0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 892 тиражу

1. Шахтар — Хоффенхайм

«Шахтар» переживає наймасштабнішу перебудову за останні роки. Ще вчора у Фонсеки був майже недоторканний стартовий склад, в якому вар’ювалася тільки пара центральних захисників. А сьогодні португалець намагається знайти заміну відразу чотирьом найважливішим виконавцям — Срні, Фреду, Бернарду і Факундо. Точніше, заміна у головного тренера є, ось тільки на все вакантні позиції у нього не менше двох претендентів. Причому кожен із них поступається «попереднику» і за майстерністю, і за досвідом, і за авторитетом всередині колективу.

Цікаво, що наразі Фонсека віддає перевагу гравцям, адаптованим до українських умов. За місце на правому фланзі оборони конкурують Бутко і Данченко, конкуренцію на позиції форварда вже виграв Мораеш, поруч зі Степаненком найчастіше грає Патрік, тоді як Бернарда номінально замінив Нем. У той самий час «стовідсоткові» новачки поки лише придивляються і до «Шахтаря», і до українського футболу в цілому. Так, «Шахтар» виховав кількох гравців для збірної Бразилії, але адаптація кожного з них була досить тривалою.

Очевидно, що зараз у Фонсеки не така потужна й монолітна команда, як це було рік тому. Поки всі її пазли знову складуться в одне ціле, пройде чимало часу. Цілком можливо, щоб зробити черговий крок уперед, доведеться трохи відступити назад.


2. Інтер — Тоттенхем

«Тоттенхем» — єдиний клуб із топ-чемпіонатів, що не заявив під час літнього міжсезоння жодного новачка. Втім, коли в серпні на «Олд Траффорд» «шпори» громили «Манчестер Юнайтед» (3-0), навіть думки не було, що Почеттіно потрібен хтось ще. Рік тому в груповому турнірі «Тоттенхем» був на порядок сильнішим за мадридський «Реал» і дортмундську «Борусію». «Інтер» в останній момент застрибнув до Ліги чемпіонів, але лондонці відразу нагадають міланцям, що це зовсім інший рівень. У суботньому матчі команда Спаллетті буквально приголомшила власних уболівальників, поступившись у рідних стінах скромній «Пармі» (0-1).

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

4-3

10/11 (група ЛЧ)

1-3

4-1 (д. ч.)

12/13 (1/8 ЛЄ)

0-3


3. Ліверпуль — ПСЖ

«Майнц» і «Борусія» продовжують виховувати «породистих» тренерів для європейських топ-клубів. На «Енфілді» відбудеться дуель Юргена Клоппа і Томаса Тухеля. Перший уже сколотив потужну банду в «Ліверпулі», який ледь не виграв Лігу чемпіонів. А ось другий щойно розпочав роботу в «ПСЖ» і налаштовує паризьку команду на свій лад. Кожен із «проектів» знаходиться на різних стадіях розвитку. Можливо, колись вони зрівняються, але поки що «Ліверпуль» сильніший.


4. Црвена Звезда — Наполі

Протягом тривалого часу «Црвена Звезда» перебувала в тіні, але зараз вона з кожним роком покращує свої результати. Для початку вона перехопила ініціативу у «Партизана» в чемпіонаті Сербії. Минулої осені ми побачили її на груповій стадії Ліги Європи. Тепер же відбувся прорив до найпрестижнішого європейського турніру. Для цього в кваліфікації «Црвена Звезда» виграла у двох «Спартаків» — із Юрмали і Трнави, обіграла литовську «Судуву» і пройшла австрійський «Зальцбург». Так, «Наполі» — птах зовсім іншого польоту. Але в одній конкретній грі поборотися за очки можна навіть з командою Анчелотті. Тим більше, неаполітанці лише звикають до його футболу і судячи з 0-3 проти «Сампдорії», звикати будуть ще довго.


5. Монако — Атлетико М.

