0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 851 тиражу

1. Росія (66) — Туреччина (37)

У збірної Росії нарешті з'явився привід для радості. Вона більше не є найбільш низькорейтинговою командою серед усіх учасників ЧС-2018. В цьому умовному заліку підопічні Черчесова перемістилися на 31 місце, залишивши позаду Саудівську Аравію. Саме ці команди 14 червня зіграють у матчі-відкритті «мундіалю». Настрій у російських уболівальників зовсім песимістичний. За останній час їхня команда встигла зіграти чи не з усіма світовими грандами. У всіх цих матчах була помітна величезна різниця в класі, а з урахуванням травм основних захисників ця різниця може стати ще більшою. Навіщо потрібно було влаштовувати настільки складний графік «товарняків», зрозуміти складно. Серед суперників росіян по групі А світових грандів немає. Більш того, проти Єгипту і Саудівської Аравії доведеться грати з позиції сили, а такий футбол Черчесову тренувати було ні з ким. Після провалу з «Зенітом» у Мірчі Луческуу залишилися вкрай складні стосунки з російськими журналістами. Наставник збірної Туреччини буде прекрасно мотивований на цю гру.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ТМ-2016

0-0


2. Румунія (32) — Фінляндія (62)

Румуни переважають суперника в класі, але ця різниця не настільки велика, аби бути впевненим у перемозі господарів на сто відсотків. Вони дуже серйозно налаштувалися на гру з чилійцями, які були обіграні минулого четверга (3-2). Швидше за все, настрій на фінів буде не таким рішучим.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

9-0

відб. ЧС-1974

1-1

2-0

відб. ЧС-1986

1-1

2-1

відб. ЧС-2006

1-0

1-1

відб. ЧЄ-2016

2-0


3. Нігерія (47) — Чехія (45)

Вже зовсім скоро ми побачимо Нігерію на чемпіонаті світу, тоді як Чехія туди не потрапила. Однак навряд чи ці факти свідчать про те, що нігерійська команда сильніша. Традиційно європейські збірні мають перевагу над африканськими за рахунок організації та тактики. Іноді в цьому правилі трапляються винятки, але до тактичної виучки збірної Чехії нігерійцям ще далеко. Минулої п'ятниці чехи отримали чотири сухих м'ячі від австралійців і тепер просто зобов'язані показати свій характер.


4. Норвегія (48) — Панама (55)

Це ще одна пара, в якій європейці мають явну перевагу. Більш того, будь-який результат, окрім господарської перемоги, стане гучною сенсацією. Якщо ж оцінювати ситуацію в цілому, то збірна Панами вирушить до Росії без зайвих ілюзій. В одній групі з Англією, Бельгією і Тунісом їй ловити нічого. З іншого боку, для такої країни, як Панама, одне тільки участь в світовому футбольному форумі — величезне щастя. Що стосується норвежців, то вони на минулих вихідних досить несподівано обіграли ісландців на їхньому полі (3-2).


5. Білорусь (79) — Угорщина (49)

Білоруська збірна продовжує стрімко деградувати. І справа тут зовсім не в тренерах, яких змінюють занадто часто. Хто б не очолював національну збірну, а зараз ця місія покладена на досвідченого Ігоря Кріушенка, йому практично немає з ким працювати. Місцевий чемпіонат і місцеві футбольні школи перестали виховувати якісних гравців. Приблизно така ж ситуація спостерігається в білоруському хокеї. Незважаючи на активну підтримку керівництва країни, зовсім нещодавно національна збірна вперше за багато років залишила елітний дивізіон світового хокею.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ТМ-2002

5-2

1-1

ТМ-2013


6. Бельгія (3) — Єгипет (46)

Весь Єгипет відчув справжній шок на стартових хвилинах фіналу Ліги чемпіонів. Мохаммед Салах зі сльозами на очах залишив поле через травму плеча, і багато хто подумав, що чемпіонат світу для нього закінчився. Однак незабаром після фінального свистка король Єгипту оголосив, що відновлення Салаха займе приблизно два тижні. Країна видихнула з полегшенням — найгірші очікування не підтвердилися. Однак проти бельгійців Салах не зіграє на сто відсотків. Після цієї новини ймовірність вдалого результату для підопічних Ектора Купера дорівнює нулю. Цікаво, що минулого тижня обидві команди зіграли з рахунком 0-0. Бельгійці — з португальцями, а єгиптяни — з колумбійцями.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0-1

