0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Історичний шанс збірної України. Прогноз на 013 тираж

1. Іспанія (9) — Швеція (13)

У відбірковому турнірі Євро-2020 Іспанія стартувала з трьох перемог. Втім, за березневими матчами проти Норвегії (2-1) і Мальти (2-0) до підопічних Луїса Енріке можна пред'явити чимало претензій. Проблема в тому, що сам Луїс Енріке на цих матчах був відсутній через загадкові сімейні проблеми. Більш того, червневі матчі він теж пропускає. Кажуть, зовсім скоро іспанці отримають нового тренера, але це всього лише чутки. А поки що вони зіграють з дуже міцними і непоступливими шведами, які в березні обіграли Румунію (2-1) і розійшлися миром з Норвегією (3-3).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ЧС-1978 (група)

1-1

ТМ-2000

1-1

3-0

відб. ЧЄ-2008

0-2

ЧЄ-2008 (група)

2-1


2. Чехія (48) — Чорногорія (53)

У цій групі Англія попереду планети всієї, а всі інші боротимуться лише за друге місце. Це стало очевидно вже після березневих матчів, коли англійці розгромили Чехію (5-0) і Чорногорію (5-1). Крім цього, чорногорці поділили очки на полі Болгарії (1-1). Схоже, шанси «всіх інших» фінішувати слідом за родоначальниками футболу приблизно рівні. Настрій чехів помітно покращився після перемоги над болгарами (2-1) і вони спробують виграти другий домашній матч поспіль. А ось чорногорці сподівалися на більше в домашній грі проти Косово (1-1).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-0

відб. ЧЄ-2012

1-0


3. Болгарія (51) — Косово (127)

Ці збірні поки що не потрапили під англійський каток, але у них ще все попереду. Проте в березні вони встигли провести очну зустріч на полі косоварів. Гра проходила в рівній боротьбі, болгари відкрили рахунок у першому таймі, але отримали гол у власні ворота після перерви. Результатом стала цілком справедлива нічия. А головний висновок такий: абсолютно точно збірна Косово не буде постачальником очок у цій групі. У неї непоганий склад, який тим самим болгарам мало в чому поступається. Команда поступово набуває міжнародного досвіду, разом з яким зовсім скоро прийдуть перші серйозні успіхи.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

відб. ЧЄ-2020

1-1


4. Північна Македонія (68) — Австрія (34)

Перед стартом здавалося, що за перше місце у цій групі змагатимуться Австрія і Польща. Але якщо поляки підтвердили статус фаворита двома стартовими перемогами, то австрійці зовсім несподівано двічі програли. Спочатку вони поступилися Польщі у рідних стінах (0-1), а потім були розбиті в Ізраїлі (2-4). І лише в червні відбулася перша перемога — над Словенією (1-0). Тим часом, Македонія стартувала несподівано добре — домашня перемога над Латвією (3-1) і гостьова нічия зі Словенією (1-1). Однак у п'ятницю македонці на власному полі поступилися полякам (0-1).


5. Латвія (133) — Словенія (63)

Схоже, збірна Латвії буде статистом у своїй відбірковій групі. І це цілком логічно, зважаючи на стрімке падіння рівня місцевого футболу. На старті прибалти зазнали трьох поразок — від македонців (1-3), поляків (0-2) та ізраїльтян (0-3). А ось Словенія двічі зіграла внічию — з Ізраїлем і Македонією (по 1-1), після чого поступилася австрійцям (0-1). Пишатися тут теж нічим, але рівень словенської команди значно вищий. Будь-який результат, окрім перемоги гостей, стане сенсацією.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-2

відб. ЧЄ-2000

0-1

ТМ-2004

1-0


6. Азербайджан (108) — Словаччина (32)

Фаворитом цієї групи за інерцією вважається Хорватія, але березневі матчі показали, що все не так просто, як здається на перший погляд. Очевидно, що свій пік хорвати вже минули, і путівку на Євро їм доведеться вигризати у важкій боротьбі. Саме так вони вигризали перемогу в домашній грі з Азербайджаном (2-1), який вже давно перестав бути хлопчиком для биття. Досить сказати, що азербайджанці першими відкрили рахунок у Загребі, а у власні ворота пропускали в кінцівках кожного з таймів. Швидше за все, це нестача досвіду, але на своєму полі подолати цей недолік допоможуть уболівальники. Що стосується словаків, то вони стартували з домашньої перемоги над Угорщиною (2-0), однак за три дні зазнали поразки в Уельсі (0-1).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0-1

