0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Анонс 887 тиражу

1. Чехія (44) — Україна (35)

Ліга націй для збірної України стартує гостьовим поєдинком проти Чехії. А вже за три дні у Львові наші футболісти зіграють зі словаками. Зараз настав той момент, коли з Андрія Шевченка та його помічників потрібно запитувати по повній. Два роки на адаптацію та впровадження власних ідей — це більш ніж достатньо. Поки що головному тренеру збірної все сходить з рук — і провал у відбірковому турнірі ЧС-2018, і невиразна гра в більшості матчів, і навіть робота на італійському телебаченні саме в ті дні, коли проходять матчі чемпіонату України. Відчуваючи всебічну опіку з боку президента федерації, Шевченко дозволяє собі не рахуватися з думкою громадськості. А воно поступово змінюється. Сьогодні довіра і симпатія до штабу збірної вже не настільки безмежні, як це було два роки тому, коли Шевченко тільки починав самостійну тренерську кар'єру.


2. Німеччина (15) — Франція (1)

Приголомшливий провал у Росії не став приводом для відставки Йоахіма Лева. Йому продовжують довіряти, і він розпочав оновлення старої команди. Можна тільки уявити, з якою безмежної мотивацією його підопічні зіграють проти чемпіонів світу. А ось у французів із мотивацією можуть виникнути проблеми. Вони вже давно все довели і в Лізі націй особливо напружуватися не будуть.


3. Уельс (19) — Ірландія (29)

Після фантастичного Євро-2016 російський «мундіаль» валійці пропускали. Але зараз післясвяткове похмілля вже минуло. Цілком можливо, Гарет Бейл і компанія готові знову гучно заявити про себе. Тим більше, новий турнір команда розпочинає з новим тренером — славнозвісним Райаном Гіггзом.


4. Словенія (55) — Болгарія (47)

На сьогоднішній день ці команди знаходяться в одній ваговій категорії. Однак присутність Яна Облака — одного з кращих голкіперів світу прямо зараз — піднімає словенців трохи вище. Шкода лише, що він грає в воротах, адже саме такі лідери мають вести команду за собою. Лідером у полі нарешті має стати Кевін Кампль із «Лейпцига». Якщо вірити чуткам, нещодавно інтерес до цього 27-річного півзахисника проявляла «Барселона».


5. Італія (21) — Польща (18)

Як відомо, італійці світову першість пропускали. Після провалу з Джанп’еро Вентурою вони отримали нового наставника — Роберто Манчіні. На Апеннінах його досі вважають фахівцем високого рівня, хоча результати, які команди Манчіні демонстрували останнім часом, свідчать про протилежне. На відміну від суперника, польська збірна цього літа в Росії побувала, однак виступила там провально. З таким складом «кадра» вважалася фаворитом своєї групи, однак була зовсім не схожою на ту команду, яка вихором пронеслася по відбірному турніру. Після цього Адам Навалка закономірно пішов у відставку, а його місце зайняв не надто розкручений Єжи Бженчек. Як бачимо, поляки вперто не хочуть вдаватися до послуг іноземних фахівців, хоча практично всі гравці збірної виступають за кордоном. Можливо, це банальна економія, адже тренери з хорошою репутацією стоять зовсім недешево. Так, і підвищеного попиту на працівників з України в польському футболі теж немає. Наших футболістів у місцевому чемпіонаті зовсім не багато, та й українських тренерів на посаду наставника збірної поляки чомусь не розглядали...


6. Туреччина (38) — Росія (49)

А турки надали ще один шанс Мірчі Луческу, який наприкінці тренерської кар'єри має намір досягти успіху і на рівні збірних. Для нього поєдинок проти росіян є принциповим, адже під час роботи в «Зеніті» у румуна зовсім не склалися стосунки з російською пресою. Тим часом, після успішного ЧС-2018 Станіслав Черчесов продовжив контракт з РФС. Ось тільки склад росіян зазнає чимало змін, адже це була одна з найбільш вікових команд світової першості.


7. Румунія (28) — Чорногорія (41)

Чергова пара, в якій складно віддати перевагу одній з команд. А оскільки сили приблизно рівні, ключовим може стати фактор власного поля.


8. Албанія (58) — Ізраїль (93)

На тлі європейських середняків збірна Албанії виглядає цілком боєздатно. Її очолює відомий італієць Крістіан Пануччі, що теж свідчить про певний рівень амбіцій. А щодо суперника, потрібно ще розібратися, чи можна вважати збірну Ізраїлю середняком? Вона вже давно не демонструє хороших результатів, перетворившись в саму звичайну команду. Команду без зірок, без власного почерку і без характеру.


9. Португалія (7) — Хорватія (4)

Після сенсаційного успіху на Євро-2016 Фернандо Сантушу пробачили навіть відносну невдачу на ЧС-2018. У Росії португальці вийшли з групи, але вже в 1/8-й поступилися Уругваю. Суперник на перший погляд виглядає дуже грізно — проти Португалії зіграють віце-чемпіони світу. Однак це якраз той випадок, коли хорватів можна брати голими руками. На світовій першості вони пережили шалений викид адреналіну і відновляться після нього нескоро. А тут ще відразу кілька гравців, серед яких Субашич і Манджукич, припинили виступи за збірну. З іншого боку, у вересневих матчах за Португалію не зіграє Кріштіано Роналдо.


10. Австрія (23) — Швеція (13)

Вихід до чвертьфіналу чемпіонату світу — про таке шанувальники збірної Швеції навіть не мріяли. Виявляється, шведи здатні досягати успіху навіть без Ібрагимовича, про якого з кожним днем згадують все менше. В той самий час наставник збірної Австрії — німець Франко Фода — має у своєму розпорядженні не менш якісний набір виконавців. Австрійці можуть добути вирішальну перевагу саме за рахунок глибини складу, та й рідні стіни мають їм допомогти.


11. Японія (55) — Чилі (12)

Японці перевершили очікування на чемпіонаті світу і були близькими до того, аби пробитися до чвертьфіналу. Проти чилійців вони теж можуть зіграти вдало. По-перше, гостям може зашкодити зміна часового поясу. По-друге, за відсутності Алексіса Санчеса атакуючий потенціал збірної Чилі знижується в рази.


12. Мексика (16) — Уругвай (5)

Черговий «мундіаль» для мексиканців закінчився черговим виходом до 1/8 фіналу. Потім вони поступилися бразильцям, але з цього приводу особливо ніхто не сумував. Тепер у збірної Мексики новий тренер, але її рівень не змінюється при різних наставниках. Вже за традицією більшість товариських матчів вона проводить в США, де відчуває себе як вдома. Що стосується Уругваю, то Оскару Табарресу після чвертьфіналу в Росії потрібно задуматися про оновлення складу. Як правило, такі речі проходять досить болісно.


* — в дужках місця в рейтингу ФІФА для національних збірних від 16 серпня 2018 року


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!