ТМ-1999

ТМ-2005

0-4


7. Південна Корея (61) — Болівія (57)

А були ж часи, коли збірна Болівії брала участь у фінальній стадії чемпіонату світу. У той же час без Південної Кореї «мундіалі» останнім часом не обходяться. У цій парі дуже важливо враховувати, що поєдинок відбудеться на нейтральному полі в австрійському Інсбруку.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ЧС-1994 (група)

0-0


8. Ісландія (22) — Гана (50)

Одним із суперників ісландців на ЧС-2018 будуть нігерійці. Саме тому спаринг-партнером під час підготовки до турніру стане збірна Гани. Ісландці практично не мають досвіду суперництва з представниками інших континентів, тому будь-яка подібна зустріч для них дуже корисна. Чи не найважливіше питання для господарів — нинішня форма Сігурдссона. Він зазнав травми, виступаючи за «Евертон», і був змушений форсувати відновлення. Як правило, відразу після цього користі від футболіста мало, яким би сильним і талановитим він не був.


9. Литва (133) — Іран (36)

А ця зустріч відбудеться в Москві. Поки Литва бере участь в Кубку Балтики, Іран готується до чемпіонату світу. Вже досить давно іранську збірну очолює Карлос Кейруш — екс-помічник Алекса Фергюсона в «МЮ», екс-наставник мадридського «Реала» і збірної Португалії. Про різницю між цими командами красномовно свідчить різниця між ними в рейтингу ФІФА. Литва пробила чергове дно і скотилася туди, де поважаючі себе команди перебувати не мають права. Втім, потенціалу для того, аби повернутися принаймні до першої сотні, у литовців немає.


10. Швейцарія (6) — Японія (60)

Тренерська відставка в збірній Японії сталася вже в березні. Вахіда Халілходжича звільнили за результатами товариських матчів проти Малі та України. Рішення, м'яко кажучи, дивне. На місце боснійця призначили місцевого фахівця Акіра Нісіна. Але справа навіть не в цьому. Халілходжич має величезний досвід. Він прекрасно знає, що найважливішим моментом є безпосередня підготовка до «мундіалю». Грубо кажучи, це останні двадцять днів. А його прибрали тоді, коли результат взагалі не важливий. Цілком можливо, цим рішенням японська федерація підписала вирок для своєї збірної на ЧС-2018. А швейцарці можуть занести до свого активу гостьову нічию з Іспанією (1-1).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

3-4

ТМ-2007


11. Хорватія (18) — Сенегал (28)

Після контрольного поєдинку з бразильцями, в якому хорвати програли з рахунком 0-2, рівень концентрації балканців має знизитися. Та й склад навряд чи буде оптимальним. Зрозуміло, будь-який результат, окрім перемоги господарів, стане сенсацією, але як раз тут вона дуже навіть можлива. Збірна Сенегалу не випадково пробилася на ЧС-2018, у неї підібрався пристойний склад, а Садіо Мане, який забив єдиний гол мадридському «Реалу» у фіналі Ліги чемпіонів, є справжнім лідером цієї команди.


12. Польща (10) — Чилі (9)

На чемпіонаті світу поляки зіграють в одній групі з Японією, Колумбією і Сенегалом. Контрольний поєдинок проти чилійців — це прообраз майбутньої зустрічі з колумбійцями. Судячи з березневої зустрічі зі Швецією, до товариських матчів проти сильних суперників з Європи збірна Чилі відноситься дуже серйозно. Латиноамериканці переважали скандинавів, діяли легко і натхненно. Перевага на футбольному полі вилилася в перевагу на табло. А що стосується поразки від румунів (2-3), про яку йдеться вище, то їх чилійці банально недооцінили. Для господарів дуже важливо, наскільки достовірна інформація про можливий перехід Роберта Левандовські з «Баварії» до «Реалу» або до будь-якого іншого клубу. Якщо під час підготовки до «мундіалю» лідер поляків дійсно зайнятий пошуками нового місця роботи, користі від нього буде мало.


* — в дужках місця в рейтингу ФІФА для національних збірних від 17 травня 2018 року


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!