кваліфікації Ліги Європи 2016/17 «Железнічар» вибив із розіграшу мальтійський «Бальцан» і угорський «Ференцварош», і тільки після цього поступився бельгійському «Стандарду».


3. Ільвес — Славія Сф.

З року в рік «Ільвес» прогресує в чемпіонаті Фінляндії, ось і до єврокубків дістався. Команда з Тампере знаходиться в гарному тонусі, адже фінський сезон, на відміну від болгарського, зараз у самому розпалі. Софійську «Славію» не потрібно плутати з більш відомою празькою. За мірками Болгарії «Славія» є досить титулованим клубом — в її активі сім чемпіонських титулів. Але всі досягнення «Славії» встигли покритися товстим шаром пилу. Два роки тому вона безславно повернулася на євроарену, зазнавши поразки від польського «Заглембе».


4. Лієпая — Хекен

Клуб «Лієпая» був заснований у 2014 році, а вже в 2015-му став чемпіоном Латвії. У двох попередніх сезонах команда брала участь в єврокубках. Влітку 2016- го «Лієпая» поступилася «Зальцбургу» в кваліфікації Ліги чемпіонів, а роком пізніше вже в Лізі Європи пройшла північноірландський «Крузейдерс», після чого пропустила вперед литовську «Судуву». «Хекен" з'являється на євроарені лише час від часу. Наприклад, в 2013 році шведський клуб несподівано вибив із Ліги Європи празьку «Спарту», але потім вилетів після «побачення» зі швейцарським «Сьоном». А ось два роки тому «Хекен" у рівній боротьбі поступився ірландському «Корку».


5. Стумбрас — Аполлон

За результатами чемпіонату-2017 «Стумбрас» посів лише сьоме місце в досить слабкій першості Литви. Прорубати вікно в Європу дозволила перемога в розіграші Кубка країни. Але пройти далі першого відбіркового раунду «Стумбрасу» буде вкрай важко, адже він отримав в суперники дуже пристойну команду. У Лізі Європи-2017/18 «Аполлон» вибив молдавську «Зорю», шотландський «Абердин» і данський «Мідтьюлланн», а в груповому турнірі гідно боровся з «Евертоном», «Ліоном» й «Аталантою». На сьогоднішній день «Стумбрас» і «Аполлон» — команди абсолютно різного рівня.


6. Деррі Сіті — Динамо Мн.

«Деррі Сіті» має серйозну вагу в Ірландії, проте на євроарені йому доводиться несолодко. В кваліфікації Ліги Європи 2014/15 цей клуб за всіма статтями поступився солігорському «Шахтареві» (0-1 вдома і 1-5 на виїзді), а рік тому вилетів після двох розгромних поразок від данського «Мідтьюлланна» із загальною різницею 2-10 . Однак зараз ніяких розгромів, швидше за все, не буде. Мінське «Динамо» програє конкуренцію БАТЕ на внутрішній арені. Та й в єврокубках після двох потраплянь до групового турніру Ліги Європи динамівці здали свої позиції.


7. Ференцварош — Маккабі Т-А

Керівництво «Ференцвароша» намагається повернути клубу колишню славу, але вона чомусь не повертається. Рік тому в кваліфікації Ліги Європи команда з Будапешта пройшла латвійську «Єлгаву», але поступилася данському «Мідтьюлланну». Вивести «Ференцварош» на новий рівень не вдається навіть знаменитому Томасу Долю, який очолює команду з 2013 року. «Маккабі» — команда сильніша і досвідченіша. Останнім часом досягнення тель-авівців на євроарені більш вагомі. А ось в чемпіонаті Ізраїлю «Маккабі» вже в двох сезонах поспіль програє конкуренцію «Хапоелю» з Беер-Шеви.


8. Широкі Брієг — Домжале

Рідкісний сезон обходиться без участі «Широкі Брієг» в єврокубках. Рік тому в кваліфікації Ліги Європи боснійці завдали поразки казахстанському «Ордабаси», після чого вилетіли від шотландського «Абердина». Вже потім «Широкі Брієг» завоював Кубок країни, після чого наставник команди Горан Сабліч пішов на підвищення до молдавського «Шерифа». «Домжале», тим часом, видав найуспішніший євросезон в своїй історії. Минулого літа словенці по черзі вибили естонську «Флору», ісландський «Валюр» і німецький «Фрайбург». І тільки потім «Домжале» за сумою двох матчів поступився майбутньому фіналісту турніру «Марселю», хоча зустріч у Словенії не виявила переможця (1-1).


9. ІБВ — Сарпсборг

2017 рік для ісландського ІБВ вийшов дуже суперечливим. З одного боку, команда фінішувала дев'ятою в чемпіонаті і ледве уникла вильоту. Але з іншого, ІБВ завоював Кубок країни і пробився до єврокубків. У той же час «Сарпсборг» став третім у чемпіонаті Норвегії, що є найкращим результатом з моменту відтворення цього клубу в 2008 році.


10. Шемрок Роверс — АІК

Одного разу «Шемрок Роверс» уже пробився до групового турніру Ліги Європи. Але це був лише яскравий спалах, після якого результати ірландського клубу знову повернулися на колишній рівень. Минулий євросезон для «Шемрока» вийшов дуже типовим — перемога над ісландським «Стьярнаном» і поразка від чеської «Млади Болеслав». Шведський АІК є більш досвідченим єврокубковим бійцем і демонструє в Європі вищі результати. Рік тому в кваліфікації Ліги Європи АІК двічі розгромив представника Фарерських островів, завдав поразки боснійському «Железнічару» і вилетів від португальської «Браги».


11. Будучность — Тренчин

«Будучность» високо котирується в Чорногорії, однак на євроарені її результати залишають бажати кращого. Втім, у двох останніх сезонах вона вилітала від вельми пристойних клубів — бельгійського «Генка» і сербського «Партизана». Що стосується «Тренчина», то в кваліфікації Ліги Європи-2017/18 він легко пройшов кутаїське «Торпедо», але поступився ізраїльській «Бней-Ієгуді».


12. Кліфтонвілл — Нордшелланн

«Кліфтонвілл» — ще одна команда, якій на євроарені належить роль статиста. Два роки тому у відборі до Ліги Європи північноірландці пройшли «Діфферданж» із Люксембургу, але відразу вилетіли від кіпрського АЄКа. Швидше за все, данський «Нордшелланн» виявиться для британців занадто сильним суперником. Цей клуб повертається на євроарену через п'ять років, а восени 2012-го булл учасником групового турніру Ліги чемпіонів, де протистояв «Ювентусу», «Челсі» і донецькому «Шахтареві».


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!