0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Новини

WorldCancerDay: здоров’я – це не лотерея

4 лютого 2019 року, у Всесвітній день боротьби з раком, оператор державних лотерей «М.С.Л.» приєднався до всеукраїнської інформаційної кампанії щодо профілактики онкологічних захворювань в Україні.

За оцінками UICC - Union for International Cancer Control у 2018 році у 18,1 мільйона людей був діагностований рак й очікується, що до 2040 року ця цифра зросте до 27,5 мільйонів. Але цю нездорову тенденцію можливо змінити й перший крок до цього - інформування громадськості щодо онкозахворювань та їх профілактики.

Наше здоров’я - це не лотерея й у цьому питанні покладатися на удачу не можна. Виявлення захворювання на початкових етапах значно підвищує шанси на його успішне лікування. Так, наприклад, рак молочної залози на I стадії виліковний у 95% жінок. Натомість кожній четвертій жінці в Україні рак грудей діагностують вже на ІІІ-ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується. Згідно даних Національного Інституту Раку в Україні, у нашій країні смертність від онкологічних захворювань стоїть на другому місці після серцево-судинних.

Надзвичайно важливими є регулярні візити до спеціалістів і проведення відповідних аналізів, консультацій та онкоскринінгів. Це стосується як жінок, так і чоловіків.

Для того, щоб зменшити ризик захворіти на рак, World Cancer Research Fund International рекомендує дотримуватися 8 простих правил у повсякденному житті:

1. Зберігайте здорову вагу.

2. Будьте фізично активними.

3. Основа здорового харчування - це цілі зерна, овочі, фрукти та боби.

4. Скоротіть споживання фаст-фуду та напоїв з високим вмістом цукру.

5. Обмежте у раціоні вживання червоного та обробленого м'яса (ковбаси, сосиски та інші копчені продукти).

6. Відмовтесь від куріння та алкоголю.

7. Не покладайтеся на дієтичні добавки.

8. Грудне вигодовування - запорука здоров'я жінки.

Також пропонуємо ознайомитися з двома анкетами, створеними для інформування чоловіків і жінок  щодо процедур, які необхідно періодично проходити для попередження виникнення раку, або виявлення його на ранніх стадіях.

Дбайте про своє здоров'я вже сьогодні та діліться цією звичкою з іншими!

Приєднуйтеся до #WorldCancerDay та ставайте частиною всесвітнього руху за #майбутнєбезраку!

Створюй та ділись своїм власним #IAmAndIWill на  https://www.worldcancerday.org/custom-poster

Поділитись:
4 лютого 2019
Ми у Viber!