Від того «Монако», що не так давно громив «Манчестер Сіті» в Лізі чемпіонів, майже нічого не лишилося. Зокрема, Тома Лемар цього літа перебрався до «Атлетико». Кожен із клубів продовжує вирішувати свої завдання. «Монако» виховує першокласних футболістів і заробляє на трансферах, тоді як «Атлетико» прагне виграти кожен турнір, в якому бере участь. Зокрема, саме «матрацники» стали переможцями останньої Ліги Європи.


6. Брюгге — Борусія Д.

Продаж Андрія Ярмоленка, якого взяли всього рік тому, в Дортмунді пояснили ставкою на молодь. І буквально відразу було придбано 29-річного Акселя Вітселя, який насолоджувався життям у Китаї. І це при тому, що раніше «Борусія» майже ніколи не підписувала гравців, яких згодом не можна було б вигідно перепродати. Левандовські, Гюндоган, Мхітарян, Обамеянг, Дембеле — прикладів тому велика кількість. А зараз скаути клубу так і не знайшли класного форварда, через що довелося орендувати у «Барселони» резервіста Алькасера. Минулої п'ятниці він зазнав травми, а якісного дублера в іспанця немає. Загалом, менеджмент «Борусії» явно «просідає», через що новому тренеру Фавру доведеться дуже непросто.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-1

03/04 (3 відб. ЛЧ)

1-2 (пен. 4-2)


7. Шальке — Порту

«Шальке» зробив прорив у минулому сезоні, але провально стартував у нинішньому. Три поразки на старті Бундесліги мають стати холодним душем для молодого тренера гельзенкірхенців. Найближчі матчі покажуть, чи вміє Доменіко Тедескі тримати удар.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-0

07/08 (1/8 ЛЧ)

0-1 (пен. 4-1)


8. Галатасарай — Локомотив

Коли цим клубам погано, вони завжди просять допомоги у Фатіха Терима та Юрія Сьоміна. По-перше, ці фахівці не зможуть відмовити. По-друге, з їхнім приходом обов'язково стане краще. Так вийшло і цього разу. «Галатасарай» і «Локомотив» — знову чемпіони своїх країн, а 64-річний Терим і 71-річний Сьомін знову купаються в променях слави.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

1-2

02/03 (група ЛЧ)

2-0


9. Вікторія Плз. — ЦСКА М.

Армійці переживають глобальне оновлення та омолодження. І хоча Віктор Гончаренко тримає ситуацію під контролем, у цьому сезоні його команда навряд чи здатна домогтися чогось серйозного. Ключове завдання для ЦСКА — місце в трійці призерів чемпіонату Росії.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-1

13/14 (група ЛЧ)

2-3


10. Бенфіка — Баварія

Спочатку запрошення Ніко Ковача в «Баварію» було сприйнято скептично. Але з кожним днем робота цього прогресивного фахівця викликає все більше компліментів. Під його керівництвом команда сміливо змінює тактичні схеми, він довіряє молоді, він домовився з Левандовські. Схоже, «Баварія» знову буде одним з фаворитів Ліги чемпіонів.

Результати попередніх зустрічей:

На полі першої команди

Сезон

На полі другої команди

2-2

15/16 (1/4 ЛЧ)

0-1


11. Валенсія — Ювентус

Старт «Валенсії» в Прімері вийшов дуже скромним — жодної перемоги в чотирьох турах. Однак повернення до Ліги чемпіонів і зустріч з «Ювентусом» — подія особлива. Можна не сумніватися, що господарі будуть в порядку. Та й туринці при Аллегрі не звикли включати максимальні оберти восени, приберігаючи сили для другої половини сезону. З іншого боку, минулої суботи Кріштіано Роналдо нарешті забив свої перші голи за «Ювентус».


12. Янг Бойз — Манчестер Юнайтед

Далеко не факт, що записний фаворит здобуде легку перемогу. По-перше, «Янг Бойз» зараз дійсно в порядку, про що свідчать і шість перемог на старті чемпіонату Швейцарії. По-друге, стартовий відрізок у виконанні «МЮ» дещо насторожує. Незважаючи на перемогу над міцним «Уотфордом», здобуту минулої суботи, в Англії не впевнені, що Моуріньо допрацює в Манчестері до кінця сезону...


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!