0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Хто виграє першу Лігу націй? Прогноз на 012 тираж

1. Туреччина (39) — Франція (2)

У відбірковому турнірі Євро-2020 Туреччина і Франція стартували з двох перемог. Втім, упевнений старт Туреччині не вплинув на думку букмекерів щодо фаворита поєдинку — на перемогу чемпіонів світу виставлено коефіцієнт 1,5. І з ними складно не погодитися — команда Дід’є Дешама, маючи поставлену командну гру, домінує у світовому футболі останнім часом і вкрай рідко припускається осічок. Наявність у складі таких нападників, як Мбаппе, Грізманн і Жиру, дозволяє Дешам використовувати різні тактичні схеми, за допомогою яких його підопічні практично завжди зламують оборонні редути своїх опонентів. А захисна лінія турецької команди високою організацією і надійністю не відрізнялася ніколи.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0–4

ТМ-2000

2–3

Кубок конфедерацій-2003 (1/2)

ТМ-2009

0–1


2. Греція (43) — Італія (17)

Футбольна федерація Греції, розчарувавшись в іноземних фахівцях, зробила ставку на місцевого тренера — Ангелоса Анастадіадіса. І під його керівництвом національній збірній вдалося набрати чотири очки на старті турніру, причому греки встигли показати характер, відігравши два м'ячі на полі боснійців (2-2). Але головним козирем греків залишається їхня традиційна непоступливість у домашніх стінах. Оновлена збірна Італії без проблем взяла шість очок у аутсайдерів групи — Фінляндії (2-0) і Ліхтенштейну (6-0). Після такої розминки поїздка до Греції стане для Роберто Манчіні першим серйозним випробуванням у відбірковому турнірі. А оскільки за три дні «Скуадра Адзурра» прийматиме сильних боснійців, у Греції прагматичного Манчіні цілком влаштує нічия.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0–2

відб. ЧС-1982

1–1

1–1

ТМ-2008


3. Фінляндія (60) — Боснія і Герцеговина (35)

Якби зустрічалися хокейні збірні цих країн, у боснійців не було б жодного шансу відібрати очки у діючих чемпіонів світу. У футбольному ж протистоянні співвідношення сил майже протилежне, але при цьому збірна Суомі здатна піднести сюрприз. Якщо хтось забув, восени минулого року Фінляндія несподівано виграла груповий турнір Ліги націй, випередивши Грецію, Угорщину та Естонію. Провідний фінський нападник Теєму Пуккі перебуває на піку своєї кар'єри. Провівши останній сезон в англійському Чемпіоншипі, він забив 29 голів за «Норвіч» і став кращим снайпером турніру. З іншого боку, не можна забувати, що двоє зіркових боснійців — Еден Джеко з «Роми» і Міралем П'янич із «Ювентуса» — за своєю трансферною вартістю переважують весь склад збірної Фінляндії.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

ТМ-2004

0–1


4. Хорватія (5) — Уельс (19)

Збірна Хорватії, маючи у своєму складі кращого гравця ЧС-2018 Луку Модрича та інших зіркових виконавців, поступово здає позиції після срібних медалей світової першості. В осінньому розіграші Ліги націй хорвати посіли останнє місце у групі, не витримавши конкуренції з боку англійців з іспанцями. А на старті європейської кваліфікації Хорватія на власному полі ледь обіграла Азербайджан (2-1) і з таким же рахунком поступилася угорцям на виїзді. Цей несподіваний ляпас від географічних сусідів має мобілізувати хорватську команду і націлити її на перемогу в поєдинку з Уельсом. Через травми суперник втратив ключового півзахисника Ремсі і захисника Девіса. У такій ситуації гостям залишається сподіватися хіба що на майстерність і результативність Гарета Бейла.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1–1

ТМ-2002

2–0

ТМ-2010

2–0

відб. ЧС-2014

2–1


5. Азербайджан (108) — Угорщина (51)

Букмекери чомусь недооцінюють збірну Угорщини, виставивши на її перемогу коефіцієнт 2,35. Угорці дійсно невдало виступають на виїзді, здобувши за три роки лише дві перемоги в одинадцяти офіційних зустрічах. Однак опинившись у такій слабкій групі і маючи в активі перемогу над одним із фаворитів, Угорщина отримала унікальний шанс пробитися на Євро-2020. Це дуже сильна мотивація для європейського середняка. До того ж статистика очних зустрічей цих збірних не залишає Азербайджану найменших шансів на успіх.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0–3