відб. ЧЄ-1996

1-4

0-1

відб. ЧЄ-2000

0-3

2-0

відб. ЧС-2002

1-3


7. Угорщина (52) — Уельс (19)

У стартовій грі проти Словаччини угорці відверто розчарували (0-2). Але вони дуже швидко прийшли до тями і вже за три дні обіграли самих віце-чемпіонів світу. Причому перемога над хорватами була вольовою (2-1). А в суботу угорці несподівано легко перемогли в Баку (3-1). Збірна Уельсу наразі зіграла лише два матчі — домашня перемога над словаками (1-0) і гостьова поразка від хорватів (1-2). У Будапешт валійці прилетять без Арона Ремсі, який продовжує лікувати свою травму. Проте у складі гостей ми побачимо Гарета Бейла, якого намагаються вижити з «Реала». Зінедін Зідан усім своїм виглядом показує, що Бейл йому не потрібен, але зарплата цього футболіста настільки висока, що охочих забрати його до себе не так і багато. Судячи з матчу в Загребі, нинішня форма Бейла далека від ідеальної.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-1

відб. ЧЄ-1964

1-3

1-2

відб. ЧЄ-1976

0-2

1-2

ТМ-2004

ТМ-2005

0-2


8. Італія (17) — Боснія і Герцеговина (35)

В активі італійців уже три перемоги, але з висновками поспішати не варто. Справа в тому, що в березні їхніми суперниками були Фінляндія (2-0) і Ліхтенштейн (6-0), до того ж в обох випадках підопічні Манчіні грали вдома. А ось суботня перемога над греками виявилася дуже переконливою (3-0). Боснійці теж стартували спареними матчами на своєму полі — перемога над Вірменією (2-1) і нічия з Грецією (2-2). А після суботньої поразки від фінів з рахунком 0-2 Боснія зовсім не схожа на команду, яка здатна створити проблеми нинішній «Скуадрі Адзуррі».


9. Ісландія (40) — Туреччина (38)

Здавалося, що в одній групі з французами ці збірні боротимуться хіба що за друге місце, яке теж принесе пряму путівку на Євро. Але збірна Туреччини після зміни тренера стартувала з трьох упевнених перемог — над Албанією (2-0), Молдовою (4-0) і Францією (2-0). Ісландці не відчули проблем у Андорі (2-0), але потім не мали шансів проти Франції (0-4). Схоже, після неймовірного успіху на ЧС-2018 ісландці переживають спад. Рік тому команда виклалася настільки, що більше у неї нічого не залишилося. Обіграти Туреччину, що набрала потужної ходи, господарям буде складно.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-1

відб. ЧС-1990

1-1

0-0

відб. ЧЄ-1996

0-5

3-0

відб. ЧЄ-2016

0-1

2-0

відб. ЧС-2018

3-0


10. Білорусь (81) — Північна Ірландія (33)

Білоруси стартували з трьох поразок, а Північна Ірландія — з трьох перемог. Але зовсім не ці команди є фаворитами групи С, а збірні Німеччини та Нідерландів. Що стосується північноірландців, то вони помітно здали за останні пару років, а перемоги над естонцями і білорусами навряд чи можна вважати показовими. Тих самих білорусів вдалося дотиснути лише в кінцівці, хоча в цілому гра носила рівний характер. Крім цього, підопічні Ігоря Криушенка поступилися голландцям (0-4) та німцям (0-2), але тут про жодну рівність говорити вже не доводиться. Схоже, настав момент, коли білоруси наберуть свої перші очки у цьому відборі.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ТМ-2016

0-3

відб. ЧЄ-2020

1-2


11. Україна (до 20) — Італія (до 20)

Склад півфінальних пар на молодіжному чемпіонаті світу без перебільшення є сенсаційним. Усіх, крім італійців, на цій стадії ніхто не чекав. У плей-офф українці пройшли Панаму і Колумбію, а італійці — Польщу і Малі. Андрій Лунін повернеться в «молодіжку» відразу після гри з Люксембургом, причому спеціально для цього буде виділено чартерний рейс. Під питанням участь центрального захисника Попова, який забив у Польщі вже три голи, але травмувався у чвертьфіналі. А ось Цитаішвілі з італійцями не зіграє через перебір жовтих карток.


12. Еквадор (до 20) — Південна Корея (до 20)

Час уже придивитися до еквадорців уважніше. Це вони доклали руку до того, що на чемпіонаті світу не виступають бразильці. У плей-офф Еквадор виявився сильнішим за Уругвай і США, тоді як корейці обіграли Японію і по пенальті вибили Сенегал.


* — у дужках місця в рейтингу ФІФА для національних збірних від 4 квітня 2019 року

Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!