відб. ЧС-1998

1–3

0-4

відб. ЧЄ-2000

0–3

0–2

ТМ-2011


6. Естонія (96) — Північна Ірландія (33)

Лідерство Північної Ірландії у групі, де фаворитами є Німеччина та Нідерланди, носить ситуативний характер і багато в чому пояснюється легким стартовим календарем. Підопічним Майкла О'Нілла вдалося витиснути максимум із домашніх поєдинків проти записних аутсайдерів — Естонії (2-0) і Білорусі (2-1). Примітно, що дві найближчі зустрічі британська збірна знову проведе з цими ж суперниками. Отож, у північноірландців з'явився шанс закріпитися на першому місці до осінніх побачень із топ-збірними.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1–0

ТМ-2004

ТМ-2006

0–1

4–1

відб. ЧЄ-2012

2–1

відб. ЧЄ-2020

0–2


7. Португалія (7) — Нідерланди (16)

Перша в історії Ліга націй близька до свого завершення, але вже зараз зрозуміло, що в УЄФА не прогадали з новим форматом. Так званий фінал чотирьох відбувається в Португалії, причому виступити за господарів погодився навіть Кріштіано Роналдо, який не грав у Лізі націй восени. Саме він вирішив долю півфіналу проти швейцарців, відправивши у ворота суперника три м'ячі (3-1). Збірна Нідерландів не виступала у двох великих турнірах поспіль, але зараз всі розуміють, що вона повертається на топ-рівень. Повертається завдяки черговому суперпоколінню, що виросло у країні тюльпанів. Ван Дейк і де Ліхт у лінії оборони, де Йонг у середині поля, Депай попереду і Рональд Куман на тренерському містку. З такими кадрами можна далеко піти, а для початку чому б не замахнутися на тріумф у Лізі націй? У півфіналі голландці здобули вольову перемогу над англійцями, дотиснувши їх в овертаймі (3-1). Але чи вистачить «помаранчевим» сил після 120-ти хвилин ігрового часу? Португальці грали на півгодини менше, а відпочивали на добу більше.


8. Швейцарія (8) — Англія (4)

У Гарета Саутгейта теж дуже перспективний склад, що рік тому дістався до півфіналу чемпіонату світу. Зараз у його розпорядженні багато талантів, але є одна проблема — втома після важкого англійської сезону. Очевидно, що у півфіналі проти голландців родоначальникам футболу банально не вистачило сил. А в матчі за третє місце їм не вистачатиме ще й мотивації...


9. США (до 20) — Еквадор (до 20)

Перемога американців над французами стала головною сенсацією 1/8 фіналу. Ще за двадцять хвилин до завершення основного часу попереду була Франція, але суперник проявив чудеса характеру. Еквадор на цій стадії теж здобув вольову перемогу, обігравши уругвайців з рахунком 3-1.


10. Південна Корея (до 20) — Сенегал (до 20)

Ще один сюрприз молодіжного чемпіонату світу — присутність на такій пізній стадії збірної Південної Кореї. Саме корейці доклали руку до провалу збірної Португалії, а в 1/8 фіналу вони вирвали перемогу над японцями, забивши єдиний гол у їхні ворота на 84-й хвилині. Тим часом, збірна Сенегалу вибила з турніру команду Нігерії (2-1). Судячи з усього, півфінальна стадія молодіжного чемпіонату світу знову не обійдеться без африканської присутності.


11. Волинь — Карпати

Андрій Тлумак — головний тренер «Волині» і багаторічний капітан «Карпат» — цілком може відправити свій рідний клуб до першої ліги. Але нинішній наставник львів'ян Олександр Чижевський упевнений, що «Карпати» знайдуть свої шанси в атаці. На боці гостей досвід і більш висока майстерність, що цілком може стати вирішальним фактором у цьому доленосному матчі.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

0–2

2014/15

2–0

0–0

2015/16

2–0

1–1, 1–2

2016/17

1–2, 0–1

перший матч

0-0


12. Колос — Чорноморець

Ще один доленосний матч відбудеться в Ковалівці під Києвом. «Чорноморець» якимось дивом врятувався від прямого вильоту, а «Колос» фінішував другим у першій лізі. Але навіть якщо «Колос» виграє двоматчеве протистояння з одеситами, це не гарантує йому участь в УПЛ-2019/20. Проблема в тому, що «Колос» досі не отримав відповідного атестату. Більш того, у Прем'єр-лізі цей клуб абсолютно точно не зможе грати у своєму рідному селі...

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

первый матч

0-0


Автор анонса: Віктор ГРИЦИК

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!